Борисов за Балканите: Няма успехи с национализъм!

"Надявам се егоизмът на никого да не надделее"
Обновена: 28 апр 2018 08:22 | 27 апр 2018 22:08, Красимир Ангелов
133
Борисов за Балканите: Няма успехи с национализъм!
Снимка: БТА

Страните от Западните Балкани трябва да решат проблемите помежду си още преди срещата върха през май в София, за да получат европейска перспектива, обяви в Скопие премиерът Бойко Борисов, който участва днес в срещата на лидерите на страните от Процеса "Бърдо-Бриони".

Няма държава, която да е постигнала успехи, подвеждайки се по политика на националисти и популисти, заяви министър-председателят след срещата, цитиран от "Фокус".

Още по темата
"Днес двете Кореи видяхте как решиха въпроса. Само преди един месец говорихме за самолеторазрушители, които отиваха да бомбардират. Вижте днес колко важен и исторически момент. Защо да не го направим и ние?", запита премиерът.

По думите му Балканите имат исторически шанс на 16 и 17 май. "Ако не се възползваме от това, всеки може да се сърди не само на себе си, но всички трябва да му се сърдим, защото ще спре една много голяма перспектива", подчерта Борисов.

Той даде пример с България и Македония, които по думите му имаха дълги спорове, но "решихме всички въпроси и тръгнахме напред". "Истински се надявам елитът да разбере какво ни очаква в София", каза още Бойко Борисов.

Той призова Вучич и Хашим Тачи да решат всички проблеми между Сърбия и Косово, защото по думите му са достатъчно силни лидери.

"Надявам се егоизмът на никого да не надделее и да спре процеса за целите Балкани. Това е важно и за Румъния, и за Гърция. Надявам се по същия начин и лидерите на Гърция и Македония да намерят решение за името. То трябва да стане възможно най-бързо. Имаме исторически шанс, както моят приятел историк Доналд каза, че след 60 години историята ще изпише и Вучич, и Тачи, и Георги Иванов, и Заев, ако успеят да придвижат държавите си напред и обратно", каза още българският премиер.

Президентът на Република Македония Георге Иванов посочи от своя страна, че днес е важен ден за страната и за региона. Ние сме домакин на един от редките форуми за сътрудничество, в който да зададем насоките за развитие, каза Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен69 Няма по-големи националисти,сепаратисти и агресори от руснаците и сърбите.А нашите комунисти/БСП.../са им първите слуги.
73
3
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименНационализмът не е лекарство, той си е рожденна даденост. Това енергията, с която индивидът се осъзнава като личност и казва "Аз съм това". А болшевизмът, демокрацията е отрова, защото му казва: "Ти не си това, ти си онова, което не искаш да бъдеш. И дори да не искаш, ще те превърнем в онова, другото"
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На комунистите билетчето печели и от двете страни. Винаги. За това можете да избирате между Борисов и Нинова. За по-тъпичките съществува и лицето Волен Варадеров Рубльов...
71
1
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименНе мога да правя признание и да давам оценка, на човек, който изпълнява заповеди. А преговорите са нищо повече от инструмент, за налагане визията на Брюксел и САЩ за региона. Те са военни действия, но с други средства. На нас, нищо не ни пречи да развиваме отлично отношения със Сърбия и без ЕС. Сърбия и България са нещо като Северна и Южна Корея, днес. Не им трябва САЩ като посредник.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гробокопач66 Национализмът и демокрацията са,като лекарството,като се даде в повече на пациента,той можеда умре.
69
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гробокопач66 Все пак,трябва да признаеш,че Болисов задвижи политическите процеси на Балканите,много лидери седнаха на масата за преговори.Подготвят се инфраструктурни проекти,въпреки"любимата му Русия".
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Няма държава, която да е постигнала успехи, подвеждайки се по политика на националисти и популисти" странно, двата кумира на боко се управляват точно от такива - фащ и турция.
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, кога ще си седнеш на з.ка и ще почнеш да си оправяш държавата?Като няма национализъм има интернационализъм.Заради твоя интернационализъм турците са ни налазили отвсякъде.Погледни какво прави Орбан и се учи.
66
1
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
бойко никой не те бръсне за ***!
65
2
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Гробокопач за България и Балканите: Няма успехи с Бойко Борисов!Национализмът е изконно и рожденно право на народите, да отстояват себе си като национален дух, културни ценности, биологичен ген и етнична държавна територия. Всяка доктрина, която е против това е вражеска, а нейните носители, приносители и приемници, трябва да бъдат унищожавани!
64
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анкетите сред южнокорейците показват,че мнотго от тях се съмняват в искреността на севернокорейския лидер.Дано се окажат лоши пророци и дано,балканските страни не се върнат отново към национализма.Трябда да се сложи бариера пред руското влияние и в двете точки на бивши конфликти,за да има успех.
63
0
 
5
 
! Отговори
логично преди 5 години
До Анонимен 87Изводът е,че ако куриерът,от когото не зависи нищо не ти донесе писмото,отиваш в пощата /общината/ и си го взимаш.Защо тогава да плащаш на куриера.
62
2
 
15
 
! Отговори
прав си преди 5 години
До ГЕРБ foreverПрав си, още малко и шайката ГЕРБ фоевър ще изчезне, а банкянският ***, в панделата...
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главния архитект Здравков при Г.Любенов току що закопа прокуратурата.Каза,че той взима решенията и подписва,а ролята на кметицата Иванчева е куриерска. Изводите за "подкупа" остава за вас.
60
0
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 5 години
Още малко.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За скапните народи-мрша като нас, не Европейския ами ако ще Галактическият съюз да ни приемат,пак нищо добро не ни чака.На днешно време прстотията е скъпо удоволствие.
58
3
 
20
 
! Отговори
Владок преди 5 години
Засрами се,Борисов.Великите ни царе се въртят в гробовете си.Заради теб.
57
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според тиквения цар, национализмът е порок, но подлизурството и чуждопоклоничеството не. Наддлелей първо своя егоизъм тикво, пък тогава давай акъл на 7 млн души.
56
2
 
13
 
! Отговори
Владок преди 5 години
Тоя Бойко е *** като на Дан Колов ***.Сърцето му е завито в ***,както и на цялата шайка около него.Срам ме е,че това мекотело е начело на държавата.
55
1
 
16
 
! Отговори
тънка тънкост преди 5 години
Напоследък се жуже за приемане на еврото.Дали ще е по-добре или по-зле не се знае.Но умишлено се премълчава въпросът-Какво правим с валутния резерв от 46 млрд. лева,който ще бъде освободен от надзора на валутния борд,приемем ли еврото.Тук е заровено кучето и въпросът е кой ще се облажи.