Премиерска похвала: Отличници сме в графа "Външен дълг"!

Външният ни дълг намалял от 29% на около 23%
Обновена: 25 апр 2018 14:08 | 25 апр 2018 12:30, Веселина Йорданова
118
Премиерска похвала: Отличници сме в графа "Външен дълг"!
Снимка: БТА, архив

В тройката на отличниците сме в Европа по външен дълг, похвали се премиерът Бойко Борисов пред министрите си в началото на днешното правителствено заседание.

По думите му според данните на Евростат сме трети след Естония и Люксембург по най-нисък външен дълг, който намалял от 29% на около 23%.

Още по темата

"Преди година слушахме как сме задължили държавата, как външният дълг расте, как поколения наред ще плащат", коментира премиерът. Той посъветва министрите си, когато ги питат за свършеното за година управление, да започват с този пример.

Според Борисов в пари става дума за 2.3 млрд. по-малко задължения, а правителството
работи до края на мандата да свали външната задлъжнялост на 20%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
28
 
! Отговори
реалист преди 6 години
БОЙКО, ВЪВ ВСЯКО ВАШЕ ДЕЙСТВИЕ ВИ ЛИПСВА МОРАЛ. ЗА СМЕТКА НА КАКВО Е НАМАЛЯЛ ТОЗИ ДЪЛГ? КОЛКО ДЕЦА НЕ СА БИЛИ ИЗПРАТЕНИ НА ЛЕЧЕНИЕ, ЗАЩОТО НЯМАЛО ПАРИ? КОЛКО РОДИТЕЛИ, ПЕНСИОНЕРИ И РАБОТЕЩИ СА СИ ПОСЕГНАЛИ НА ЖИВОТА ЗАРАДИ МИЗЕРИЯ И НИСКИ ДОХОДИ? КОЛКО ХОРА НАПУСНАХА СТРАНАТА? БОЛНИЦИ, УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, РЕМОНТИРАХТЕ ЛИ? НО СЪС СИГУРНОСТ ТОВА НЕ СЕ Е ОТРАЗИЛО НА САНИРАНЕ, ПОЛИТИЦИ И БИЗНЕСМЕНИ - ГИНКА, КУМГЕЙТ И ДР. ОСТАВКА!!!
15
1
 
22
 
! Отговори
маке преди 6 години
браво другарю Борисов гордеем се с вас че сме най бедните у европата че още не свръшил ремонта на нещо построенно от вас се нуждае пак от капитален ремонтама еле старо маке си пие ракийката и не му мисли ного ного щот ако се замисли ке се фане за кремъклийката
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той хубаво планира да намали вънния дълг до 20 %, ама с колко планира да намали и броя на пенсионерите и инвалидите, че много му тежат на хазната.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега целта е да имаме външни авоари и да станем лихвари на други бедни държави. Ще дадем пак пари на Либия, Ирак, а дори на Сирия.
12
1
 
16
 
! Отговори
.. преди 6 години
И после... нямали сме кадърни кадри... За да ни изкарат отличници се иска кадърен и изпечен чиновник по СТЪКМИСТИКА или АЛАБАЛИСТИКА.Няма как иначе да сме с такива резултати.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Външният дълг освен за хвалене за друго нищо не става!Развитите държави са станали такива с дългове,развили са се и сега имайки пак високи дългове си се развиват и си ги плащат точно защото са се развили,а ние сме "стабилни"!Ето такива щуротии правеше другаря Чаушеско преди тридесетина години и помня че тогава казваха че било страшно да минеш през Румъния да не те изядът!!Ние сега сме по-добре заради ЕС,ама да "развиваш"държавата само с еврофондове си е чиста тъ..потия!ТОВА ЩЕ ВИ СВАЛИ ОТ ВЛАСТ!
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След убийствения доклад на САЩ за корупцията в България, с това ли ще ни замазвате очите?
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов най-много от всичко обича да се хвали.
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичака не си е пил хапчетата тази сутрин и в кухавелницата му налитат мечти и мечти. Като ми говори, че сме отличници, защо сме отличниците по бедност и смъртност в ЕС? Защо бяга народа като луд от България? Който може бяга и не се връща. От хубаво ли е? Хубаво му е на дебелия и издъхнал чичка, трупа си по сметките и само лакърдии ни разказва, колко сме забогатяли и сме се скъсали да ходим по Гърция.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този показател няма значение, очевидно. Има значение, че сме най- бедни в ЕС по доходи и заплати.Батката таман се напъне с много народна мизерия и жертви да изпълни някой измислен показател и хоп критериите вече били политически... дълговете нямат значение, че то инак Италия и Гърция са по- задлъжнели и от Габон и от Кот Ивоар...
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отличнико Борисов, кой ще връща 64-те милиарда дълг, който трите ти правителства изтеглиха и откраднаха за 10 години.КОЙ ?
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те забравиха, защото от България политат милиарди към техните държави по различни начини и форми, но българите не забравят, защото жертвата винаги помни своя палач. И няма как да не си жертва, когато необосновани престъпни дългове, за много милиарди, се трупат за твоя, на децата и внуците ти сметка.А нагоре всички са доволни!
4
2
 
33
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Сефте виждам отлипници - последни в света. Ха ха ха. Смешници. Ама не те а народа
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво заяви Борисов на европейските лидери: В България няма корупция по високите етажи на властта. Същото, казано по друг начин звучи разбираемо, че ако искат да видят личните си държавни интереси, реализирани през официалната власт на държавата ни, трябва да забравят обвиненията в корупция ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ.И европейските лидери на мига забравиха тези обвинения, подкрепени от собствените им служби с доказателства!Те забравиха, защото от България политат милиарди към техните държави по различни начини и форми, но българите не забравят, защото жертвата винаги помни своя палач. И н
2
2
 
20
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Важното е че поне те си вярнат.
1
2
 
25
 
! Отговори
1 преди 6 години
на снимката,"най-големия отличник"