"Кан Кубрат": Заплаха за "Бат Сали-тата" на власт!

Бойко Борисов в движението? Защо не, пита Божидар Димитров
2 май 2018 10:20,
58

Според Агенцията по вписванията нарушаваме член 1 от Конституцията, в който се казва, че България е парламентарна република, а не президентска. Такава промяна не можело да се извърши. Това не е вярно.

Така проф. Божидар Димитров коментира в "България сутрин" отказа на Агенцията по вписванията да регистрира основаното от него Национално движение "Кан Кубрат".

Още по темата

"Според чл.158 Велико Народно събрание или референдум може да премахне не някой член от Конституцията, а цялата Конституция. Ние ще се борим за това", допълни Димитров.

Професорът обясни, че мотивите за отказа не са сериозни и очаква подкрепа от хора като Бойко Борисов и Валентин Радев.

"Ние сме заплаха за около 2/3 от политическия елит. Много ще изчезнат от политическата сцена, ако ние дойдем. Ние се борим срещу влиянието на партиите. Искаме от 240 депутатите да станат 100. Те са напълно достатъчно да коват закони, а не две седмици да разсъждават дали е имало Народен съд", отбеляза още основателят на движение "Кан Кубрат".

Според него националното движение е "заплаха за много Бат Сали-та, които в момента са на власт".

"Смяна на Конституцията може да стане. Търсим подкрепа не само от Слави Трифонов, а и от организации като партия "Възраждане", "Зелените" и други. Все още не съм обявил референдум. Чакам НС да свика ВНС. Кога Божидар Димитров се е отказвал?", подчерта историкът пред Bulgaria ON AIR.

Димитров отбеляза, че има хора, които са се отказали от участие в движението, само защото ги грози уволнение от държавна работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Т. Николова преди 5 години
Защо говорите глупости бе хора. Прочетете книгата и тогава говорете . Само човек който е склонен да сподели живота си в книга,е истински.
40
0
 
2
 
! Отговори
Т. Николова преди 5 години
Защо говорите глупости бе хора. Прочетете книгата и тогава говорете . Само човек който е склонен да сподели живота си в книга,е истински.
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя маи се помина.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва диша, държавата ще оправя. Кукумицин.
37
2
 
7
 
! Отговори
двоен аршин преди 5 години
този доносник на ДС защо ли още не го съдят за шуробажанащината на обществените поръчки...
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо щях да попитам, няма ли млади хора , че да чакаме професора, но после се сетих за последните избори и се отчаях.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бат салдимитров срещу Бат Сали"))) хвани единият удари другия!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов дърт комунистически *** е решил да ни оправя.
33
1
 
5
 
! Отговори
Сбогом професоре преди 5 години
Търси се известна погребална агенция за изпълнение на държавна поръчка.
32
0
 
6
 
! Отговори
Жалко, но е факт преди 5 години
Чудесна е идеята да бъде създадено движение от експерти, което да излъчи правителство от експерти. Само дето експерти почти няма, а доколкото ги има, в повечето случаи са изтикани в ъгъла и принудени да бъдат на второстепенни длъжности, за да се ширят пишман-учените.Ако днес приемем идеята на Божидар Димитров, значи да дадем още една възможност на разглезените връзкари, набедени за учени - да се угояват на гърба на народа и като бурени да пречат на нормалното развитие на науката у нас.
31
1
 
7
 
! Отговори
Как да симпатизирам преди 5 години
професоре, като знам доста за много от хората около Вас в това уж национално движение? Знам как бяха настанени в научните среди и с чии подкрепи получиха научните си степени, а не можеха на две магарета сено да разделят. Знам с какви способи градиха после кариерите си. Знам какви хора с какви способности бяха и как работеха, но бяха насила спирани и препъвани в същите тези научни среди.Знам какви ги вършат и днес пишман-учените у нас.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Вие го направихтеУчителки стават само в краен случай.Първо се пробват в журналистиката и да взимат интервюта от олигарси, министри и депутати. Опитват се да се набутат в някое посолство като културни аташета. Ако не стане, атакуват БАН - за там знанията им са напълно достатъчни, стига да има кой да ги покровителства.И ако нищо от това не се осъществи или не успеят да сключат изгоден брак, тогава стават учителки.
29
1
 
8
 
! Отговори
До 1 и 3 преди 5 години
Хрумна ми идея.Щом като тук регистрират една след друга турски партии, тогава нека този професор поиска от Ердоган в Турция да регистрират "Кан Кубрат". Може пък по комшийски да успеем да изобретим някаква такава форма на партийни регистрации и държавно управление, че да вземем акъл на света!Не случайно народът е казал "Сиромах човек, жив дявол!"
28
5
 
14
 
! Отговори
Бат Божооо, преди 5 години
В най-различни сайтове, хората писаха, че са ужасени от идеята държавата да попадне в ръцете на лица от формираните по времето на социализма научни среди? Корупцията при вас е страшна, толерират се само свои хора, най-близки роднини или близки на червени велможи!Партийно-административните команди все още са в сила в научните среди, като чебай Тошо си е все още на власт! Заякна вече трето поколение рода на червената, малограмотна професура!Как очакваш подкрепа?!
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоз кан трътка като беше на власт кво напраи ? - НИЩО !
26
2
 
5
 
! Отговори
Засега преди 5 години
БСП се "ослушва"..Но ако в партията на Б.Димитров е проф.Дюлгерова( публ. статии от нея), според която Путин е миротворец и "добре, че го има"???, то Бкп?БСП веднага ще се присъедини заедно с някои институции...Тогава "завоят" на Изток е сигурен!
25
1
 
12
 
! Отговори
БЛА БЛА преди 5 години
ПОРЕДНАТА ПРОБНА ИНСТАЛАЦИЯ НА ЧЕНГЕ ОТ дС, С ДИСТАНЦИОНОО У БОРИСОВ...
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Божо,ти не се ли пенсионира по болест?Къде си тръгнал с това разклатено здраве?Знаеш ли във властта каква кльопачка е-то суджуци,то луканки,то черен хайвер и дива сьомга,а за 15-годишното уиски да не говорим.Как ще устоиш на тия толкова вредни за здравето ти благинки?
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикното мадо продължава да разиграва постановки за материала.Ама като се има предвид интелектуалното ниво на последните, може и да му върже.
22
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната партийка родена в подземията на Кремъл