Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент

Според бившия държавен глава настоящият обидил Цветанов
Обновена: 20 апр 2018 16:37 | 20 апр 2018 16:37,
600
Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент
Снимка: архив "Булфото"

Румен Радев действа като генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Така президентът (2012 – 2017 ) Росен Плевнелиев коментира спора между политиците след вчерашното заседание на КСНС.

Малко след края му вчера Цветан Цветанов обвини Радев, че се е опитал да прокарва на съвета решения, които ни отдалечават от ЕС и НАТО. Президентът отрече и публикува документа, който имаше предвид зам.-шефът на ГЕРБ. Цветанов обаче и днес настоя, че Радев очевидно гледа на Изток, а Радев му отвърна, че явно трудно осмисля това, което чете.

Още по темата

След тази размяна на реплики Плевнелиев коментира, че отношението на държавния глава към депутата е обидно и не му прави чест. Бившият президент нарече настоящия популист, който продължава да разделя вместо да обединява.

"Не за първи път чуваме, не какви и да е, а дълбоки обиди от страна на държавния глава към народни представители. Те по никакъв начин не помагат за развитието на нашата демократична държава", каза Плевнелиев, цитиран от "24 часа".

Той припомни думите на Радев, че Народното събрание е нотариат и че институциите са разградени. Преди година пък изгонил Цветанов от тържествата на Свищов.

"Днес обиди абсолютно незаслужено по популистки и крайно неприемлив начин народния представител г-н Цветанов. Това са действия на един генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Съжалявам да го кажа по този начин", допълни Плевнелиев.

Той обясни, че щял да се радва, ако Радев се промени и му пожела успех, но призна, че към момента нямал илюзии за това.

"В историята на света и България никога досега, по нито един въпрос популисти не са довели до трайно и устойчиво решение на нито един проблем. Още отсега изпращам своите послания към държавния глава Радев да чуе, да се поучи, да промени подхода си", допълни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 422Живея в една кооперация с хора баш от "червената глутница" - бивш министър, бивш замминистър, син на дипломат, а и аз съм червен като панджар! Е, за твое успокоение, нито един от тях няма кола, единият има селска къща. Всички си броят стотинките,всички се хранят с кисело мляко, единият - с каши всякакви. Но имат библиотеки, каквито не си и сънувал, единият - само подарените му с автографи са 380! И картини!Тежко на лъжците и предубедените! Всъщност "Блажени са нищите духом!".
410
2
 
29
 
! Отговори
До Жеко преди 6 години
Да ти се чуди човек на акъла! Защо бе, момченце глупаvо, пишеш неща, за които всеки знае, че не са верни. Гледах филмче на Томd Томов как Радев влиза в учебен бой с колега, също първокласен пилот. От G-тата носът му и бузите се деформираха, земята се въртеше като пумпал. Но щом другият му падна на мушката, натисна гашетката! Ти, пигмейче недоkлатено, не можеш и да си представиш такъв труд! А и да беше пилот от селскостопанската, какво? Достойни мъже, които вършат голяма работа! А ти, бе?Кой си?
409
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Павлин Петров421 Ак оседнем да броим вилите милионите,дори милиардите,на червената глутница,няма да успеем дни неред.Комунистите от БСП и ковпания крадат от 1944 до днес.
408
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Idealist375 Плевнелиев е ценен от всички лидери на развитите демокрации.Непрекъснато бе канен от тях,докато апаратчикът Радев ,никой никъде не кани,освен в Москва.
407
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Щирлиц366 Прилича ли на мъж,баща на две деца,който падна в лапите на една секретарка?Който сваля колежки на работното си място?
406
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Питане378 Ето това,е чисто руска позиция"Нямате доказателства".Няма,защото руснаците отцепиха района и 10 дена не допуснаха независимата комисия,докато заличат влички следи от химическото оръжие.Така направиха и в Ирак.
405
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123 ,388 Но срамът от хокането остана.Защо американците,или от Брюксел ,нито веднъж не натириха така Плевнелиев,защото го ценят.
404
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен412 ГЕРБ трябва да се поучи от грешките си и да престане ,послушно да прилага директивите на Москва.Както постъпи с позицията по случая"Скрипал".ГЕРБ трябваше да изгони руските агенти,които действат в България, против страната ни и против ЕС.
403
2
 
12
 
! Отговори
Радо преди 6 години
Само в България генералите са повече от войниците. Армия може да няма, обаче генерал до генерал се наредили. Продадоха България за 2 долара някои хора.
402
3
 
10
 
! Отговори
Стани да Грабна преди 6 години
Това което се случи със СДС е лежерна увертюра, за това което чака ГЕРБ и висшия му ешелон-Президенти, МП-та, депутати.Колелото на историята се върти...,докато смачка тези, които заслужават само едно-добре сапунисано въже.Храста ще е първи!
401
4
 
16
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
...Plevnaliev ,nikoga ne e bil president na Balgaria !...da sedial e v prezidentskoto kreslo,no kato antibalgarin I marionetka tlaskashta stranata ni kam razpad I natsionalna katastrofa !...dano ima Naroden Sad za nego I za takiva kato nego !!!
400
29
 
11
 
! Отговори
Жеко преди 6 години
Най-добрият кандидат президент на БСП се оказа един полубезработен пилот от селскостопанската авиация, който не може да каже два лафа ако не са му ги написали. Ялов човек на ялов пост, що е то? Радев.
399
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хора Плевн. и ГЕРБ са минало вече, БГ няма бъдеще с тях
398
4
 
18
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До Кико. А *** какъв е според теб, национален герой може би. Излагаше се и продължава да го прави. Крайно недостойно е един бивш президент да говори така за настоящия президент. Да си чул подобни приказки от Петър Стоянов или Георги Първанов!? НЕ! Няма и да чуеш защото, може да е всичко, но те са хора с възпитание. Докато този е едно паляче, управлявано от САЩ, или, дето викаш, краварски памперс. Да ходи да си гледа младата жена и да спре да се занимава с неща от които никога не е разбирал.
397
4
 
11
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
...vsiaka sinoptichka si zaslujava plevela !!! Obratnoto sashto e viarno !
396
30
 
8
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Радев ако е генерал, аз съм супермен. Радев е съветски памперс и национален предател.
395
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роската още ли не е разбрал, че е бита карта???
394
5
 
17
 
! Отговори
... преди 6 години
Няма популизъм.Спазва си обещанието.Редовно ще ви полага по празните мандолини и накрая ще ви смени и го прави.
393
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки нормален българин го е срам от съвецкия гимнастик
392
6
 
34
 
! Отговори
Анти-плевню преди 6 години
Този чехлю, това недоразумение природно изпълзя отново от дупката си и си мисли, че ръси някакви умности! Той целия те пропит от омраза и завист към Радев и се чуди какви глупости да дрънка, за да привлече внимание! Нямам нерви да прочета даже и заглавието на тази статия, камо ли да му чета делириумните твърдения! И защо тези журналисти му пригласят и го отразяват, май някой от тях му е роднина!? Този плазмодий кога ще разбере, че е бита карта и да се маха от полезрението ни!?