НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!

На болно дете, на възрастен човек, на някой в беда – от соцлидерката
252
НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!
Снимка: БТА

След като мнозинството в парламента не прие предложението на левицата да се намалят заплатите на депутатите, червената шефка Корнелия Нинова реши, че ще даде личен пример.
 
"Намалението на депутатските заплати, което предложих – около 600 лева месечно от заплатата си ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", обеща тя.

Още по темата

БСП искаше от сегашните 3 570 лв. възнаграждението на народните избраници да падне до 2976 лв. - с толкова е завършил предишният парламент като заплата на законотворците, но това не стана.

Според Нинова явно системата и статуквото се съпротивлява по всякакъв начин, за да не си намали привилегиите, заплатите и благините.

"На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява. Поели сме този риск. Чухте много обвинения срещу нас, това няма никакво значение. Направих това предложение искайки то да стане, а не проформа", посочи тя.

"Аз смятам, че предложението беше различно. Ние ще продължим да даряваме от групата и от субсидията на партията, но тук става въпрос за личен пример. За някакво осъзнаване, че депутатите и политическата класа трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии", допълни още тя.
 
Соцлидерката поиска и глоби за отсъствията на депутатите от пленарните заседания.
 
"Най-обективната картина може да я видите в петък, на празната зала. Там няма ляво, няма дясно, няма център – всички отсъстват", отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
12
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 6 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,В.Лечева, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До въпрос към *** 45Как една кака Гинка може да си купи ЧЕЗ?
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отчаяни мерки вече :) Не с работа ами с подкуп , както си знаят.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пряка номинация за членове на ВСС от неправителствените организации"И кои са тези неправителстени организации, на дядо Сошо ли? Най добре съдебно жури да има. Като има 15 човека изтеглени по случаен принцип,*** ги подкупвай и манипулирай. Един съдия е лесно, и трима е ясно, щото си има път и портички по които да се направи, ама 15 човека и на всяко дело различни....
46
7
 
8
 
! Отговори
158 преди 6 години
Еее, каквото и да предложи Нинова, все лоша.. Хахах.. От герб по-голямо зло няма! Освен герберските фенове и ***.
45
5
 
8
 
! Отговори
х преди 6 години
Три техноимпекса да беше приватизирала,нямаше да стигне една стотна от богатството на боколина.Но това са асоциации за ***.Нинова-текноимпекс,боколинова- нап 16 милиардо,нзок-1.5 млрд,булгартабак,ктб-5 млрд,чез 3 млрд,мез,16 лрд заем,очаквани 46 млрд от валутния резерв след приемане на еврото...спря ми писалката,екскюзми
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzНе че защитавам гербаджиите, ама би ли ми обяснил, ако те са некъдърните, кои тогава са кадърните ? Да знаем кой ще ни оправи де....
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе проблемът не е и в субсидиите. Те са капка в морето на кражбите. И като добавите и ниските заплати, картинката е пълна. Само от КТБ се окрадоха 4 милиарда.
42
7
 
11
 
! Отговори
въпрос към Курнелия преди 6 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
41
4
 
5
 
! Отговори
Galipoly1915..... преди 6 години
...NINOVA....MILIONI OTLRADNA OT BULGARSKIYA NAROD..tehnoimpex....Sega se pravi na Mayka Tereza...Vurni milionite...i zajivey s bednite...bez licemerie...Gnusna ...svi.nya!
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен39Бойко Борисов каза, че тя кара тежка бременност и може и да не успее да износи плода. И бойко се разрева, че обиждали щерка му, че била в Сащ, а тя била в Банкя и била в влошено здраве.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на България сега е възраждането на тодорживковщината! Тодор Живков фалира България 3 пъти, за това сега сме в такова тежко положение! Тодорживковщината трябва да бъде криминализирана. Само ако се справим с тодорживковщината можем да се оправим и да имаме истинска демокрация.
38
4
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 41: Ако си изчистиш мисълта от това елементарно обяснение за "остатъчната русофилска мрежа" може и ти да се оправиш. В управлението на икономиката няма такова животно: има кадърни и некадърни (като гербаджиите).
37
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щерката на Боко с какви пари живее в САЩ и кара кола за 850 хил долара?
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на България сега е, че остатъчната русофилска мрежа на бившата ДС държи БСП будна. България трябва да се изчисти от остатъчната русофилска мрежа на бившата ДС, само тогава можеме да се оправимe. Ако не се изчистиме от остатъчната русофилска мрежа на бившата ДС никога няма да се оправиме.
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кой ще ги дарява на сичето си за джобни за един час ли?
34
0
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Да,какъв е проблема!?
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи все пак е важно каква заплата получаваш а не дали имаш работа. Това за едрият бизнес~
32
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До *****: И защо го пишеш това за Корнелия Нинова, а не за гербаджиите? Тя ли ги предлага ниските минимални заплати?Както е казал Алеко Константиновия бай ***: "Какво ще ми дращите много-много. На'псувайте опозицията, па вер с'елям".
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако наистина е загрижена за хората, по-добре да отделя по 10% от печалбите си от фирми. Ще има за много повече болни хора.