НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!

На болно дете, на възрастен човек, на някой в беда – от соцлидерката
252
НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!
Снимка: БТА

След като мнозинството в парламента не прие предложението на левицата да се намалят заплатите на депутатите, червената шефка Корнелия Нинова реши, че ще даде личен пример.
 
"Намалението на депутатските заплати, което предложих – около 600 лева месечно от заплатата си ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", обеща тя.

Още по темата

БСП искаше от сегашните 3 570 лв. възнаграждението на народните избраници да падне до 2976 лв. - с толкова е завършил предишният парламент като заплата на законотворците, но това не стана.

Според Нинова явно системата и статуквото се съпротивлява по всякакъв начин, за да не си намали привилегиите, заплатите и благините.

"На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява. Поели сме този риск. Чухте много обвинения срещу нас, това няма никакво значение. Направих това предложение искайки то да стане, а не проформа", посочи тя.

"Аз смятам, че предложението беше различно. Ние ще продължим да даряваме от групата и от субсидията на партията, но тук става въпрос за личен пример. За някакво осъзнаване, че депутатите и политическата класа трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии", допълни още тя.
 
Соцлидерката поиска и глоби за отсъствията на депутатите от пленарните заседания.
 
"Най-обективната картина може да я видите в петък, на празната зала. Там няма ляво, няма дясно, няма център – всички отсъстват", отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сетила се мара да се побара
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дърта крадла ,нито ГЕРБ,нито БСП,нито фесовете ни трябват за нищо не ставате 30 години ви търпим .
28
2
 
21
 
! Отговори
AZ22 преди 5 години
Хвърлят прах в очите на хората. Защо не премахнете партийните субсидии, даже и референдум имаше? Дала 600 лева от заплатата си като депутат, а колко хиляди е прибрала от партийната субсидия, не казва. Мижи да те лажем.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът на България сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Съдебната система е в основата на всяко демократично общество. Пряка номинация за членове на ВСС от неправителствените организации, отпадане на тайното гласуване и ограничаване на правомощията на председателите на съдилища. Ето с това трябва да започнем, това ще бъде едно добро начало.
26
5
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До валериТо и Бойко с разните му фирмички там и Цветелина Бориславова, шъ попадне под тая сеч;))) Но най-веч, Ванката Костов трябв ад абъде подведен под отговорност. Кой раздаваше Порциите, тогава? Той! "Иване, кажи си, м-да";)))
25
1
 
15
 
! Отговори
тя преди 5 години
Докога 240 на брой - ДОКОГА! Докога ще сме с най- ниски доходи-ДОКОГА!!!
24
8
 
10
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
"Наяла се е въшката и излезе на челото" - и нейната работа е такава.
23
3
 
11
 
! Отговори
***** преди 5 години
Абе Нине яко те гони критическата . Неискам подаръци аувеличение на минималната заплата. Политиката ви е да ни принизявате до просяци и да си създавате ореол на благодетели и спасители, зада си запазите статуквото и властта. Само безумни ще ви вярват. А в България бол, благодарение на вас от системата на ДС.
22
1
 
15
 
! Отговори
тя преди 5 години
Това са търтеи ,смучещи "кръвта" на народа ! Некадърни и мързеливи!
21
4
 
9
 
! Отговори
***** преди 5 години
Абе Нине яко те гони критическата . Неискам подаръци аувеличение на минималната заплата. Политиката ви е да ни принизявате до просяци и да си създавате ореол на благодетели и спасители, зада си запазите статуквото и властта. Само *** ще ви вярват. А в България бол, благодарение на вас от системата на ДС.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб не са партия, а ОПГ!
19
5
 
14
 
! Отговори
валери преди 5 години
Искаме да премахнете ДАВНОСТТА за приватизационните престъпления , която си гласувахте при Станишев , за кражбата от 5.5 милиарда , я не ни хвърляй прах в очите с тия 500 лева , като си откраднала стотици милиони !!!!
18
4
 
14
 
! Отговори
тя преди 5 години
3 570 е основната им заплата ,като си сложат отгоре добавките по най- различни точки стават 5- 6 000 лева +редица привилегий и всичко това ни е на гърба! Путин се изказал за България , че се" управлява от много алчен политически елит!"
17
2
 
10
 
! Отговори
Лелка Зелка преди 5 години
Ало НАП, едни хора ще получават по 600 лв. Да не ги пропуснете
16
6
 
11
 
! Отговори
Bat Petko преди 5 години
Да вземе да им раздаде по една акция от Техноимпекс.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ком.3.А колко от БКП са в Герб и другите сателити?
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз да крада по стотина хилки на месец, с кеф ще дарявам едни 600 лева. Популизъм до дупка, ей, безочливи типове.
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BOIKO I ZEZO NIKOGA NYAMA DA DARYAT PARI ZA BEDNI.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам повече депутати и министри да последват примера й!
11
3
 
18
 
! Отговори
Осман преди 5 години
НС трябва да се закрие напълно и парите да се дадат на хората с увреждания 240 прасетa по близо 4 000 лв на месец плюс разходи за шофьорир горивор сметката излиза дебела. Като имаме поблеми ще ходим на протести не ни трябват депутати защото иземмат функциите на буднот гражданско общество и се губи смисъла на демокрацията и се получава един смазан народ. Ако депутатите имат съвест да си подават оставките.