НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!

На болно дете, на възрастен човек, на някой в беда – от соцлидерката
252
НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!
Снимка: БТА

След като мнозинството в парламента не прие предложението на левицата да се намалят заплатите на депутатите, червената шефка Корнелия Нинова реши, че ще даде личен пример.
 
"Намалението на депутатските заплати, което предложих – около 600 лева месечно от заплатата си ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", обеща тя.

Още по темата

БСП искаше от сегашните 3 570 лв. възнаграждението на народните избраници да падне до 2976 лв. - с толкова е завършил предишният парламент като заплата на законотворците, но това не стана.

Според Нинова явно системата и статуквото се съпротивлява по всякакъв начин, за да не си намали привилегиите, заплатите и благините.

"На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява. Поели сме този риск. Чухте много обвинения срещу нас, това няма никакво значение. Направих това предложение искайки то да стане, а не проформа", посочи тя.

"Аз смятам, че предложението беше различно. Ние ще продължим да даряваме от групата и от субсидията на партията, но тук става въпрос за личен пример. За някакво осъзнаване, че депутатите и политическата класа трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии", допълни още тя.
 
Соцлидерката поиска и глоби за отсъствията на депутатите от пленарните заседания.
 
"Най-обективната картина може да я видите в петък, на празната зала. Там няма ляво, няма дясно, няма център – всички отсъстват", отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без народно въстание никой не пуска кокала.
9
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
600 лв, щяла да дарява, ами субсидиите другарко, 40 млн партийни субсидии, що бяхте против намаляването им до 1 лев, въпреки че там имаше референдум с 3/4 народа Ви каза субсидии 1 лв. ама Вие не та не, а сега ми разиграваш цирк, е на това му се вика червен гьонсуратлък
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
500 лева също е добра заплата а останалите до 4000 лева ще ги даряват. 1 милион души оцеляват и с пенсия по 200 лева.
7
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравявам я за това решение! Похвално е да помогне на нуждаещи се хора!
6
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е като дядо Коледа, само обещава но не изпълнява хахах
5
0
 
32
 
! Отговори
Комик преди 5 години
За заплатите не ми пука. Те крадат милиони, та дали ще взимат 500 лева повече или по-малко е все тая.Ама това с работното време и отпуските е унизително спрямо целия БГ народ.Има депутати не са се меркали в НС по цяла година.Аз ако 15 мин закъснея за работа ще ме уволнят.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То на кака *** заплата и не требе, она си има Техноимпекс и държавни субсидии
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая как от СДС отиде у БСП, баси гъсеницата, иска пеперуда да става. пипирудо, ща спася...
2
8
 
25
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Еххх, популизъм, популизъм, никога няма да се откажат от тези евтини трикове. Управляват под масата милиарди крадени пари, фалират банки, спонсорират ги директно от Кремъл, но сега искали по 600 лева да даряват за децата. Просто трябва спешно да се хване дървото и да ги почнем един по един, но първо с Нинова трябва да се почне!
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се махаш и ти и ГЕРБ приватизаторкееее в затвора при Иванчева.