Власт и опозиция ведно: "Не" на референдум за излизането ни от НАТО!

Идеята за допитването бе лансирана от лидера на "Воля" Веселин Марешки
Обновена: 3 май 2018 16:34 | 3 май 2018 14:15, Камелия Цветанова
317
Власт и опозиция ведно: "Не" на референдум за излизането ни от НАТО!
Снимка: Reuters

Нито управляващите, нито опозицията харесаха предложението на лидера на "Воля" Веселин Марешки да се проведе референдум за излизането ни от НАТО.

Така че предложението на Марешки, което той направи в интервю за БНР, явно няма да види бял свят.

Лидерът на "Воля" обяви, че референдумът ще е една от големите инициативи на партията в кампанията за европейските избори.

"Ние считаме, че НАТО на практика нищо не ни дава, а ни ограбва. В момента се говори за няколко милиарда, които трябва да се вземат от българския народ и да се дадат за безсмислена купчина желязо, от която българският народ нищо няма да види. Ние сме абсолютно против това! Ако НАТО иска да бъде наш партньор, те спокойно могат да ни подарят няколко самолета, а не последните български пари от най-бедната държава в Европа да ги изсмучат и на практика да хвърлят народа в още по-голяма бедност", разясни позицията си Марешки.

Според него една истински силна и обединена Европа може да бъде равностойна на САЩ, "а не да сме нейна притурка".

"В момента други държави правят проблеми по света, а Европа плаща сметката. Сметката за Турция защо не се плати от САЩ, а Европа трябва да плаща тези милиарди", попита лидерът на "Воля".

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ думите на Марешки са ярка демонстрация на популизъм.

"Това е ГЕРБ, едните им партньори искат да излезем от ЕС, другите искат да излезем от НАТО и заради това заявихме, че се случват опасни неща за страната, това е много опасно, но ГЕРБ не променят, а подменят, те въвеждат двойните стандарти", отсече той.

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов също смята, че идеята за референдума няма как да се реализира.

"България няма как да започне каквато и да било процедура за излизане от НАТО, Алиансът е част от националната сигурност", коментира той.

Според него подобни анонси водят до определени спекулации и внушения.

Той обърна внимание, че демократична общност в България е дала подкрепата си за всички правителства през всички 27 години именно заради това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 264Докато сумарно не се въведат немски данъци и осигуровки, няма да се оправи България. Не трябва да е процент, точна сума, от която да се тръгва нагоре- примерно от 400 лева данък и осигуровки за лицата осигурявани на минимална заплата- и без това няма хора които вземат по малко от 1000 лева в България. А относно НАТО, САМО С НАТО ЩЕ ПОЛУЧИМ ЗАЩИТА ОТ АГРЕСОРА И НАЙ ГОЛЕМИЯТ НИ ВРАГ- МИРИЗЛИВИТЕ РУСНАЦИ.
276
0
 
2
 
! Отговори
До 264 преди 5 години
Например, колко ти струва апартамент или дори къща в Лондон и колко в София? Колко ти е данъка на колата? Колко ти струва ресторанта? Или плащаш няколко хиляди за човешки труд (строител, инженер, монтьор)? И накрая, нещо, което не се измерва с пари - колко ти струва да се отречеш от род и родина? Ама ходи къде искаш, твоя си работа.
275
1
 
4
 
! Отговори
До 264 преди 5 години
Мияч е твой роднина от женски пол. Аз имах късмета да завърша чуждестранен ВУЗ и мога да работя модерната си професия в цяла Европа, но тук ми е най- изгодно икономически. Но ако това задоволява злата ти душица, може да си представиш, че съм мил чинии, все тая. Доходи над 50к евро годишно са висока сума за цяла Европа. В Люксембург и Кралството ми предлагат толкова. Но тук с 50к лева можеш да си позволиш неща, недостъпни за западняците. В БГ е рай, но много хора сте зли и не го осъзнавате.
274
1
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
В Конституцията е записано че България трябва да брани територията ,цялостта и идентичността си, с всякакви Конвенционални средства.След като нямаме Армия .Членството ни в НАТО е единствения вариант.Така че Моля ви !Непротивоконституционствувателствувайте!!
273
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 5 години
Хахахаха Каракачанов да поведе армията хахахахаТи стъпвал ли си скоро в поделение да видиш за каква трагедия става на въпрос
272
0
 
1
 
! Отговори
Истински Българин ! преди 5 години
277 - Саминше се пазим ! Ще възстановим армията си мн инше сме независими !!
271
3
 
1
 
! Отговори
Az преди 5 години
Да попитам само ,кой ще ни пази , ако го няма НАТО ?
270
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 5 години
Валя Ахчиева - Веселин МарешкиНапишете това в гоогле и ще разберете ,за какъв човек говорим
269
1
 
4
 
! Отговори
НОЙ преди 5 години
И НА МЕН НЕ МИ ХАРЕСВА ОСОБЕНО Г-Н МАРЕШКИ НО В ТОЗИ СЛУЧАЙ Е УБИЙСТВЕНО ПРАВ.НЯМАМЕ НУЖДА ОТ НАТО - ТО ОТ НИКОГО НЕ НИ ПАЗИ А САМО ВЗЕМА И СИ ПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИ С НАС ПО БАЗИТЕ КОИТО ИМ ДАДОХМЕ НА ТЕПСИЯ ОТ П.РОДАЖНИТЕ НИ УПРАВНИЦИ И ТОЯ И.ЗКЪКЛЕН НЕЛНОРМАЛНИК СОЛОМОН ПАСИ.
268
1
 
2
 
! Отговори
Хе хе преди 5 години
Не сме забравили още как драпахме за визи, за ЕС и за НАТОСлед две три поколения може и да се намерят балами за референдум;)
267
5
 
6
 
! Отговори
Саманта Робинс преди 5 години
България вън от НАТО!
266
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и в един референдум дали да се обесят комунистите Ще се гласува ЗА виж за нато незнам 50 на 50
265
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше няколко оферти немска и американска познай защо им отказаха няма комисиони а и да не плашат медведа
264
1
 
4
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Ако НАТО иска да бъде наш партньор, те спокойно могат да ни подарят няколко самолета, а не последните български пари от най-бедната държава в Европа да ги изсмучат и на практика да хвърлят нар - СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ЕС...АМА ИНАЧЕ СМЕ СИ "ДРУГАРЧЕТА", ТОЧНО КАТО ЕДНО ВРЕМЕ СЪС СССР НО БЕЗ БЕНЕФИТИ
263
3
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
РЕФЕРЕНДУМ ПРОТИВ НАТО ВЕЧЕ ИМАШЕ - ВСИЧКИ СМЕ ЗА
262
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А референдум за отпадане на ДДСто ?
261
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
референдум за излизане или оставане в нато и ес ще се подчиним наболшинството
260
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама правото на хорицата да избират, къде го оставяме ?
259
3
 
7
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Логично би било да имареферендум!!Ако мнозинството е за НАТО,добре.Ако мнозинството е без НАТО-пак добре!НАТО и ЕС не са единствените!В ЕС ни третират като роби на мафиотите ни
258
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
254 - 6к изкарват миячите. Аз з амияп с 4к Заплата в България не съм чувал.