Цветанов зове: Да се числим към евроатлантическата общност!

А не към евразийската, иска лидерът на ПГ на ГЕРБ
779
Цветанов зове: Да се числим към евроатлантическата общност!
Снимка: БТА

Трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към евразийската. Това мнение изказа председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от партията.

"Разбира се, че трябва да поддържаме добри отношения с Русия, но това, което те правят в момента, е недопустимо за 21 век", подчерта още бившият МВР шеф.

Още по темата
Според него, подкрепяйки Великобритания, ние подкрепяме развитите демократични общества. "Ние не сме разследващ орган, затова трябва да сме солидарни с общата европейска позиция", обясни заместник-председателят на ГЕРБ.

"Живеем в напрегнати времена, но аз вярвам, че разумът ще надделее. Мирът и спокойствието са гаранция за просперитет, но за целта трябва да спазваме демократичните ценности и да зачитаме суверенитета на всяка държава", подчерта още Цветанов.

Той посочи, че от ПГ на ГЕРБ не са влезнали в тона на БСП. „В петък те поискаха парламентът да излезе с обща декларация по случая „Скрипал“, но това щеше да е много грешен ход“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ и уточни, че когато Народното събрание излиза с позиция, връщане назад няма.

"Затова ние се противопоставихме на това тяхно искане и на свой ред предложихме ако се приема някаква обща позиция – нека тя да кореспондира изцяло с тази на европейските лидери", заяви той.

По думите му БСП водят антиевропейска политика, която има за цел да изтика България извън евроатлантическата общност. "За разлика от тях, аз ще продължа да защитавам евроатлантическите ценности, каквото и да ми коства това", заяви Цветанов.

Той каза още, че през годините много хора са напуснали България, но напоследък се наблюдава тенденция някои от тях да се завръщат. "Младите виждат благоприятните условия за развитие у нас и все повече от тях решават да търсят своята реализация именно в България", обясни Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ушев Цецо и Боко Суджука разиграват театро, играят си на доброто и лошото ченге.Между другото клоунът с пипонестата чутура защо не е в затвора?!
9
4
 
62
 
! Отговори
Яйцестият преди 6 години
Е уникален вредител. Знам, че тайно ви е срам, че сте гласували за него.
8
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ ВИЕ СТЕ ПОЗОР,ВРЕМЕ Е ДА МИНИТЕ КЪМ ПЕС
7
52
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свалете Борисов от власт и ще се причислим,изгонете руските шпиони и ще се причислим,щот ако не се причислим ставаме заложници на продажна,страхлива политика,про руска бандитска
6
4
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този му е време да си подава оставката, политическата му кариера свърши ако Боко не иска да се нареди до Плевнята да се отърва от тоя мазник .
5
4
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ГЕРБ не изолира Цветанов на изборите са вън от властта.
4
77
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добрия, мисли за народа.
3
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо, решението го взе шефа ти Боко.
2
3
 
83
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Цецо работи усилено да бъде изхвърлен от избирателите зад борда на политиката като со ро сои дни те десни.
1
83
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много мъдър политик!