България между Москва и Лондон: Гибелно е да бъдем посредници!

Политическата страна на въпроса е опасна, смята политолог
Обновена: 3 апр 2018 11:21 | 3 апр 2018 11:05,
77

Къде е България в конфликта между Москва и Лондон след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря? Според политолога проф. Евгений Дайнов решението на страната ни да не заеме категорична позиция е гибелно. Припомняме, че засега България няма да експулсира руски дипломати, тъй като според властта няма категорични доказателства за отравянето на Скрипал от Русия.

"Гибелно е да ходиш и да разправяш, че искаш да бъдеш посредник между Европа и Русия. Едно е да казваш, че нямаш достатъчна информация, друго е да казваш - хем нямам информация, хем искам да бъда посредник. Как ще си посредник като си част от едната страна и я председателстваш? Не е добре да си мост. Политическата страна на въпроса е опасна", обясни Дайнов в "България сутрин".

Той подчерта, че когато си част от група хора, ти им дължиш някаква солидарност. Няма сляпа солидарност, има премислена, отбеляза политологът.

"България изглежда много лошо. Всички наши партньори на запад знаят, че сме най-бедната и корумпирана страна, което не ни поставя в добра светлина. Всички знаят, че България винаги се колебае по отношение на Русия", каза още проф. Дайнов.

"Не съм съгласен, че нямало информация. Проблемът е, че има страшно много информация и тя е за детската градина. Разказват ни се небивалици, това е обидно за здравия човешки разум. Информацията, която обилно ни се поднася, не издържа логически", каза от своя страна социологът Кънчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него в случая Бойко Борисов е взел външнополитическия завой, отлагайки вземането на крайно решение. Категорично трябва да сме на страната на Англия, но дайте да се обединим и да хванем престъпника, подчерта социологът.

Двамата отправиха обвинения към политиката на управляващите, а Стойчев е на мнение, че има мнозинство от хора, което не е в подкрепа на случващото се в страната. Но по думите му то е разпокъсано и не може да доведе до алтернатива.

"Правят безобразия все едно ги подкрепя целият народ. Това изобщо не е така", посочи той.

"Човешките общества са устроени така, че винаги има алтернатива", отбеляза проф. Дайнов и добави, че ръководството на БСП не разбира с какви възможности разполага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
7
 
! Отговори
атовете се ритат преди 6 години
До да- магаретата страдат, а България е една страна на магаретата....................
43
4
 
6
 
! Отговори
След като преди 6 години
ЦРУ и приятели компроментираха Меркел, вече позициите на желаещите за мирни преговори и диалог стават все по-слаби и незначителни. За посредническа позиция излизат БГ, Австрия, Унгария. Две от тези страни са предварително дискредетирани. Процеса на новата не чак толкова Студена война напредва.Ликвидаторите на света потриват ръце.
42
10
 
11
 
! Отговори
да преди 6 години
така се показва среден пръст на ска'паната Британиякрасота
41
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази плюнка, платена от известни фондации, трябва да се появи в някое предаване, за да заработи парите си.
40
5
 
2
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Чисто научно предположено механизма на отравяне е следния:БОВ новичок се получава от смесването на два безвредни компонента. Единия безвреден компонент е бил предварително на мястото, където е трябвало да се случи натравянето. Било то кола, къща, парк. Другия компонент е бил доставен от някой (или самата Юлия) когато е настъпил момента за отравянето. При засичането на момента (компонент Б) с мястото (компонент А) се е случило събитието.
39
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40Направил е същото което правите вие по цял ден в коментарите. Състезавате се кой ще напише по-голяма глупости в повечето случаи срещу запада и си мислите, че с това едва ли не диктувате общественото настроение. Да, ама не. Русофилите сте толкова малко, че от вас нищо не зависи дори на избори. Така, че освен да се плюнчите друго просто не ви остава.
38
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой търси и иска да знае истината, не означава, че е русофил или пък русофоб! Тези английски теории на вероятностите обаче стават все по - несъдържателни.
37
7
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Да вървим като овце със стадото съвдем нее добре.кой е пастира?тереза мей.ние можем и трябва да си имаме своя външна политика съобразена със нашите интереси.не с други.стига все защитаваме чужди.Защо трябва да избираме с кои сме?англия или русия.казвам англия,не европа,защото не цяла европа гони дипломати.напр гърция австрия португалия.и никой не са изгонили от европа.казвам го защото бях прочел и подобно опасение
36
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За бг русофилите няма български интерес.За ях винаги има само и единствено руския интерес, дори когато е срещу България.По това може да ги познаете родоотстъпниците- слуги на Кремъл.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф като почнем да се време между шамарите... ние сме толкова малки и незначителни, че на никой реално не му пука за нас ... дори исторически на никой не му е пукало за нас дори на руснаците.
34
15
 
8
 
! Отговори
Do 33 преди 6 години
Хаха...значи, всеки, който не защитава Русия е платен от САЩ, така ли?Хаха..абе, вие рубладжиите сте жалки.А, вие какви сте? При положение, че във всяка ситуация защитавате стоята истинска родина Русия?Еей...нищо лошо не очаква държавата, с подобни бг русофили.
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са чипирани от Запада. :)
32
5
 
17
 
! Отговори
Кракра преди 6 години
На същият този политолог му монтираха касетата в американското посолство.Така че той обслужва чужди интереси и се препитава с пари на антибългарски фондации.Т.е. нищо българско в него в него няма.Така,че и коментариите му са антибългарски.
31
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги с Европа - никога с убийците на Скрипал !
30
1
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
А вие двамцата, като много знаете, какво бихте направили? И да видим после каква ще бъде съдбата ви, да ва *** в "разбирачите". То много лесно се говори отстрани и когато нищо не зависи от теб.
29
17
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
До с Русия в сърцетоАбе, рашшкаа...ходи някъде и се гръмни. Най-добре в Сибир, при твоите братя.Руснаците не са ни никакви братя.Приемат ни като някакви слуги, които трябва винаги да следват техния интерес.А, това с бомбандировките на англичаните вече се изтърка.Какви братя са ти тези алкохолизирани ***?Какво положително са ни дали през цялата ни истирия.Като Русия ти е в сърцето, защо стоиш тук, ами не се изнасяш към истинската ти родина?
28
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24:От 200 държави в света тези които поръчват убийства зад граница се броят на пръстите на едната ръка, а Русия е на първо място от тях и всички индиции по аферата Скрипал водят именно към първенеца на тази зловеща статистика. Руската пропаганда и да си съдере г***за мама да може да промени мнението на Света !Извода е: Кремъл да престане с убийствата !
27
6
 
21
 
! Отговори
сорошките измикияри преди 6 години
Станчев,Георги Коритаров,Евгени Михайлов,Александър Йорданов,Георги Харизанов,Петко Георгиев,Румяна Коларова,Асен Агов,Антоний Гълъбов,Иван Кръстев,Митоди Андреев,Антон Тодоров,Найо Тицин,Асен Генов,Горан Благоев,Георги Ангелов и още дузина знайни и незнайни обитатели на сорошките кочинки Отворено общество,Америка за(срещу)България,ИПИ,ЦЛС,ИДП,Прозрачност без граници,БХК,ЦИД и др.,начело с един бивш т.нар"държавен глава".
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българин 13Аллоооуууу.............всичко е вярно, само си забравил кавичките!!!
25
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рубладжиите винаги ще са на страната на кагебистите.Те биха ни продали за жълти стотинки на Кремъл...както и го правят.