ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!

Призоваха Нинова да се разграничи от позицията на депутата
21 мар 2018 10:52,
323
ГЕРБ срещу Ерменков за Крим: Антиевропейска позиция!
Снимка: Reuters

От ГЕРБ скочиха срещу червения Таско Ерменков заради публикацията му, в която нарича САЩ и западните страни "идиоти" и коментира изборите за президент на Русия в Крим. Според управляващите публикацията на Ерменков е антиевропейска и нарушава националния интерес.

Ден след изборите в Русия Таско Ерменков коментира вота там. "Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, САЩ, ФГР, Франция, ЕС, в края на крайщата – чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не, Крим каза своята тежка дума, а Вие, както беше казал Христо Ботев "а... вий... вий сте идиоти!", написа той в профила си в социалната мрежа Facebook.

По думите на Тома Биков от ГЕРБ в този пост Таско Ерменков изказва пълна подкрепа за анексията на Крим, което противоречи на българската държавна позиция, според която е важно да бъде спряно каквото и да било прекрояване на границите в Европа.

Още по темата

"Позицията на ГЕРБ е, че трябва отношенията с Русия да стъпят на прагматична и взаимоизгодна основа, а не да се базират на чувства, каквито са любовта и омразата. В този смисъл изказването на Таско Ерменеков нарушава не само националния интерес, но и саботира тази прагматична основа. Това изказване продължава една антиевропейска тенденция, която се развива в най-голямата опозиционна партия", настоя Биков.

Той призова и лидерката на БСП Корнелия Нинова да се разграничи от позицията на Ерменков, ако все още поддържа мнението, че България е част от Европа и е против прекрояването на държавни граници.

Биков обвини и че използването на името на Христо Ботев в подобен контекст говори за "литературна и функционална неграмотност".

Таско Ерменков пък от своя страна коментира, че изразеното в публикацията е лично мнение, а не позиция на БСП. В упреците на управляващите той видя тяхното "безсилие да избягат от скандалите, които те творят".

"Скандалите, които тресат обществото, няма как да ги замажат с един Таско Ерменков. Това не е начин на водене на политика, управляващите да се отнасят сериозно към задълженията си", настоя социалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
29
 
4
 
! Отговори
Бесипету преди 6 години
От създаването си досега са шайка служещи на масква Антибългари и отвратяги Това са били и това са си
254
26
 
2
 
! Отговори
Че къФ европеец преди 6 години
Е ЕрменковТой си е рушки чело- битник и жопублиз
253
20
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Да вземеш Приднестровие и да загубиш Молдова, да вземеш Осетия и Абхазия за да загубиш Грузия, да вземеш Крим за да да загубиш Украйна, що за идиотска политика е това?
252
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега другаре, на никой не му пука за Крим дори и на украйнците, Крим просто е един повод за да бъде поставен Путин и обкражението му на място, клъвнахте на въдицата Крим и затънахте :) целия свят се упражнява върху Вашата глупост, и да никой никога в няма да признае Крим за руски, това Ви го каза самия Лукашенко
251
7
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До мазепаНе само Мазепа, всички украинци са руски предатели, и западни шпиони измислени от Ленин. *** са уникални, алкохола не прощава, но поне пази от новичок.
250
5
 
6
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До ХАХАХААААРазбирам те напълно, няма украински герой, който да не е руски предател, пияница и западна .......
249
25
 
4
 
! Отговори
Серьожа Чуркин преди 6 години
БСП е антибългарска партия която получава "подаръци" от руската мафия за да прокарва лобита в България за експлоатация на българския народ. Нейно е предателството свързан с македонизацията на българи.
248
2
 
18
 
! Отговори
Sasho преди 6 години
А какво да кажем за Северен Кипър, или за Косово!!!Или всеки обикала около Хранилката си!
247
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До жоро Ти си толкова анонимен като всички анонимни.
246
1
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАААА преди 6 години
До мазепаМАЗЕБЧО НЕ Е УМРЯЛ ЗА СВОБОДАТА, А Е ИЗБЯГАЛ С ШВЕДИТЕ , И Е ПУКНАЛ ОТ ПРЕПИВАНЕ--ОТ СТРАХ СЕ Е НАПИВАЛ И ПУКНАЛ...ХАХАХАХА--НИКОЙ В УКРАЙНА НЕ БРЪСНЕ МАЗЕПА...УЧИЛ В ЗАПАДНА ЕВРОПА И Е БИЛ ПРОВОДНИК НА ПОЛСКИТЕ ИНТЕРЕСИ--МАЗЕПА--БЪДИ СИ МАЗЕПА ПРЕДАТЕЛЯ...ЧАО
245
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека ви разкажа нещо за американската демокртация. В САЩ популацията е била под 1 милион, когато нападат Канада за да завладеят още територии. И са били отблъснати. Това е история. Историята на маериканската "демокрация". И говори достатъчно за американо - британската и европейската евроатлантически демократични системи. 1 милион на такава ОГРОМНА територия и ламтят за още... Какво може да се очаква от такива хора?
244
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факта, че Българите живеят по тези земи доста преди турчетата да се приближат дори до тях, пречи на Ердоган на каквото и да е основание да обяви България за турски вилает. Освен това, ако има референдум за присъединяване на България към анадолските ***, то резултата е силно предвидим. От тая гледна точка, евроатлантическите *** няма с какво да уплашат истинските Български мъже ;))
243
2
 
31
 
! Отговори
*/* преди 6 години
САЩ са създадени като държава на 04.07.1776.При подписването на кючуккайнарджийски мирен договор на 21.07.1774..Русия придобива Кримския полуостров след руско-турската война.Та горе-долу две години преди да ги е имало щатите,Крим е руски.Та така.
242
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ е антибългарска партия. Руснаците демонтираха всичкото оборудване, което все още даваше някакъв шанс за директна газова връзка. А сега Турция и Германия строят МНОГО сериозни мощности. Това отнема на България ВСЯКАКВИ шансове да има конкурентна индустрия и инвестиции. ГЕРБ трябва да си платят за това. България има едно предимство - положението. И ГЕРБ ОТНЕХА НА БЪЛГАРИЯ ТОВА ПРЕДИМСТВО. По - недалновидни и глупави същества няма и не може да има...
241
26
 
1
 
! Отговори
Серьожа Чуркин преди 6 години
Прочетох стотици коментари и стигнах до извода: Крим не е руски!България ако признае крим за руски какво пречи Ердоган да анексира част от България?
240
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от ГЕРБ все повече заприличват на бившите комунисти. Всяка мисъл която не съвпада с общата позиция на Вършавският договор или СИВ- съвет за икономическа взаимопомощ е предателство към социализма и са врагове на народната власт. Е сега е същото , сега си враг на демокрацията.
239
24
 
4
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
Таско е много ***. Както и повечето бесепари, междувпрочем.
238
9
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До ДАРазбира се, всички умрели за свободата на Украйна са полски, шведски, немски или американски ***, шпиони и так далее.
237
3
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До АнонименПо-важно е не дали Крим е Русия, а дали Украйна е Европа.
236
1
 
10
 
! Отговори
ДА преди 6 години
До мазепаЗНАЕШ-МАЗЕПА Е ПРЕДАТЕЛ ,ДА ГО ЗНАЕШ,БИЛ Е *** НА ПОЛЯЦИТЕ...ХУБАВ ДЕН ОТ МЕН...