България между Москва и Лондон: Гибелно е да бъдем посредници!

Политическата страна на въпроса е опасна, смята политолог
Обновена: 3 апр 2018 11:21 | 3 апр 2018 11:05,
77

Къде е България в конфликта между Москва и Лондон след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря? Според политолога проф. Евгений Дайнов решението на страната ни да не заеме категорична позиция е гибелно. Припомняме, че засега България няма да експулсира руски дипломати, тъй като според властта няма категорични доказателства за отравянето на Скрипал от Русия.

"Гибелно е да ходиш и да разправяш, че искаш да бъдеш посредник между Европа и Русия. Едно е да казваш, че нямаш достатъчна информация, друго е да казваш - хем нямам информация, хем искам да бъда посредник. Как ще си посредник като си част от едната страна и я председателстваш? Не е добре да си мост. Политическата страна на въпроса е опасна", обясни Дайнов в "България сутрин".

Той подчерта, че когато си част от група хора, ти им дължиш някаква солидарност. Няма сляпа солидарност, има премислена, отбеляза политологът.

"България изглежда много лошо. Всички наши партньори на запад знаят, че сме най-бедната и корумпирана страна, което не ни поставя в добра светлина. Всички знаят, че България винаги се колебае по отношение на Русия", каза още проф. Дайнов.

"Не съм съгласен, че нямало информация. Проблемът е, че има страшно много информация и тя е за детската градина. Разказват ни се небивалици, това е обидно за здравия човешки разум. Информацията, която обилно ни се поднася, не издържа логически", каза от своя страна социологът Кънчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него в случая Бойко Борисов е взел външнополитическия завой, отлагайки вземането на крайно решение. Категорично трябва да сме на страната на Англия, но дайте да се обединим и да хванем престъпника, подчерта социологът.

Двамата отправиха обвинения към политиката на управляващите, а Стойчев е на мнение, че има мнозинство от хора, което не е в подкрепа на случващото се в страната. Но по думите му то е разпокъсано и не може да доведе до алтернатива.

"Правят безобразия все едно ги подкрепя целият народ. Това изобщо не е така", посочи той.

"Човешките общества са устроени така, че винаги има алтернатива", отбеляза проф. Дайнов и добави, че ръководството на БСП не разбира с какви възможности разполага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой може ли да каже,че след като досега,нещото наречено България заемаше непрекъснато категоричната позиция "нагъзване" към всеки господар,бил той САЩ,или ЕС,или Турция,или Израел,до къде я докара?!!!-В политичеката сфера,всепризнато нищо!-В икономическата област,вечно на последно място и дълбаене на всяко следващо дъно!-В социалната област - най-бързо топящия се "народ"!-В обазованието - най неграмотните!Изобщо,стабилно определен към тотално изчезващ "народ"!СЛУГА НА МНОГО ГОСПОДА
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера тези които защитават Англия. Тази държава ни е мразила, била срещу нас, подкрепяла Турция, Чърчил след бомбардировките над София казал, на тези българи трябва да им дадем още от това "лекарство". Защо не отидете в Англия да усетите отношението към българите? Към черняевците и муслиманите имат по-добро. И цялата история със Скрипал смърди, трябва да си идЕот да им вярваш. Свлича се надолу тази държава, разпада се. Винаги с ЕС, никога против Русия.
62
8
 
5
 
! Отговори
бедна Русия преди 6 години
Ако им спрат сега световното по футбол руснаците ще вият от глад, защото те на тези пари разчитаха да замажат очите на бедната по-голяма част от Русия.
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гибелно би трябвало да бъде и за Австрия, Нова Зеландия и всички държави запазили неутралитет. Глупости на търкалета. Много гибелно значи......
60
2
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ДАЙНОВ Е "ИЗДЪНКА" НА НОМЕНКЛАТУРАТА , А СТОЙЧЕВ МУ Е БЛИЗНАК ПО ЛИЗ.А.НЕ ! КАК ДА СМЕ СОЛИДАРИ С В БРИТАНИ , КОГАТО ТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ СОЛИДАРИ С БЪЛГАРСКИТЕ СТРАДАНИЯ И ПРОБЛЕМИ...НАПРОТИВ -ЗА ТЯХ СМЕ БИЛИ "ЖЕЛАНА КАРТОФЕНА НИВА " -В БЛИЗКОТО МИНАЛО /ПО ЗАСЛУГА НА КОБУРГИТЕ-НЯМАЩ ОБЩО С БЪЛГАРИЯ / ССТТРРААННОО "МЪЖЕСТВЕН" ГЪ.ЗО.ЛИЗЕЦО ..ПОДЛ.ИЗУР.ЕЦ !!!
59
0
 
3
 
! Отговори
д №1 преди 6 години
"Да си припомним кой е Виктор Юшченко". Да си припомним как и кой дойде след него?
58
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом България се страхува от Русия за да вземе едно или друго решени, значи сме и толкова независими от Русия. Честито ви руска федерация. Сега очаквам бензина да стане поне 1 лев/литър, а тока безплатен.
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След лятото трябва да ги изгонят.
56
10
 
6
 
! Отговори
Бойко-голям стратег преди 6 години
С този си ход Бойко размаза основните си опоненти *** Нинова(г-жа лъжа) и Грипен Радев, защото изби от ръцете им най-силното им оръжие русофилството и по този начин практически ги направи ненужни. Освен това събра сума гласове за следващите евентуални парламентарни избори.
55
2
 
10
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Скрипал се отрови за да разцепи Запада! И цепката минава през България!
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе професоре,абе Дайнов,България трябва да взема единствено важни за нея решения,а не такива,обслужващи тоя или оня.Стига сме се лашкали ту на изток,ту на запад,а полза от това-никаква или единствено за управляващата върхушка.Интереса на народа трябва да е водещ при всяко решение.Другото е слугинаж,който ни обижда и унижава.
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Солидарност в лъжата, в измамата?! Солидарност в разпалването на война с предизвестен край за цялото човечество?!Лудост е такава солидарност!
52
3
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Гиблено е правилната дума
51
3
 
13
 
! Отговори
Продажникът преди 6 години
е солидарен с каквото му кажат, дори и без пари
50
6
 
26
 
! Отговори
тя преди 6 години
Стига с тая "солидарност "! Солидарни с лъжата ли трябва да сме! Ограничени политолози...
49
8
 
10
 
! Отговори
Единен подход преди 6 години
САЩ, ЕС и Япония унижават Русия, че е нагла и бедна, а тя нас, че сме братя....
48
12
 
5
 
! Отговори
навик преди 6 години
До АнонименПо-добре да сме *** на Европа или Турция!
47
9
 
25
 
! Отговори
Цар Борис преди 6 години
До До 20Никога против Русия! Беля си хващаме!
46
17
 
9
 
! Отговори
Ужас !!! преди 6 години
Сега могат и да им спрат световното по футбол в Русия...Само се чудя тогава Боко как ще спасява руснаците...
45
0
 
15
 
! Отговори
иначе преди 6 години
поговорката казва - когато двама си мерят ... пищовите , съдия да не ставаш, че не се знае къде ще ти ги сложат.