Цветанов категорично зад Лондон! Кабинетът ще вземе трудно решение!

Иначе България може да бъде изолирана, смятат шефът на ПГ на ГЕРБ
29 мар 2018 13:30,
573
Цветанов категорично зад Лондон! Кабинетът ще вземе трудно решение!
Снимка: БТА

ГЕРБ втвърди тона по случая "Скрипал" и обяви категорична солидарност с Великобритания и демократичната общност в страната. 

Ден по-рано евродепутати от управляващата партия заявиха, че страната ни трябва да подкрепя Лондон, но и да запази добрите си отношения с Москва. Волен Сидеров пък похвали премиера Бойко Борисов за балансираната политика по случая.

Още по темата

Днес обаче шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че страната ни трябва да е категорично на страната на ЕС и обяви, че предстои кабинетът да вземе трудно политическо решение.

"Ние трябва категорично да застанем солидарно зад евроатлантическата общност. В противен случай България може да бъде изолирана и това няма да ни го простят всички българи, които подкрепят евроатлантическите ценности", каза Цветанов. 

На въпроса как трябва да се изрази тази солидарност - с отзоваване на посланик или изгонване на дипломати, Цветанов отвърна: "Това ще бъде тежко управленско политическо решение. И това по конституция е ангажимент на изпълнителната власт". 

Зам.-шефът на ГЕРБ обясни, че изразява мнението на по-голямата част от демократична общност в България. Цветанов обясни, че е наясно с позицията на партньорите от "Атака" и че до момента няма единна позиция в коалицията. ГЕРБ обаче са за това страната, а и премиерът като част от лидерите на ЕС, вече е подкрепил единната европейска позиция. Сега предстояло, както всяка страна, да вземем индивидуално решение. 

"Министър-председателят ще има днес разговори с посланик Бойко Коцев. И след това, предполагам, че ще има действия, които ще бъдат публично обявени", каза зам.-шефът на ГЕРБ. 

На въпроса имате ли информация, че Волен Сидеров може да напусне властта, Цветанов отвърна: "Уважавам всяко различно мнение и аз не мога да се сърдя на Волен Сидеров, защото той го е декларирал през всичките години, в които участва в политиката. Но всяка партия може да изразява своето мнение, което не кореспондира към коалиционното споразумение. Това  е ситуация, която не е коментирана, когато е подписвано споразумението, но сме си оставили възможността всяка партия да изразява позицията си". 

Цветанов коментира и думите на президента, че с него не е съгласувана позиция по случая. 

"Не случайно казах, че това е в компетенцията на правителството. Ако президентът прочете чл. 105 от Конституцията, ще си даде отговор и няма да задава въпроси", каза той.

Цветан Цветанов обясни, че си говори с част от патриотите, а с премиера е разговарял сутринта.

За разговора си с премиера той отбеляза, че са имали конструктивен разговор. "Изразил съм фактите защо трябва да сме солидарни с европейското семейство и с евроатлантическите държави. Не бих искал да пресъздавам разговора, но е важно, че премиерът има една невероятно чувство за отговорност и да чува различното мнение", каза зам.-шефът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгонете американски и английски дипломати.Така ще ни бомбят отново и нашите герберски продажни слуги ще направят още един паметник на летците мятали бомби над София
375
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гоним Макаров и готово
374
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди няколко седмици честваха празника на руската армия с топовни гърмежи в центъра на София, а сега всички са се скрили. Гузни са
373
15
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Не искаме макаровци и калашници... - вън немедленна...
372
7
 
29
 
! Отговори
Морски преди 6 години
ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА,ДОКАТО КРАДЛИВАТА ШАЙКА ГЕРБ НЕ БЪДЕ СВАЛЕНА. ОСТАВКА!!!!!
371
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оказа се, че най-смела у нас е г-жа Екатерина ЗахариеваПоклон
370
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политиката е висш израз на икономиката. Войната е водене на политика с други средства. Чия икономика е в разруха от печатане на долари без покритие? Какво ги очаква англичаните след БРЕКЗИТ? Кой има нужда от войната, която *** на вратата ни?
369
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой няма да излезе на протест, за защита на шпиони
368
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МорскиИ ТИ СИ НАРОДА, ТАКА ЛИ - Я КЪШ БЕ.
367
7
 
5
 
! Отговори
Пак сме последни преди 6 години
Пак сме последни по всичко в ЕС. И в гоненето на руски шпиони се очертава да сме последни. Докога ?
366
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
досвидания тавариш макаров, хароший ***
365
6
 
21
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Цяла България,всички градове сега трябва да излязат на ПРОТЕСТ,НА МАСОВИ ПРОТЕСТИ,за да защитим суверенитета си,да свалим мафията ГЕРБ!!!
364
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна казвам, че руското посолство е незаконно. Може да викнем багерите и да разчистим мястото където Бялото братство посрещаше изгревите
363
7
 
12
 
! Отговори
Йорго Коритаров преди 6 години
Съвецкия посланник кога ще отлита ?Питам Светлана Шаренкова и бандата и от язовир Копринка, ...Движение ''Русофили''.
362
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите обичат братушките, но мразят разведките
361
11
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Давам ултиматум... - или гоним една дузина руски шушони, или оттеглям подкрепата си за ГЕРБ...
360
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представям си първия ден след края на войната, в която безумци ни въвличат отново на страната на агресори. Представям си първият победен ден! Представям си едни люде, които се молят за съд...
359
3
 
28
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Българския народ е с Русия!Подлогата Цветанов скоро ще му дойде края.
358
8
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Горкият шушанчо - горканчо... - пак го наритаха в ъгъла и си ближе раните... - по точно *** му ги ***...
357
2
 
25
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
Българската армия няма изгубена битка на бойното поле .Но политиците са изгубили всички войни.Цветанов сега го доказва със свой те действия и в качеството си на какъв говори.Всички знаем че е агент на САЩ и се бори да вземе мястото на Борисов.След като се прибра от последния инструктаж повече него дават по телевзията от колкото Борисов. Англичаните винаги са били против нас българите и са гледали с презрение а сега и лижим задниците. Кой направи Косово май следва Кърджали на там отиват неща