МВнР: България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати!

Ако има нарушаване на националната ни сигурност, ще предприемем действия, каза Цветанов
Обновена: 25 мар 2018 08:12 | 24 мар 2018 18:16,
187

България не е взимала решение за експулсиране на руски дипломати заради случая "Скрипал", заявиха от МВнР за БТА.

Изявлението е по повод публикация на вестник "Таймс" в която се посочва, че САЩ и до 20 европейски страни, сред които и България, се готвят да експулсират руски дипломати, свързани с руските разузнавателни мрежи.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също коментира случая и потвърди,, че няма данни за изгонването на руски дипломати.

"Когато има нарушаване на националната ни сигурност, разбира се, че се предприемат съответните действия от компетентните органи. Към настоящия момент нямаме такива данни, за да пристъпим към изгонване на руски дипломати от България", каза той.

"Има единна позиция на ЕС. Преди дни приключи съветът на лидерите. България като член на европейското семейство, разбира се, винаги сме солидарни към единната позиция, която изразява ЕС. Това, което беше изразено от Великобритания, беше подкрепено от всички велики сили - това са държави, които изповядват европейските демократични ценности", заяви Цветанов.

На 4 март т. г. бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление /ГРУ/ Сергей Скрипал, живеещ във Великобритания след размяна на шпиони с Русия, и дъщеря му Юлия са били отровени според Лондон в Солсбъри с нервнопаралитично вещество.

Британските власти заявиха, че това вещество е разработено в Русия и обвиниха Москва, че е замесена в инцидента. Руските власти категорично отрекоха и посочиха, че нито в Съветския съюз, нито в Русия е имало програми за разработване на такова вещество.

Вижте повече по темата във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
6
 
16
 
! Отговори
RE: Справедливо преди 6 години
Трябва да сме солидарни с БЪЛГАРИЯ.Национален интерес на България е над всичко.Не трябва да сме солидарни с държави, които убиват цивилно население, продават химическо оръжие, и създават ИД, или я спонсорират.Защото утре ИД може да навлезе в БГ, и ти да си жертвата!На ПЪРВО МЯСТО е България.Ако НАТО и ЕС решат да отстъпят Родопите на Турция, ще бъдеш солидарен с "Партньориите ти"?България ще има достойнство, когато избере своят НАРОД и НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС.Другото е ПРЕДАТЕЛСТВО!
114
19
 
10
 
! Отговори
справедливо преди 6 години
трябва да сме солидарни с парньорите ни от ЕС и НАТО всичко друго е срам за управляващите
113
4
 
8
 
! Отговори
Айде "Фили и Фо преди 6 години
Плюете Тръмп, Плюете Орбан, Плюете Земан, Плюете ГЕРБ и ББ.Плюете Русия. Има ли нещо, което не оплюхте "платен$и преда$тели"?Не сте и англосаксонци, вие сте платените! Без Родина и произход!Плюете себе си - с езика на омразата.Скучни сте, елементарни в изказа и допотопната ви реторика от 20 в. на "Фили" и "Фоби".30 години българите търпяха омразата ви!Писна ни от Омразата, родени сте с омраза, живеете чрез омраза, и краят ви ще бъде: Омраза.Ние не ви мразим, ние ви съжаляваме!Не ви съдим
112
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е пълна с руски агенти които имат за цел да дестабилизират страната и ЕС. Те са огромна заплаха за националната ни сигурност. Правителството няма смелост а прекланя глава пред Русия.
111
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде рублофилите-изнасяйте се заедно с руския посланики 1200 руски агенти/дипломати/.Няма място за вас на българска земя!
110
8
 
16
 
! Отговори
Q преди 6 години
Борисов и компания ще се надупят и изгонят руски дипломати, ако е останало грам чувство за себе уважение в този народ, би трябвало да излезе на улиците.Англичаните нагло лъжат. Това е толкова подло и нагло. На база "обосновано предположение" да набеждаваш някого за престъпник.Политика. Гнус.Който е бил на този остров, знае отношението към българите и България.
109
7
 
12
 
! Отговори
Re: Дилема преди 6 години
Сърцето ме води към България, Разум и Мир!В момента агресорът е Британия, която си позволи *** информационна война срещу БГ. Случаят "Папата".Джобът също е празен - Милостинята отпусната от ЕС е с 3 -% по-висока от вноската към ЕС.За сметка на това загубихме енергийни пазари, и независимостта си вкл. от Турция - газ, ток.Дилемата ти е фесът и джендърската политика.Дилемата ти е:"бездънен джоб" - България не е джоб, рано или късно България ще изригне срещу Геноцидът налаган от Британия.
108
2
 
10
 
! Отговори
Насакото Яката преди 6 години
Не знам кой крив, кой прав, но коментиращите са неграмотни.
107
6
 
7
 
! Отговори
Дилемата преди 6 години
Много неприятно се получи.Сердцето те води към Пyтя, но джобовете - към Еврофондовете.
106
5
 
24
 
! Отговори
Приятел В-я? преди 6 години
Британия нито е съюзник с България, нито й е приятел!България няма никакви икономически интереси от Британия. Това е един малък остров без природни ресурси!Британия дори не е в ЕС.Каква е Британия за БГ - НИЩО, едно голямо НИЩО?Виж цяла Европа зависи от природните ресурси на Русия, включително Б. Изток и Турция.Утре всяка държава може да бъде обвинена в тероризъм от Британия.България трябваше да иска доказателства и да заеме неутрална позиция.Една Сърбия има повече ДОСТОЙНСТВО от БГ.
105
21
 
6
 
! Отговори
Малечко Палечко преди 6 години
Трохите водят до терористите от Кремъл.Свалят пътнически самолети, убиват жени и деца в чужди държави,крадат им полезните изкопаеми и територии.....Стига вече!!!!
104
3
 
9
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До 131:Какъв свободен свят бе, чyкyндyp!? Бил е, преди 30+++ години
103
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Терсенето130 Англия не ни е приятел,а съюзник,по простата причина,че в политиката "няма приятели,а има интереси".Съюзникът не винаги е приятел.Виж,Русия определено не ни е приятел.Ние,българите познаваме най-добре и меда,и жилото на Русия.Затова днес,не сме съюзници на Русия,а на запада,на свободния свят,където ни е мястото.
102
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ооооо124 Докуманталните кадри показаха,ранени и избити точно от химическо оръжие,иракчани.Руските"съветници"на Садам Хюсеин са премествали химическото оръжие по цялата иракска територия и извън нея,за да не го видят от независимата комисия на ООН,колко е"независима"е друг въпрос.Свободният свят вече трева не пасе.
101
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Майорски126 Какво правиха руснаците в Авганистан цели 20 години,не оставиха един побит камък и здрав авганистанец.За мъртвите,да не споменавам.Какво направи Русия в Източна Украйа,превърна я в пепел и изби над 4000 украинци.Ами в Сирия,колко невинни избиха руските бомбардировки?Русия да приеме сирийски лежанци,защо ЕС?
100
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Майорски126 Напротив,Сърбия нападна бившите югорепублики и стъписа света с кръвожадните си действия-масови убийства,изнасилвания,бомбардировки над градове,геноцид и етническо чистене.И досега не се знае,къде са погребани сръбските жертви.Само бомбардировките на НАТО,можеха да спрат тази кървава баня,в 20 век,която спретнаха сърлите,командвани от Москва.
99
6
 
21
 
! Отговори
Майорски преди 6 години
Цяла европа знае че САЩ лъжат ...намесват се във вътрешните работи на държавите ...купуват политци ...атакуват без одобрение на ООН ... и всички си мълчат! Във всениците и медийте се пише само че Русия е виновна ..без доказателства ..просто на база на подозрения и тълкувания ..без факти и доказателства ... това ако не е пропаганда !!!! По голяма от комунистическата!!!Нападнаха Сърбия !!Нападнаха Ирак !!!Окупираха Авганистан !!!Спонсорират Грузия с оръжие !Либия ЕгипетСирия !СРАМ !
98
3
 
22
 
! Отговори
Ооооо преди 6 години
Да се изгонят островните плъхове. Гну сни отровители. Излъгаха че в Ирак има химически оръжия за да започнат война. Излизат от ЕС и мечтаят да станат господари на Европа. Сеят войни и раздори по цял свят. Тровят един предател и набеждават други. Още чакаме ДОКАЗАТЕЛСТВА че не са участвали тайните им служби в убийството на Лейди Даяна. Още чакаме ДОКАЗАТЕЛСТВА за всяка дума на онази луда бабичка Тереза Мей
97
18
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
Да живее США и Великая Британия долу россии, долу путину. Путин е съвременен фашистки диктатор, който трябва да бъде свален от власт и вкаран в затвора...
96
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 117Ба, ние цъфнахме при евросъюза, всичко ни стана на ниво, имаме вече банани.