Нинова с упрек към ГЕРБ: Водят атака срещу президента!

Те не приемат, че загубиха една институция, смята лидерът на БСП
22 апр 2018 15:00, Красимир Ангелов
137
Нинова с упрек към ГЕРБ: Водят атака срещу президента!
Снимка: БТА

ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев и БСП, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в предаването "Неделя 150" на БНР. Повод за думите й станаха скандалите след проведения Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС) тази седмица.

"Изненадах се след края на КСНС, защото вътре и дума не е ставало за излизане на България от ЕС и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и изведнъж отвън се говори това. Целта на това е страх от авторитета на президента Радев. Второ – неприемане, че те загубиха една институция. Те не могат да проумеят, че могат да имат институция, която не им е послушна", смята Нинова.

Според нея в момента се провежда атака срещу президента Радев и БСП за сваляне на авторитета на президента. "Координирана, защото мисля, че това се прави от г-н Цветан Цветанов в ролята му на уж лошото ченге, г-н Борисов – уж добрия. Вътре на КСНС Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон г-н Радев. Единият за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в държавата – Бойко Борисов, а другият за превъоръжаването на Армията и затова какъв самолет да бъде купен. Стратегия за сваляне на авторитета на Румен Радев виждам зад това", аргументира се Нинова.

По повод призива на президента държавата да се управлява на светло, за да не гоним инвеститори и български граждани в чужбина, тя посочи, че промяна може да има, но тя трябва да започне с прозрачност, информираност, "да се знае всичко, да е на светло и да продължи със следващи крачки – онези, които грешат, крадат, да носят отговорност".

Лидерът на БСП коментира и обвиненията в популизъм по повод призивът й за намаляване на депутатските заплати и почивни дни на народните избраници. Нинова цитира нейно изказване от месец юли 2017 година, когато е избрана за вицепрезидент на Социалистически интернационал: "Това съм го казала преди една година, на върха на срещата, където са лидери от цял свят. "Ако искаме да променяме света, трябва да започнем от себе си. Пропастта между политическия елит в Европа, и в България, се увеличава. Смятам, че всяка привилегия на политиците е стъпка към политическото ни самоубийство в ситуацията, в която се развива Европа, а и България", посочи лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
14
 
17
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 6 години
Руският патриарх му се кара като учител на ученичка, а Радев се свил навел глава с клепнали уши и гледа страхливо надолу... Това президент на България ли е ?
101
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МнениеДо Решетников 79 Не си много прав.Борисов назначи Радев с малоумното си решение за Цачева. Ако беше предложил магаре , печелише.Никакъв Решетников и Нинова не мажеха да помогнат..Истината ли да пишем или да се лъжем?Защото ако напишем истината,то тя е,че всички гласуваха за Радев,от всякакви цветове,с единствената цел - против ГЕРБ.Вота беше против ГЕРБ,не специално за Радев.А и прекалено видна стана пълната диктатура на ГЕРБ по всички институции,служби и инстанции.
100
0
 
4
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Не публикувате мой пост за трети път - е, не ви е за първи път.Защо изобщо се преструвате на някакъв си там си там форум?Очаквам адекватна реакция...Да де...
99
9
 
12
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 6 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,В.Лечева, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
98
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Комунистите съсипахаАбе стига лъга,бе!В България винаги Доган и царя са управлявали!Когато БСП и ДПС бяха на власт,поне нямахме такива огромни заеми,които минаха 50 милиарда вече!Закопахте ни държавата с безумието си!
97
2
 
9
 
! Отговори
ИВАН преди 6 години
До УффффДа се поучи от г-н Кеворкян как се громятс перо разбира сепротивниците на Президента Радев!Да ,да прочете последният брой на,,УИКЕНД,,където острото перо на г-н Кеворкян отново се развихря на любимата си тема-недоразумениетоПлевнелиев!
96
3
 
2
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Не коментирам добре платения ви соросоиден уклон - уточнете защо не ви харесва определена позиция, би било полезно за всеки, когото отрязвате в противовес на охолните ви конюнктурни парици.
95
8
 
4
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Никой ли не вдява колко сме хубави пред себе си и пред де-що е останал някой читав извън страната?Крушовица е емблематична за прогресивното гноясване на поне две поколения "работническа класа", която си отгледа вече трето поколение чалга-мислене и съзнание.Ако можехме да дишаме при Тошо, в България дълго преди 1989 г. щяха да останат не повече от 3-4 милиона - да де, ама Брежнев и Тошо се "грижеха" за нас - най-вече всеки, който не е партиен член или негов роднина - бял свят да не види.
94
10
 
10
 
! Отговори
Генерал под чехъл преди 6 години
Генерал Радев е под чехъл(*** Нинова(г-жа лъжа)_, дългата глуповата Деса, кравата Йотова), а за съжаление няма и външен вид-мен ми прилича повече на селски кооператор или на гумаджията от близкия сервиз. А че е свестен-това го твърдят само комунисти: правете сметка тогава дали това е вярно.
93
5
 
9
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Комунистите съсипаха 95 Не , няма да им позволим. Европейска България няма нужда от БСП.
92
2
 
4
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 91 Жалба да Решетников ли?
91
7
 
7
 
! Отговори
Комунистите съсипаха преди 6 години
За 28 години от 1990 г. от България избягаха за да търсят по-добър живот 2,5 милиона души повечето - млади, здрави, образовани, знаещи и можещи... За тези години БСП управлява България 18 години плюс още 45 години преди това. За цялата ни 13 вековна история не е имало друг толкова тежък период. Ето как ни управляваха партиите произлезли от БКП - БСП, АБВ, Атака и т.н. Ще им позволим ли отново да ограбят България ?
90
5
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Решетников 79 Не си много прав.Борисов назначи Радев с малоумното си решение за Цачева. Ако беше предложил магаре , печелише.Никакъв Решетников и Нинова не мажеха да помогнат.
89
5
 
12
 
! Отговори
глас от народа преди 6 години
Правилно е забелязала. Пропастта между БСП и народа се задълбочава.
88
7
 
8
 
! Отговори
Уффффф преди 6 години
Кавалеристката от Крушовица открито си признава чия е президентската институция през настоящия мандат.Но нали президентът уж трябваше да не е обвързан с политически предпочитания и зависимости? Докато не постигнем това, няма да се оправим!
87
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно я подкрепям.Нинова,подайте жалба,че върху Президентът се оказва натиск!
86
9
 
17
 
! Отговори
Курнелия кариеристка преди 6 години
Стрина Нина е лъжкиня! И скъпите и сутиени, и очилата за седемстотин лева не я правят интелигентна. Тя си е типично селско моме от Крушовица, Врачанско. Тя е пример за кариерата на комунист - тръгва от село, по пречупените гръбнаци на низсшите партийци, до първия пост на вожд на компартията БСП! А сега се готви да яхне страната. Ще им позволим ли отново да ограбят България ?
85
9
 
10
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До един анонимник. Това, че Боко и Цвъки са бивши комунисти и са лоши, не означава автоматично, че резидента Радефф е свестен и добър, нали?
84
1
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
До дано. Дано някога да разбереш какъв изррод си. И теб *** като те е раждала, не е знаела какво ще излезе от теб.
83
7
 
11
 
! Отговори
решетников преди 6 години
Естествено, че ще атакуват резидента на Русия. Защото или нищо съществено не прави или глуппости.