Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент

Според бившия държавен глава настоящият обидил Цветанов
Обновена: 20 апр 2018 16:37 | 20 апр 2018 16:37,
600
Плевнелиев за Радев: Генерал-популист, неразбрал, че е президент
Снимка: архив "Булфото"

Румен Радев действа като генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Така президентът (2012 – 2017 ) Росен Плевнелиев коментира спора между политиците след вчерашното заседание на КСНС.

Малко след края му вчера Цветан Цветанов обвини Радев, че се е опитал да прокарва на съвета решения, които ни отдалечават от ЕС и НАТО. Президентът отрече и публикува документа, който имаше предвид зам.-шефът на ГЕРБ. Цветанов обаче и днес настоя, че Радев очевидно гледа на Изток, а Радев му отвърна, че явно трудно осмисля това, което чете.

Още по темата

След тази размяна на реплики Плевнелиев коментира, че отношението на държавния глава към депутата е обидно и не му прави чест. Бившият президент нарече настоящия популист, който продължава да разделя вместо да обединява.

"Не за първи път чуваме, не какви и да е, а дълбоки обиди от страна на държавния глава към народни представители. Те по никакъв начин не помагат за развитието на нашата демократична държава", каза Плевнелиев, цитиран от "24 часа".

Той припомни думите на Радев, че Народното събрание е нотариат и че институциите са разградени. Преди година пък изгонил Цветанов от тържествата на Свищов.

"Днес обиди абсолютно незаслужено по популистки и крайно неприемлив начин народния представител г-н Цветанов. Това са действия на един генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава. Съжалявам да го кажа по този начин", допълни Плевнелиев.

Той обясни, че щял да се радва, ако Радев се промени и му пожела успех, но призна, че към момента нямал илюзии за това.

"В историята на света и България никога досега, по нито един въпрос популисти не са довели до трайно и устойчиво решение на нито един проблем. Още отсега изпращам своите послания към държавния глава Радев да чуе, да се поучи, да промени подхода си", допълни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
3
 
36
 
! Отговори
Б преди 6 години
КАТО СИ ПОМИСЛЯ,ЧЕ АЗ ТРЯБВА ДА РАБОТЯ ЦЯЛ ЖИВОТ ЗА ДА МОЖЕ ТОЗИ ПЛЕВЕЛ ДА ВЗЕМА ПЕНСИЯ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ,ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ПРЕЗ ДЕН,СЕКРЕТАРКА,КОЛА,КВАРТИРА,И ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ САМО ПЛЮЕШЕ И СЕ ВАЙКАШЕ,НАТО,МАТО,ЕС,ХАРЧИ ПАРИ И НЯМАМЕ НИКАКВА АРМИЯ,ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДАДЕН НА СЪД ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА И ДА МУ СЕ СПРАТ ВСИЧКИ ПАРИ,КОИТО ВЗЕМА ОТ КРЪВТА НА НАРОДА.
390
4
 
49
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До антисоросоидНа огромна част от българите ни се гади. Неизвестно защо продължават да дават трибуна за смешните и глупави изяви на това човече. Време е да има цензура за негови изяви. Като първа стъпка предлагам да бъде посъветван да пише своите мемоари, за да видим кой ще ги купува, за да му чете простотиите.
389
1
 
4
 
! Отговори
Малко уто1нение преди 6 години
До уууууу... Умен е взел доктората си с тема -Влияние на духовата нузика върху духовния живот на духовенството.
388
7
 
54
 
! Отговори
А преди 6 години
ПЛЕВЕЛА НЕ СТАВА И ЗА ДРЪЖКА ЗА САМОЛЕТ,АМА ТОЛКОВА Е ДАЛЕЧЕ ОТ РАДЕВ,ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ ЗА НЕГО,А ДА МИСЛИ ЗА СЕБЕ СИ,ЗА БКП,КАК Е СТАНАЛ ГОЛЯМ С ПАРТИЙНА ПОДКРЕПА,ОТ КЪДЕ СЕ Е ПРЪКНАЛ,ДАКАТО НИЕ БЯХМЕ ГЛАДНИ,КАК Е СТАНАЛ В ДНЕШНО ВРЕМЕ БОГАТ И ТО МНОГО БОГАТ,ЗАЩО НЕ Е ПРОВЕРЯВАН,ЗАЩО МУ Е ТОЛКОВА ШИРОКО ОКОЛО ВРАТА,ЛАЕ ЗАЩОТО Е ЧОВЕК НА НЯКОГО,КАКТО ПРИ ЦЦВ.ИНАЧЕ ОТКЪДЕ ТАЗИ СМЕЛОСТ,ЗАЩО АЗ ТРЯБВА ДА МУ ПЛАЩАМ ГОЛЯМАТА ПЕНСИЯ,АПАРТАМЕНТИ,КОЛА,СЕКРЕТАРКА,НА ТОЗИ ОХЮФ.
387
6
 
46
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Значи, ГЕРБ трябва да са ***-л-оумни. Не мога да разбера защо продължават да лансират това недоразумение Плевнелиев да брани интересите им. Или живеят в паралелен свят и не разбират, че този е вече без всякакъв авторитет. Хората му се подиграват, жена му веднъж не застана до него, накрая го ритна, Щеше да ни вкара в една камара международни конфликти, добро че онези хора знаят що за *** е и не му се връзваха. До него ли опряхте бе герберчета, много е зле работата значи.
386
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е етично президент да коментира по този начин президент !Явно Плевнелиев все още не е разбрал,че е президент !
385
8
 
51
 
! Отговори
факт. преди 6 години
ген РАДЕВ събра повече гласове от цялата ГЕРБ, нормално е да ви е страх !
384
6
 
40
 
! Отговори
уууууу... преди 6 години
като прочета заглавието и ми става не смешно а тъжно - докъде се е стигнало хора които говорят много и нищо не казват да правят забележка на човек за който всички професори които са му предавали се гордеят с него защото е много умен и знаещ завършил с отличие навсякъде където е учил не говори празни приказки като някои нали знаете кои - ПОЗДРАВЯВАМ ВИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ!
383
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е Росене ,но затова за съжаление сте виновни и всички в политическия елит .Вие сами предоставихте такава възможност !
382
47
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Абсолютно вярно-този президент може да става за много други фигуративни длъжности,но не и за президент!
381
5
 
38
 
! Отговори
Мими преди 6 години
Не знам дали той не разбра че е президент, ама ние не разбрахме че ти си президент !!!
380
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от сигурните начини,да намразим и да се отвратим още повече от ГЕРБ,е да продължават да показват и да дават думат на тоя ***,дето се хили като луд,кога си види онази работа!
379
43
 
14
 
! Отговори
Радев смешен преди 6 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
378
9
 
59
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Като вида отвратителната физиономия на това природно недоразумение ми се гади....
377
8
 
55
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Стига с този г-н Плевнелиев. Той е бита карта и за да си спомним за него не ни е необходимо да го давате непрекъснато. Той е бита карта.
376
5
 
70
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Анонимен 390Българският президент отговори достойно на руския патриарх. Показа му как се говори на високо равнище. А това, че за теб е нормален банкянския и цвцв говор, т.е. просташкия, си е изцяло твой проблем.
375
70
 
9
 
! Отговори
Патриарх Кирил преди 6 години
Румен Радев дойде като президент, но май ще си отиде като гимнастик...
374
65
 
8
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 6 години
Руският патриарх му се кара като учител на ученичка, а Радев се свил навел глава с клепнали уши и гледа страхливо надолу... Това президент на България ли е ?
373
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Р.П. дали се чувстваше президент, когато го избраха? Не зная за президент на друга държава, който да е шамаросван зад врата от премиер. Дори и в Русия.
372
5
 
48
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Несполучливата имитация на президент ,което Б.Б. попласкваше по врата , а съпругата ми го наричаше "келнерчето", реши да се активира.Изглежда поредната му "любов" ,не е достатъчна и реши да се появи с социални послания в общественото пространство.Но възможно е и да проявява желание да бъде забелязан от някоя фондация на Сорос или КлинтОн, където да бъде назначен на длъжност с високи хонорари и да продължи две неща , които е корифей ,а именно нищо правене и плюене по Русия.Жалка работа