След български натиск: Хеликоптер ще издирва Боян Петров

Борисов: Дай Боже да го намерим жив, това е тежка планина!
130
След български натиск: Хеликоптер ще издирва Боян Петров
Архив: Булфото

Хеликоптер ще издирва алпиниста Боян Петров, когато времето позволи. Такъв обаче е намерен не вчера, а едва преди 15 минути след многобройни позвънявания и натиск. Това съобщи външният министър Екатерина Захариева пред министрите в началото на заседанието на правителството.

Преди това премиерът Бойко Борисов информира, че за издирването на българина се полагат всички възможни усилия.

"В пълна комуникация сме с близките му и с властите в Непал, в Китай", каза премиерът.

Още по темата

Борисов съобщи още, че е повикал китайския посланик, за да се осигури трасе за хеликоптера, когато времето позволи.

"Каквото имаме като възможност, като контакти, връзки - официални и приятелски с ръководството на Китай, всичко сме заложили. Дай Боже да го намерим жив и здрав. Непрекъснато натискаме, просто това е една изключително тежка планина", коментира премиерът.

Захариева съобщи още, че шест професионални спасители стоят горе в планината вече 12 часа, за да може да тръгнат към Лагер 2, когато времето позволи.

По думите й, екипът спасители, който търси Боян Петров в Хималаите, вече се изкачва, поради силния вятър обаче това става бавно. Тя уточни, че хеликоптерът, който е намерен, може да достигне максимална височина 6100 метра и продължава търсенето на друга техника.

Китайският посланик Джан Хайджоу каза, че страната му разбира притесненията на обществеността и правителството във връзка с изчезналия планинар.

"Още от първия момент, когато получихме информацията за неговото изчезване и молбата за подкрепа, ние изпратихме наши спасители, които да подпомогнат издирването, каза дипломатът и допълни, че усилията са били свързани и с намирането на подходяща техника".

Издирвателните дейности продължават и не са спирали, стана ясно още от думите на посланика и на Екатерина Захариева.

По случая с онкоболната Теодора Маджарова премиерът пък съобщи, че е направено всичко, за да се прибере тя у дома. Теодора пътува късно снощи с линейка от Истанбул до София и вече е настанена в болница в столицата.

"Много трудно беше, но е факт и дай Боже вече да се лекува така, както медицината казва", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
15
 
! Отговори
До Българка преди 5 години
Там където е стигнал всички ще стигнем с времето
17
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога държавата ще плаща за спасяването на пишман юнаци! Приберете и Проданов тогава!
16
0
 
16
 
! Отговори
до 16 Българка! преди 5 години
И до къде е стигнал?
15
29
 
10
 
! Отговори
Българка! преди 5 години
До до 6Срам ме е че чета такива изказвания! Но повече Вас трябва да Ви е срам, че си позволявате да ги правите! Малцина са тези които могат да поемат по пътя на Боян Петров и да стигнат там където е стигнал той!
14
7
 
13
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Чудна работа, Борисов е милиардер от кражби, а всички лидери в ЕС го дават за пример! Кои са ЕВРОИДИОТИТЕ, лидерите на големите държави, или Вие - лидерите на кварталните политически анализи!? ИЗЛАГАТЕ се, бре, спирка нямате!
13
3
 
28
 
! Отговори
Няма да ви хареса... преди 5 години
Обаче искам да кажа следното-този човек е авантюрист и каквото е търсил сега май си го е намерил! Дай боже да го намерят, не му желая злото, но се съмнявам да го открият жив! А управляващите мутри са тръгнали да си правят пиар на гърба на бедния народ! И в заключение- не ги разбирам аз тия алпинисти, тръгват да доказват нещо, ама да си носят и отговорността после!
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от ТЕНДЕНЦИОЗНИ новини в бг медиите.Отказвам да ме правят на будала.Отдавна спрях да гледам българска телевизия но очевидно трябва да престана да чета и медии произлизащи от това балканско тресавище.
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, тури наметалото и литни спаси човека .....
10
4
 
20
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Така ли Елко, да се гръмнат? А не ти ли идва на акъла, че навместо да го спасяват от безмисленото му и егоистично хоби, с тези пари можеха да финансират някоя операция на човек дето държи на семейството си. Или да подпомогнат социалнослаби с лекарства или да платят на някой или даже някои сираци обучението. Щото това са потрошени държавни пари. А по нормалния свят всеки си го плаща (или семейството) и/или после се разправят със застрахователя.
9
1
 
30
 
! Отговори
До Reptile преди 5 години
Защо скачаш като ущипана невеста? Всички знаем, че БиБитко е уникален популист и ако му дремеше за българите, нямаше да сме най-бедни и умиращи в ЕС. И не е негова лична работа да спасява този или онзии, има държавни институции. Ни тъй като е окупирал властта с калинки, всяка не взима решение за да не излети от софрата. Той дава, спасява, наказва, поучава, като падишах. Това, че има наивни българи е техен проблем. Приблема са хилядите с доходи под нивото на бедността, разрухата и упадъка.
8
3
 
30
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
1. Тиквата лично нищо не прави. Той само си приписва чужди заслуги. 2. Не виждам за какво се хвали, като това му е работата. Ти не знаеш ли, че Тиквата не е цар, а премиер на заплата? Това, че е милиардер от кражбите е друга песен.3. Докога ще кълвете на всяка глупост, която ви пускат политиците????? Нормални ли сте????????? Животите ви минаха, а вие още не сте влезли в час!
7
30
 
7
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Ако Борисов не направи нищо - лошо, ако направи - тогава е ПР, още по-лошо! Злобни човечета - не заслужавате Борисов. За вас е САМО Доган&Първан и до няколко години ще сме турска губерния!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой от двата?
5
13
 
4
 
! Отговори
Елко преди 5 години
До коментарите от 1 до 3, А вие що не се гръмнете!Ще е за добро. Вервайте ми!
4
8
 
38
 
! Отговори
Жалка история преди 5 години
"Борисов: Дай Боже да го намерим жив, това е тежка планина!"Тиквата така говори, все едно, че сряда и петък катери върхове в Хималаите... било тежка планина... Кой го слуша този клоун клептоман???? Народееееее! Тиквун е готов от всичко да направи ПР. Включително от смъртта!
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извода е: за да се напрегне държавата и да направи нещо за вас - поставете живота си безмислено в опасност и дайте гласност по медиите. МВнР и даже сам ББ ще се втурнат да организират самолети, въртолети, линейки, такнове, транспортьоти и техники и скъпоструващи спасители, секретни връзки и т.н. А ако сте си нормални данъкоплатци - кучета ви яли, нищо че масрафа вие го плащате.ПР драги зрители и радиослушатели.
2
13
 
38
 
! Отговори
читател преди 5 години
хеликоптер за жената пожелала шаман в Бразилия, хеликоптер за алпиниста,за да му помогнем в личното му хоби.А защо не пратиха подводница за онези гмуркачи в Гърция, дето подобряваха рекорди?Носи ли страната отговорност за безотговорното поведение на някого?
1
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега на простият народец мед ще му закапе по главата :)