Борисов нареди: Министрите – при президента! Не му щем войните

И ако някой е злоупотребявал с обществени поръчки - в затвора, иска премиерът
Обновена: 18 апр 2018 13:48 | 18 апр 2018 12:15, Веселина Йорданова
131

Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите си да поискат срещи с президента Румен Радев и да му представят обществените поръчки по министерства.

"Ако има данни за злоупотреби, с тях да се занимае прокуратурата", заръча още Борисов.

Премиерът отговори в началото на днешното заседание на МС на думите на държавния глава, че в държавата се строи хаотично и "на тъмно" с думите: "По всяка тема може да му се отговори, но не искам да влизам в неговите войни, имаме доста повече и по-важна работа".

Още по темата

Все пак Борисов настоя, че лично не прави обществени поръчки, а отговаря за политиката.

"Всички министри, които провеждат обществени поръчки, така или иначе когато има подписвания на споразумения, или когато пътува той, пътуват и министри и зам.-министри, поискайте среща с него и всеки един да представи това, което прави. И ако има данни за злоупотреби, да ги дадат на прокурори да ги вкарат в затвора", каза премиерът.

Той заяви, че правителството е започнало програмата за саниране, защото в следващите 5-15 години "цели жилищни комплекси ще станат опасни и ДНСК трябва да ги затвори".

"Ако някой е злоупотребявал, аз обществени поръчки не правя, правят ги кметовете – отиват кметовете в затвора, да се дават сигнали, да заминават. Аз отговарям за политиката и считам, че стотици хиляди българи вече се ползват от санираните блокове", каза още Борисов.

По думите му в два-три блока са се появили течове, но "не може заради една бълха, да се гори целият юрган".

"Нанков, Нено Димов, Караниколов, Вълчев, всички един по един искате среща и казвате това са конкурсите, това са обществените поръчки. За кой имате претенции, чее на тъмно, на светло, искаме с прожектор да го осветим, да е ясно какво се прави", нареди премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
5
 
37
 
! Отговори
МВР Пикчърс преди 6 години
Боци и Цоци филмово студио представя:Цел: административен служител, жена 1.60см, 50кгСцена: Централно кръстовище в СофияЗадържащ екип:25 полицаи от МВР София звено Кобра15 полицаи от Трафик звено Газела45 тежко въоръжени, маскирани агенти на ДАНС/БОБ/КНОПИ, БОКУ, ЦЕЦУ, ГЕРБУ и други агенции5 бронирани автомобила тип Хипо1 хеликоптер кръжащ над кръстовището1 самолет Спартан1 фрегата "Дръзкийй" поставена в бойна готовностОтразяващ екип:МВР пиктчърс, екипи на приятелски телевизии
69
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му щем министрите на Борисов! Какво става с оставките ви?
68
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроличност на годината.... :) Смях, смях.... На него му нареждат, а той на бушоните си...
67
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин ГЕРБ/ДАНЧЕТО и шефът й БАНКЯНСКИЯ ТЛЪСТАК да не участва в поделянето нна подкупитеВсе пак ГЕРБ владеят 24 от 25-те общини в София.Не ми казвайте, че другите са чисти и там подкупи не се предлагат.
66
9
 
48
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Ха! Как Радев бил защитил народа си! Ей човеко, добре е че Радев говори, представям си какво е било когато Плевналиев мълчеше
65
40
 
6
 
! Отговори
Пак питам преди 6 години
По какъв начин и с кое свое действие Радев защити народа за една година от мандата си?Цъкането на минуси не дава отговор на въпроса.
64
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВрачанинКомунистите трябва да бъдат натикани в *** ... изход
63
31
 
5
 
! Отговори
До 61 преди 6 години
По какъв начин и с кое свое действие Радев защити народа за една година от мандата си?
62
3
 
36
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Боко , не мога да те позная бе! Не беше ли ти този който правеше "неприсъствени заседания" на МС когато поръчката е по големичка? Я питай министрите от предишния си кабинет?
61
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 61Президентът Радев е единственият, който се опитва да защити народа, но Геребастката машина го мачка.Те държат цялата власт.Президентът ти е назначен от Русия да компроментира членството в ЕС и НАТО и да дърпа страната назад към мракобесния комунизъм.Няма друг европейски лидер, които така да залита към Русия, както няма бивша съветска република, която да не е теглила майната на Русия и да не е далеч по-уредена държава от нашата.Ето това е пРезидента Радев.НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!
60
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управляват ни най-гнусните престъпници, които историята познава! Има само мафия, грабеж и постановки.Президентът Радев е единственият, който се опитва да защити народа, но Геребастката машина го мачка.Те държат цялата власт.
59
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес е трябвало Иванчева да изнесе данни за имотната мафия на София. Колко удобно, че този арест се случи точно вчера! Кемтицата, г-жа 30% ще е спокойна, нейния шеф Боци и той... От 25 общински кметове, ГЕРБ имат 24. На 25-я му се случи доста неприятна случка, следващия дето ще се кандидатира ще се замисли сериозно. В тази държава или си на каишка или на опашка за помощи!
58
3
 
38
 
! Отговори
истината преди 6 години
ЩЕ ЧИСТИШ ЛИ??? Ами започни с оня социален ***, с розовото костюмче, в ляво от теб!!! Дето с триста зора ти го набута Петър Христов!!! НИЩО НЯМА ДА ИЗЧИСТИШ, ЦЯЛАТА ТИ КАДРОВА ПОЛИТИКА Е СБЪРКАНА, ЗАОБИКОЛЕН СИ ОТ ПОДЛИЗУРКИ, НЕКАДЪРНИЦИ И СЕКСУАЛНО ИЗДИГНАЛИ СЕ СЕЛЯНКИ!!! МНОГО КЪСНО СИ СЕ СЕТИЛ! БЪЛГАРИЯ УМРЯ!
57
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо бягаш бе Тиквоний I Крадливий??? Нали навсякъде тръбеше "Аз дадох...." Пусни си видеото от Благоевград, дето върна кмета да ти благодарял.... Нещастни-к крадли-в
56
5
 
41
 
! Отговори
Киноцентъра на МВР преди 6 години
Точно така. Кметицата сама определи мястото на среща за предаване на 70 000 бона подкуп да бъде на пъпа на София посред бял ден. Направо носеше отворения кашон с парите по Гурко след което решиха с другия участник да спретнат пикник пред Софийския университет. Платиха кафето в близкия Старбъкс с банкнота от 1000 евра след което лепнаха останалите банкноти по капака на служебния автомобил да изсъхнат малко след дъждеца. В този момент храбрите командоси в танк и хеликоптер арестуваха престъпниците.
55
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце, как върви разследването срещу Московски? Месец Май чyкa на вратата.
54
25
 
4
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
За сега комунистите надделяват с коментарите , ама довечера като се върнат от работа умните и красивите , глей кво става.Малииии!
53
0
 
38
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До 45ЗАМИСЛЯЛ ЛИ СИ СЕ ЗАЩО ЦЕНИТЕ РАСТАТ, А ЗАПЛАТИТЕ, НЕ? ЗАЩОТО ИКОНОМИКАТА НИ И УПРАВЛЕНИЕТО НИ Е МУТРО-МАФИОТСКО. ТЕ СА ОВЛАДЕЛИ И ДЪРЖАВНИТЕ КОНТРОЛНИ ОРГАНИ, ПРОКУРАТУРА И СЪД И СА БЕЗНАКАЗАНИ. А НИЕ СИ ГИ ИЗБИРАМЕ И ОТГЛЕЖДАМЕ.
52
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един герберастки крадец умрял и отишъл в Ада.Там дяволите си пекли картофи на открит огън и решили да ползват да го повъртят над него.Сложили го на шиш и започнали да го въртят над огъня.Дошъл обаче Сатаната и казал - Абе какво правите бе, този е изпечен герберастки крадец, въртете го по-бързо.Защото като го въртите бавно, той краде от картофите.
51
34
 
6
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Брово Борисов , достоен отговор.Така се прави , а не като Корделка да се излага с глупости. За това Борисов е любимец на народа. Още веднъж браво.Мъжкар.