Горанов си писа 4.50: Не сме достатъчно твърди!

Грешки не правят само тези, които не са във властта, каза той
5 май 2018 13:35, Петя Славова
93
Горанов си писа 4.50: Не сме достатъчно твърди!
Снимка: архив, Булфото


Днес прочетох статистика, че хора са дали оценка 4 на финансовия министър, аз ще си пиша 4,50. Така определи работата си през първата година в кабинета "Борисов" Владислав Горанов в кулоарите на парламента. "Грешки не правят само тези, които не са във властта, и затова е лесно да бъдем критикувани, особено от хора, които в съответствие с конституцията, нямат много функции", подчерта той.

Още по темата

Понякога не сме достатъчно твърди, за да отстояваме правилните решения - това, според Горанов, може да си смята за слабост на управлението. И упрекна опозицията, че използва всеки един момент за ожесточени критики, дори по теми, по които съзнава, че са в полза на държавата, на обществото.

Трябва внимателно да се търси баланс между това да не се ерозира политическото доверие в управлението чрез взимането на непопулярни решения, но и да се има предвид, че не можем да минем без такива решения, които в по-дългосрочен аспект са в полза на обществото.
 
Така финансовият министър отговори на въпрос дали премиерът Борисов не се поддава прекалено на уличен натиск. Колкото повече непопулярни решения се вземат, толкова по-ефективно става обществото, лесните решения се наричат популизъм, подчерта Владислав Горанов, цитиран от "Дарик".
 
Според него за една година основните репери от предизборната кампания, с които управляващите са спечелили доверието на българските избиратели, са изпълнени.

"Ние коментирахме, че няма да променяме данъците, че ще увеличим учителските заплати, стартирахме повишаването на минималните пениси, както искаха Обединени патриоти - в резултат и заради стабилността икономиката отбелязва добри темпове на растеж", изтъкна финансовият министър.
 
Оценката за едно управление е в това дали хората живеят по-добре, убеден е Владислав Горанов. Той добави, че предвид основните макроикономически показатели, оценката може би е положителна. Крайната оценка е при избори и към това трябва да се реферира, когато се критикува, подчерта министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
16
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Жабата, Нинова и пелтека получават сборна оценка... - две и половина...
44
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли защо ди е писал 4.5, защото 4.5 милиона лева му струва палата на Ярема - Плана. А парите от къде ги е взел, просто си е взел от бюджета. По-точно от всички нас, млади, стари, болни и деца. За този разстрел е малко!!!
43
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бях ученик, тези които си пишеха сами бележките, ги изключваха от училище. Този двойкаджия е толкова нахален, че 4.50 си е написал
42
19
 
6
 
! Отговори
Либералист преди 5 години
Благодарим Г-н Министър!
41
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понамалете ги тези фалшиви оценки поне от хорски срам, както се казва... Те и рибарите не лъжат толкова като се хвалят помежду си за улова....
40
6
 
23
 
! Отговори
асд преди 5 години
Да ти *** майката *** долен
39
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са парите от здравните осигуровки на хората, парите за пенсии??? Знаем! А външният дълг расте...
38
5
 
30
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Боже, какво самочувствие! Борисов беше по скромен в оценките. Оценката я дава народа! Със сигурност няма съвпадение.
37
3
 
24
 
! Отговори
тука има, тука нема преди 5 години
Горанов си писа: Не сме достатъчно твърди отпред! А отзад сме достатъчно меки!
36
5
 
32
 
! Отговори
смешници преди 5 години
Дянков ни сервира постна пица , при Горанов пицата вече няма и блат .
35
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По тази "блестяща" логика на Герб от другата седмица до края на мандата им, ученици и студенти сами да си пишат оценките, и работещите сами да си пишат атестациите. :) Такъв пример дават от Герб и трябва и за хората да важи, както и заплатите да са като на управляващите, за да докажат справедливост и демокрация!
34
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До човек от народаРаботливи хора в България вече нима , отдавна избягаха , там където труда им се оценява достойно.И най-лошото е , че не искат и да си помислят да се връщат в тази ***.
33
4
 
26
 
! Отговори
Име без оркестър преди 5 години
Готованковци се оплакват,че тия дето са яхнали държавата си уреждат себе си,защото те точат еврофондовете и си възлагат обществени поръчки.Кой от другарете е ходил честно на работа всеки ден и си е изкарал с труд парите.Чужди инвеститори бягат от тук като дявол от тамян.Ако не си ай ти специалист или приближен на шайката,за да си един от 700000 чиновника на партията,няма къде да работиш,освен да им чистиш тоалетните и да им стрижеш градинките.Първо да има наказание за крадците,а после работата.
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив , Вие сте достатъчно твърди - тези , които гласуваха за вас са мекушави .
31
4
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
За 10 години управление на ГЕРБдоходите се увеличиха два пъти, а цените скочиха 4-5 пъти ..За 10 години ГЕРБ българите намаляха с 500 000 ...Не двойка, а и единица не заслужават управляващите !
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не пропуснете само шестицата по география на Караянчева. :)
29
8
 
3
 
! Отговори
човек от народа преди 5 години
Тук трябва да определим думата народ.Работливите хора печелят от труда си.Готованковците се оплакват че не им дават.За мен народа се състои от трудещите се хора които произвеждат насъщния.Аз лично искам да се отърся от всякакъв вид соц явления.
28
2
 
17
 
! Отговори
Горканов преди 5 години
Добре,че стана менистър с уйко барабар,та построи двореца на Витоша.Иначе с 3 бона депутатска заплата,кое по-напред.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умният краде тихо! Глупецът търси признание! - Тацит
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Цачева, Валентин Радев, Захариева, Ангелкова и Караянчева колко писахте?