На фона на скандали: България – лидер на Балканите!

"Кралството не е показало достатъчно доказателства, за да убеди хората"
Обновена: 31 мар 2018 07:16 | 30 мар 2018 22:35,
53
На фона на скандали: България – лидер на Балканите!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Засега България няма да отзовава руски дипломати заради случая "Скрипал". Въпреки това, подкрепяме Великобритания. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на извънредния Съвет по сигурността, на който присъства и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Още по темата
"Това беше най-разумното и консенсусно решение, което можеше да се вземе. Правителството продължава един успешен ход към формиране на нов международен профил на страната ни – този на лидера на Балканите. За първи път сме желан партньор.

Настроението в обществото ни е такова, защото Великобритания не е показала достатъчно доказателства, за да убеди хората. Също така имаме хибридни нагласи към света и поради това искаме да чуем различни мнения. Кралството за първи път се прояви като "не от нашите", поради Brexit", отбеляза политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според политолога Страхил Делийски правителството е трябвало да вземе решение в една наистина трудна геополитическа ситуация на противопоставяне. 

"Започна да се говори за нова Студена война. Да вземеш решение, което отговаря на общественото мнение, е още по-трудно в ситуацията на поляризираното общество. Защо в България има толкова много анти-атлантически настроения? На какво се дължат те? Това трябва да е сигнал за политическия елит, че в Европа се случва нещо не както трябва", посочи той в "Денят ON AIR".

Във вътрешнополитическия ни живот се заформя практиката за всяко държавно събитие да се изискват стенограмите. По думите на Делийски това е симптом за абсолютното недоверие в настоящия публичен дискурс. По този начин се разпространява посланието, че публичното говорене и деклариране не струват, добави той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"България става лидер на Балканите!"Заглавието навежда мисълта към следния силогизъм:България става лидер на Балканите, Боко Тиквуня е лидер на България ... Следователно, Боко Тиквуня става лидер на Балканите ... пардон, на Бостаните.(Защото страните на Балканите си имат лидери, пълзящи растения с оранжеви полодове не им трябват).
24
2
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
,,на европа лидер,, хахаха
23
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Каква прозорливост,какъв полет на мисълта...То бива бисери,ама чак такива-"лидер на Балканите"?Дерзайте другари джурналисти,ана.лизатори,и всякакви разбиратори!Днес лидер на Балканите,утре лидер на планетата!
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е "лидер" единствено на говедата в обора.Направо не вярвам на очите и ушите си какви дивотии се разпространяват от психично болни хора в "свободните медии" бугарски.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бивш ръководител на Мосад го каза ясно! Това са глупости! Новичок е стар газ и никой не го използва защото има разработени далеч по ефективни и с невъзможност за откриване при аутопсия! Симулира се сърдечен удар и Нaско коя лаборатория не може да открие каквото и било! Има такъв и в Русия и Америка! Както и грамотноста на руските служби е далеч над каквото и да е ниво за да си позволи подобна издънка!
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля,че англичаните са си убили двойния агент,като вече ненужен.
19
6
 
13
 
! Отговори
Тралала преди 6 години
Някой знае ли какво е Porton Down, не знам откога руснаците произвеждат Новичок, но англичаните имат тази база от 1916 г. и тя е точно за такива разработки. Който не я е чувал тази база нека да гугли
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До изнервенРуснаците не са ***, *** си ти.
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България лидер на балканите?Това някакъв виц ли е?Или някой си въобразява невъзможни неща за самочувствие и фукня пред електората.Всички много добре знаем,че нито сърбите,нито македонците ни обичат.И ако сега проявяват някаква толерантност,то е защото си въобразяват,че като кажем някоя добра дума където трябва,ще влязат по-бързо в ЕС.Но началниците на Боко не обърнаха голямо внимание на напъните му и попариха мераците на комшиите.
16
5
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
А бе, Младенов, това че американците са иддиоти, не изключва и руснаците да са такива, нали?
15
13
 
7
 
! Отговори
Валери преди 6 години
Ами няма доказателства за пред широката публика, защото са секретни. Я си представете, че идват от къртица на МИ6 в КГБ - как да го разкрият? Само че толкова силни и то демократични държави да реагират по този начин срещу Русия не е случайно, май, а? Те не са олигофррени да го направят просто така, нали?
14
6
 
22
 
! Отговори
МЛАДЕНОВ преди 6 години
Искам да припомня един факт на янките и нашите псевдо демократи. По време на Виетнамската война в периода 1961-1972г. САЩ пръсват над 20 млн. галона с вредни химикали. В това число те пускат и изключително вредния и забранен, както и всички останали химикали, Оранжев Агент.В резултат са избити над 400,000 души,над 500,000 бебета се раждат с увреждания,над 2 милиона заболяват от рак и други болести.Също така са унищожени огромни площи във Виетнам и е причинена екологична катастрофа !
13
4
 
5
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Не се заблуждавайте от това, което е написал този озлобен, завистлив бесепарски *** - нищо от неговото словесно мастурбиране не е вярно, ама като се пръска от мъка, не му остава друго, освен да плюе.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо да не повярваш!
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проф.Антоанета Христова е нещастно влюбена в Бойко Борисов.Като заговори за него и мед и капе от устата.Само хвалби и никаква критична дума.Такова възхищение не забелязваме дори и сред коалиционните му партньори и даже у Цв.Цв.го няма.Ех,Антоанета,признай си чувствата,па белким те огрее.
10
5
 
16
 
! Отговори
Не се заблуждвайте преди 6 години
Борисов никога не е мислил за интересите на България. Той защитава личните си и..чужди интереси.Неистовата му жажда за власт и пари,го прави послушен пудел на запада и пощенски гъ...лъб на комшията.В момента,той стои върху мнооого тънък лед. Не знае на кой крак да стъпи предвид настроенията на българското общество и това на запада. Той прекрасно знае,че падне ли от власт,с него е свършено. Това са причините за шикалкавенето му. Той не е дипломат. Той е хитрец.
9
3
 
20
 
! Отговори
Кой става лидер? преди 6 години
На кои Балкани? Лидер на някакви Балкани начело с някаква тиква? Това шега ли е или подигравка?
8
6
 
18
 
! Отговори
Росен Ангелов преди 6 години
Ингилизите не са част от ЕС. Доказателства нямА. Ако имаше щяха ли да ги крият. И жена ми ми слага рога, ама няма хващане. Или я изгонвам и ми е все тая има ли даказателства или не или си трая. А може и един бой за профилактика
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен *** просо търси начин да спечели време, за да се презастрахова, защото ще го нагъзят здраво господарите му... След няколко дена ще се обърнат на 180 градуса...
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи бях поснал един коментар относно плюенетата тая вечер се изумих това господа жалки сте гледам един мил господин до вчера подкрепяше друг господин от неговите днеска зе да го плюе интересно мие това манталитетна политика лие това става в град ловеч и е срамно и жалко те са от една партия единия е едър бизнесмен тия на луди ли ни правят или да