Цветанов зове: Да се числим към евроатлантическата общност!

А не към евразийската, иска лидерът на ПГ на ГЕРБ
779
Цветанов зове: Да се числим към евроатлантическата общност!
Снимка: БТА

Трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към евразийската. Това мнение изказа председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от партията.

"Разбира се, че трябва да поддържаме добри отношения с Русия, но това, което те правят в момента, е недопустимо за 21 век", подчерта още бившият МВР шеф.

Още по темата
Според него, подкрепяйки Великобритания, ние подкрепяме развитите демократични общества. "Ние не сме разследващ орган, затова трябва да сме солидарни с общата европейска позиция", обясни заместник-председателят на ГЕРБ.

"Живеем в напрегнати времена, но аз вярвам, че разумът ще надделее. Мирът и спокойствието са гаранция за просперитет, но за целта трябва да спазваме демократичните ценности и да зачитаме суверенитета на всяка държава", подчерта още Цветанов.

Той посочи, че от ПГ на ГЕРБ не са влезнали в тона на БСП. „В петък те поискаха парламентът да излезе с обща декларация по случая „Скрипал“, но това щеше да е много грешен ход“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ и уточни, че когато Народното събрание излиза с позиция, връщане назад няма.

"Затова ние се противопоставихме на това тяхно искане и на свой ред предложихме ако се приема някаква обща позиция – нека тя да кореспондира изцяло с тази на европейските лидери", заяви той.

По думите му БСП водят антиевропейска политика, която има за цел да изтика България извън евроатлантическата общност. "За разлика от тях, аз ще продължа да защитавам евроатлантическите ценности, каквото и да ми коства това", заяви Цветанов.

Той каза още, че през годините много хора са напуснали България, но напоследък се наблюдава тенденция някои от тях да се завръщат. "Младите виждат благоприятните условия за развитие у нас и все повече от тях решават да търсят своята реализация именно в България", обясни Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
530
3
 
20
 
! Отговори
nina преди 6 години
Г-н Борисов, С КАКВО Ви държи ЦвЦв, та още го търпите в ГЕРБ? Или поговорката "Дръж враговете си по-близо" важи за отношенията ви?ЦвЦв беше черен от бяс, че отказахме да гоним руски дипломати, т.е., опънахме се на САЩ и Англия. Как не е получил инсулт или инфаркт още не зная.Отървете се, г-н Борисов от него! Само да напомня: поради такава омраза бълвана от Ив. Костов и СДС, последното се "нарои" и вече не съществува! Народът не може безгранично да търпи омразата!
529
22
 
4
 
! Отговори
ало, руситата, преди 6 години
нали знаете, че на английски сте блондита? Ако ще и 1 000 коментара да напишете, отзоваваме посланици. Ясна? Ако не - ще ви се изясни! И много ще ви с е подигравам тука.
528
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бяхме ли суверенна държава?Изглежда не сме нито суверенна, нито държава, като имаме такива слуги като цвъкалото.
527
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ли му станаха апартаментите вече?
526
4
 
3
 
! Отговори
пеперудки преди 6 години
Цецо това го кажи на твойте съпартийци които се уплашиха както и министър предсетателите ви Бойко и Валерито и Красето за предателя Волен всеки го знае какъв *** е
525
3
 
14
 
! Отговори
рускиня до 568 преди 6 години
До хехе.От речника ти разбирам,че си *** потомствен.Разбираш от намордници.А в същото време твоя шеф ЦЦ казва "трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към евразийската". Просто няма как един балкански селянин като тебе да е европеец.По София се движат каруци, глутници, веят *** от сергии.Селяни ,като тебе,паркират в градинки, плюят,храчат.Но пък по слагането - равни няма.Със здраве ,Ивропеец.
524
8
 
4
 
! Отговори
горките русита преди 6 години
пак онеправдани, пак неразбрани.
523
16
 
3
 
! Отговори
хехе преди 6 години
само като видях заглавието ми стана ясно какво ще е под новината - яко лаене от кремълските пудели! Лайте , лайте, скоро ще ви сложим намордника... Пресолил си, решетников! То бива пропаганда, ама без мярка е като бумеранг!
522
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да цвъки целувай идеите на другите, недей да мислиш за България и да имаш собстветно мнение и действия.
521
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Цветанов.
520
3
 
14
 
! Отговори
ттт преди 6 години
Цвърко, не трябва да се числим към една или друга общност, трябва да се придържаме към истината и справедливостта. Британците да представят неопровержими доказателства за версията си. Ако се натискаме, да бъдем в някаква общност, ще се повтори случаят, когато обявихме война на САЩ от солидарност към агресора Япония. Нашите задължения към Тристранния пакт са били, да обявим война, на всеки нападнал Япония, Германия или Италия. Да, ама не САЩ, напада Япония, а Япония САЩ.
519
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започвам да го харесвам -говори разумно
518
6
 
18
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
Кой те пита теб и като какъв се изказваш,*** милиционер от убо!
517
4
 
25
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
Цветанов е работил като щатен папконосец в 7 отдел на ДС. Сега на коя ли служба служи?
516
4
 
15
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
До АнонименВ политиката е глупаво да изказваш крайно категорични мнения.Никога не се знае как ще се обърнат нещата,така че по-кротко с изказванията,другарю!
515
4
 
19
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Абе хайдук на този свят всичко се заплаща - за часовете в които се чувстваш бог заплащаш с тези в които си нищожество - мястото на *** е на бунището !!!
514
6
 
23
 
! Отговори
да преди 6 години
това,че България е член на ЕС и НАТО не означава,че е длъжна с нещо на някогоинтересите на България са над тези на ЕС и НАТО
513
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е челен на ЕС и НАТО.На който не му харесва да се качва на магарето и.......
512
2
 
8
 
! Отговори
да преди 6 години
а най - хубавото в цялата работа е,че Борисов изобщо не отразява тоя ***
511
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво можеш да очакваш от цецо!