Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!

Президентът обясни, че срещата във Варна не е съгласувана с него
Обновена: 26 мар 2018 21:29 | 26 мар 2018 16:30,
319
Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!
Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да постави пред Реджеп Ердоган въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни работи.

Държавният глава каза това в навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се състои тази вечер във Варна.

Премиерът ще е домакин на преговорите между Жан Клод Юнкер, Доналд Туск и Реджеп Ердоган.

"Надявам се на срещата ЕС - Турция във Варна премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния процес, в религиозните дела и също така за обезщетението на тракийските бежанци", каза Радев, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него е важно и европейските лидери да разберат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е нормално ние да очакваме от тях да отстояват българския интерес.

Радев направи коментара си пред журналисти след като участва в поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

Той обясни, че дневният ред на срещата във Варна не е била съгласувана с него.

"Аз съм изказал публично своите съображения", каза той. Радев потвърди важността на срещата между ЕС и Турция и обясни, че всички тези, които са в защита на българския интерес, имат неговата подкрепа.

Преди дни турският президент Ердоган отправи покана към Радев да проведат лична среща, а Радев я прие и предложи двамата да разговарят в рамките на срещата на върха на НАТО през юли в Брюксел.

Днес българският президент изрази надежда, че турският му колега ще приеме предложението му. Темата на разговорите ще бъде двустранните отношения между България и Турция, уточни държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов или така наречения джендер паша в момента продава и предава България.Ще има отнети Български територии, ердоган ясно заяви какво мисли за България.Продажните правителства унищожиха Българската армия, а тези от ГЕРБ направо ще поднесат на тепсия България.Пътят към нашата " държава" е разчистен и султана може да влезе на бял кон.
162
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде се изгуби бутащият се с бабички WCпремиер?
161
5
 
6
 
! Отговори
173 преди 6 години
Ти и Захариева, Марш обратно в училище. И двамата сте за 2 по история. На теб ти е простено, защото си учил в Анадола, ама Шербетова трябва да го знае това:Лондонското споразумение за промяна на Санстефанския договор от 18/30 май 1878 г. (за кратко Лондонското споразумение, на руски: Соглашение между Россией и Великобританией об изменении Сан-Стефанского договора) е тайно дипломатическо и стратегическо споразумение между Русия и Великобритания, част от подготовката за Берлинския конгрес.
160
25
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Струва ми се, че господин президента има комплекс от Турция. Такъв човек да заема такъв пост е твърде опасно.
159
30
 
22
 
! Отговори
! преди 6 години
Комунистите отново скочиха на Турция. Завиждат както каза министър Захариева, че ГЕРБ жъне успехи в международната политика. Министър Захариева каза днес още че Турция и Британия още 1876 г. с Лондонското споразумение са дали независимост на България а руснаците просто са разкъсали България и са се написали за освободители.
158
8
 
25
 
! Отговори
али преди 6 години
Радев да не го е страх :))))
157
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев натискан от три чифта дамски чехли и от ботушите на Решетников се осмели да каже нещо но ОТСТРАНИ,а зад него на снимката се е ухилил първия на втората му жена-соц.баджанак му.
156
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев Не Е канил Ердоган!!!! Той е поканен от неговият най добър авер Бойко!!! Радев не желае среща с Ердоган защото днес е паметен ден за изселниците от Одринска Тракия!!! Редно е исканията еа бъдат представени от домакина тоест Борисов!!! Както и от управляващата коалициия питриоти!
155
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Русия може ли да ни се меси гусин президжендт?
154
3
 
12
 
! Отговори
Шефът на кабинета преди 6 години
И.Христов е в течение на всичко:1.Срешата е организирана от ЕС.2.За два часа не могат да се разгледат български искания,Има общи за ЕС.3.Във ВАШАТА среща- на 2-*** Президенти ще изкажете мислите си.( Също и Д.Златева е в течение на нещата)Странното е, че същите нелогични искания има и К.НИНОва(БСП).За тези неща трябва да се направи специална среща.А са поставяни мнго пъти.Какви са резултатите от правителствата и президентите на БСПза тези близо 30 години?? Какво им е отговорил Ердоган?
153
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Мишорадеффф, защо се обаждаш сега, а мълча на гундяев?
152
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта на Радив и Нинова е Борисов до се провали и да го почнат с плюенето. Това не са политици , а селки клюкари. Радев не ти ли е неудобно от жена ти , която обикаля модни ревюта с рокля за 10 000 лв., обувки за 5 000 лв.и т.н. Кажи от къде имаш пари като си на заплата.
151
11
 
32
 
! Отговори
решетников преди 6 години
Ами кажи му го ти на Ердоган, бе Радев. Нали се президент? Или може би не?
150
10
 
25
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Ей, много е глуппав този Радефф. Точно сега ли, когато има да водят толкова други сложни и тежки преговори, трябва да се поставя този въпрос? Най-много Ердоган да се ядоса и да си тръгне и така да се провали всичко.
149
5
 
33
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Разбраха ли някои колко е дребнав, злобен, смешен и жалък сричкоговорещият. Вижте му и обкръжението, синове на убийци!
148
6
 
29
 
! Отговори
Еиц преди 6 години
Ми кажи го ти бре,и но братята освободители кажи да не ни се бъркат.
147
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, кажи на Русия да не ни се меси!
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Год второй, месяц четвьортий. Ой, много бьйло, немножко осталось бай дъ уей между другото.
145
3
 
14
 
! Отговори
..... преди 6 години
До Ястреб ОсманлийскиЯ като си толкова наясно с документите РАЗБЕРИ ПОВЕЧЕ ЗА АХМЕД ДОГАН И МЕСТАН.. НЕ ГОВОРИ САМО ЗА БЪЛГАРИТЕ .... Сталин пръднал Живков се насрал ... Ако не бяха ДПС И БКП шансът да мязаме на запада се увеличава сигурно със 10000%
144
1
 
14
 
! Отговори
... преди 6 години
До Ястреб ОсманлийскиА ти умнико на българина хубаво ли му е било .... А и кой го направи ДНЕШНОТО ДПС ,май забравихте ЗА ВЛАКА И ТН ... НЕ СМЕ И ЗАБРАВИЛИ БСП-БКП :)