Двойният стандарт в ЕС – зависим от руския газ, но санкции…

Трябва да бъдем критични към Европа, изтъкна Михаил Константинов
25 апр 2018 15:00,
132

Участието на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров, придружен от зам.-председателя на Народното събрание Явор Нотев, на икономическия форум в Крим, предизвика немалко коментири у родните политически субекти.

Извънпарламентарната опозиция поиска оставката на Нотев, но по негови думи те нямат моралното право да изискват подобно нещо.

"Всеки човек има право да отстоява своите възгледи. В случая притеснителното е, че Волен Сидеров е представител на властта и всяко негово изказване е изказване на държавата.

Още по темата

Трябва да правим ясно разделение между ГЕРБ и избирателите им. Повечето от електората им не е твърдо против Русия", отбеляза социологът Кънчо Стойчев.

Според анализатора Михаил Константинов България трябва да се съобразява с общата европейска политика, но както трябва да бъдем критични към решенията на ЕС, така и не трябва да прилагаме двойни стандарти.

Искам да припомня двойните стандарти към Крим, тъй като там постоянно има евроделегати и евродепутати. Има едно очевидно нещо – Европа зависи от руския газ. Ако са толкова против Русия, да спрат да внасят. Или сме тотално против Русия, или не", подчерта той в предаването "България сутрин".

Досега нито една парламентарно представена партия не е поискала оставката на Явор Нотев, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Мария Папазова.

"Партия "Атака" не се е вляла в партия ГЕРБ. Ние имаме своите специфики и различия. Няма никакво основание, че това ще произведе катаклизъм в управляващата коалиция, тъй като нашата позиция е заявена от самото начало", категоричен бе зам.-председателят на НС Явор Нотев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия няма да отстъпи Сирия. Това се разбра миналата садмица когато умните томахоци заобиколиха руските части. Въпросът е затворен.
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СУМА ТИ КОМЕНТАРИ КОИТО СА В ПОДКРЕПА НА РУСИЯ ПАК БЯХА ИЗТРИТИ В В САЙТА ПОД ТАЗИ ТЕМА,ТА В ТАЗИ ВРЪЗКА НЕ СЕ ЧУДЕТЕ,ЧЕ ИЗЛЕЗЕ КЛАСАЦИЯ СПОРЕД КОЯТО БЪЛГАРИЯ Е НА 111 МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО В СВЕТА ,КАТО НАШАТА СТРАНА Е НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПА ,КАТО ПРЕДИ НАС СА СТРАНИ КАТО АЛБАНИЯ БОСНА И МАКЕДОНИЯ.ТАКА ,ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА (ВЯРВАТЕ) НА МЕДИИТЕ НИ КОИТО СА ИЛИ ЕВРЕЙСКИ ИЛИ ТОТАЛНО СЕ КОНТРОЛИРАТ ОТ КОЗЯК.
81
0
 
6
 
! Отговори
Геополитика преди 6 години
Много неща ще ви се изясните ако погледнете през призмата на НЕФТА!
80
1
 
10
 
! Отговори
Геополитика преди 6 години
В момента Русия изнася газ за: Австрия, Армения, Беларус, Белгия, България, БиХ, Великобритания, Унгария, Германия, Гърция, Грузия, Дания, Израел, Индия, Испания, Италия, Казахстан, Канада, Китай, Корея, Латвия, Литва, Македония, Мароко, Молдова, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, СиЧГ, Сингапур, Словакия, Словения, САЩ, Тайланд, ТиТ, Турция, Украйна, Филипините, Франция, Хърватия, Чехия, Швейцария, Швеция, Естония, Южна Осетия и Япония. Да не ви учудва защо САЩ искат да свалят Башар Асад
79
1
 
10
 
! Отговори
Геополитика преди 6 години
До Газаджията. Не си комптентен много много струва ми се. Или си живял на луната последните 10. Напиши в ютюб "Why Qatar is so rich" да ти се отворят малко очите. Катар е също много голям износител на газ. Има си технология за разрешаването на този проблем който споменаваш. И второ. Американците не ги интересува, че този газ ще е по скъп. Тях ги интересува да свалят Башар Асад и да прекарат тръбата. Кампанията в Сирия е против Русия, не в полза на обикновения човек като мене и тебе. Капиш?
78
2
 
9
 
! Отговори
Газаджията преди 6 години
Големи спорове водите!Чули недочули,някъкви катарски тръби през Сирия и т.н. НЯМА таквоз нещо!Който малко разбира от физика знае че газопровод на 40-50 градуса се не прави.Едно че е супер скъп второ от жегата газта се разширява и пропускателната му способност пада няколко пъти.4000км. и 10 страни да влачат транзитни такси.На катарците им е по изгодно к кораби да изнасят и го правят.Руските тръби на студа са ефективни,а под водата на постоянен студ още повече.За туй са потоцити северен и турски.
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 80Кво викаш за заплатите от 400 - 600 лв. Разбира се, че в енергетиката заплатите са големи. Не е демоде социалистическото, цъ! Енергетиката се управлява от бивши комунисти, техните деца и техните внуци. И това има резон. Кои тец-ове, хеле пък АЕЦ се направиха от демократите, доколкото ги има, де! Забавен си, йес, тенк ю!
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 77Никога не говорите с факти. Ама така ви учат ...Малко соц демодее нали."В Българския енергиен холдинг средното възнаграждение е най-голямо - около 4500 лв, в ТЕЦ "Марица изток 2" - 3800 лв., в "Булгаргаз" - 3600 лв., в "Булгартрансгаз" - 3660 лв., в АЕЦ "Козлодуй" - 4300 лв."Кво викаш за заплатите с Тецаа ?
75
6
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Какви двойни стандарти какво правосъдие ?!Всичко е толкова просто: Русия подписа,че гарантира цялостта на Украйна в замяна на това Украйна да предаде целия си ядрен арсенал.Просто трябва да се спазва закона. Това е. Русия го подписа това. Сега или да върне ракетите на Украйна или да си спази договора. Всичко останало е алабала.
74
3
 
8
 
! Отговори
Геополитика преди 6 години
До 67 . Аз не се радвам или тъжа. Геополитиката просто е. Няма място за емоции и чувства. Колкото до цените. САЩ контролират цените на горивата ако не се лъжа. Не Русия. И не! Не им се получава защото Башар Асад още е на власт. Докато той не падне газова тръба през Сирия няма да мине. 10 години вече се мъчат да го свалят... Последните 10 години Русия тотално надиграва САЩ на геополитическата сцена няма спор!
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 70Мухи-фуки, заплатите в Тец-овете не ги получава българският народ, а няколкостотин души, за сметка на тези, които получават 400 лв. Питай ти русенци, доволни ли са! Явно кой е сключвал позорния договор, дето сега се чудим, как да го оправим. Ба-а-а-й. Да не закъснееш за вечерното парти, има специално кокалче за теб.
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 73Я отговаря му панелната копейка. Трудила се цял живот за нищо. Поне да имаше нещо в тази глава да сподели , а тя празен балон.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В краен случай план Б е задействан. Ако все пак тра се то не мине през Сирия заради окупатора мустак. Армения се разчиства за Азерския газ :))
70
3
 
4
 
! Отговори
ХАХАХХААА ДО 67 преди 6 години
До АнонименЗА КАКВО ТРАСЕ БЪЛНУВАШ БЕ ***....И НА КАКВА ЦЕНА ЩЕ Е ТОЗИ ГАЗ БЕ ТЪПЧО....АРАБИТЕ СА ТОТАРНО НЕСТАБИЛНИ КАТО ТЪРГОВСКИ ПАРТЬОРИ....ВИЖ КАКВО СТАНА С ***--ЧУПИХА СЕ ОТ ЕВРОПА,ЗАЩОТО ИМАТ РЕСУРС И ВЪЗМОЖНОСТ ДА ЗАХРАНВАТ ЕВРОПА С ГАЗ--АМА АНГЛИЧАНИНА НЕ ДАВА А ВЗИМА--А ТИ ТЪРСИШ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ----ГАЗ ОТ АРАБИТЕ--НОВ ВИЦ....
69
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 68Виж заплатите в Тецовете, а после погледни в любимото ти държавно БДЖ. Айде чао палячоо.
68
6
 
4
 
! Отговори
Волен-руска подлога преди 6 години
Сидеров е гъзоолизец храбър. Браво Сидеров продължавай да лижеш руския ботуш на Путин и да унижаваш България...
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 64Щото сега всичките ни договори с "европейското семейство" и онуй, задевропейското, са изцяло изгодни. Братски. Самопожертвователни. И за ТЕЦ-овете Марица с гарантирана 15 % печалба - нечувано, и за военните бази без наем, и с ЧЕЗ, и с концесиите в Пирдоп, и за златото, и с предстоящата, за печелившото ЛЕТИЩЕ СОФИЯ, и за водоснабдяването, "стандартните храни", абе изобщо - граби, заграбвай, влачи! "На Балканския полуостров не трябва да има държава България"- Чърчил - ДЯДКО НИ!
66
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 65Е кво лошо ли е че САЩ и Европа искат втори голям играч на газ ? На кво се радваш , че плащаш на 300 далара газа ли? Като може да има конкуренция на 150 долара ? Ти бавно развиващ ли си? Второ САЩ им се получи , защото над река Ефрат Сирия под техен контрол и е достатъчно да мине трасето :)
65
12
 
10
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 6 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Пиргова, Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Явор Дачков
64
7
 
12
 
! Отговори
Геополитика преди 6 години
До 63. Русия е монополист за някои държави в ЕС. Единствено Германия мисля, че диверсифицира доставките си от газ. Алтернатива няма особено повярвай ми. Та нали войната в Сирия затова избухна. Американците искаха да свалят Башар Асад от власт, да сложат тяхна пионка на власт и след това да прекарат газова тръба от Катар през Сирия за ЕС. Искаха да премахнат монополното положение на Русия в Европа с което да отслабят влиянието и, икономиката и. Както виждаме не им се получава особено