Борисов за медсестрите: Не може всеки да ни протестира под прозорците!

Мораториумът върху строежа на АЕЦ "Белене" да отпадне, коментира още премиерът
Обновена: 12 май 2018 19:48 | 12 май 2018 19:23,
419
Борисов за медсестрите: Не може всеки да ни протестира под прозорците!
Снимка: БТА

Близо 5 млрд. лв. отделя държавата за здравеопазване и не може всеки да ни протестира под прозорците, така ще счупим държавата накрая. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора във връзка с днешния протест на медицинските сестри в София.

Още по темата

"Ние нямаме отношение към медицинските сестри. Ние даваме пари на Здравната каса и като бюджет на здравното министерство и то съответно на болниците. За първи път от много време се вдигнаха лимитите, така че шефовете на болниците трябва да си ги отрегулират и да направят така, че да е справедливо. Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване. Разбирам ги, но не може всеки, който иска пари, да дойде под прозорците ни и на другия ден… Не е правилно така, ще счупим държавата накрая. Болниците получават огромни пари от Министерството на здравеопазването и по клинични пътеки от Здравната каса", обясни той, цитиран от "Фокус".

Премиерът Борисов коментира още, че мораториумът върху строежа на АЕЦ "Белене" трябва да отпадне, за да може Народното събрание да даде мандат за разговори с инвеститори.

По думите му това трябва да се случи преди срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през юли в София.

"Колкото можем повече да ги държим въглищните централи, толкова по-добре. Но рано или късно съм убеден, че както в много големи държави ги затвориха, и тук ще стане така. И то през вредните емисии - цената им ще стане толкова висока, че няма да е изгодна", каза още Борисов.

За предлаганите промени в Пакет "Мобилност" министър-председателят заяви, че в понеделник предстоят разговори с ресорния еврокомисар Виолета Булц.

Той припомни позицията на българското правителството, че твърдо стои в защита на българските превозвачи, но допълни, че последната дума по въпроса има Брюксел.

"Още в петък разпоредих и в понеделник еврокомисарката по транспорт ще бъде в 14.00 часа при мен, за да направим среща с транспортния бранш. Някой написал, че Макрон се обърнал към мене да бързаме с реформите. Една дума не е казал по въпроса, а точно обратното. За толкова неща с канцлера са ме помолили да им помогна и да свършим работа. Понеже много ги е яд, защото специален гост в Брюксел на срещата на Франция, Германия, Холандия, Белгия е Борисов, сега в Германия президентът Макрон и аз и пак им е неприятно и дай да почваме с фалшивите новини", каза премиерът.

Той настоя и че е фалшива новина, че чака да мине председателството, за да даде оставка.

"Държавата никога не е била с толкова добри параметри, колкото сега. Растат доходите, най-ниската безработица. Първият мандат като дойдохме, бяха 12-13% безработица. Расте БВП, растат доходите", коментира Борисов.

"Опозицията я е много яд, че не успя да провали председателството и че аз съм моторът на тая работа със Западните Балкани. С македонците заедно при папата ще бъдем – всяка година и те, и ние ходим там, и то винаги е едно бутане, едно криене, едно кой ще е първи, кой ще е втори. Със Зоран се разбрахме заедно да сме в хотели, заедно да ходим на плочата", продължи премиерът.

Борисов каза и че е получил много топло и мило писмо от президента на САЩ Доналд Тръмп, в което той предлага среща в скоро време на тема Западни Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
3
 
7
 
! Отговори
Код 6 даже Хималай 7 преди 5 години
за да остане на власт той е готов да продаде внучетата си като придружителчета на световния конгрес по използване на деца за благи целино Борисов не е такъ, само се говори за него такъв, онакъв, текова, онакова, а всъщност той е друг, само дето не знае по-лош или още по лош защото постоянно си сменя сменените промени без да казва кое утре ще е друго, несъщо или изобщо когато говори е КОД 6
305
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 318Защото всеки иска пари . А тези пари се генерират от частния бизнес. Неможе постоянно да се натиска частния бизнес за сметка на държавни служители. Като почнат фалити или удари криза и потъне всичко ...кой ще покрие това изкуствено увеличение ? Вдигането на стандарта върви ръка за ръка с вдигането на икономиката.Аман от панелни икономисти.
304
2
 
13
 
! Отговори
Анти преди 5 години
И, защо да не може да протестират хората? Явно, за да не им развалят хатъра хората Ми като са решили да управляват държавата е трябвало да предвидят и такива неща, но те явно са очаквали само блаженство и безоблачно време, ама нещата не може винаги да са така. Когато хората са недоволни от управлението ще протестират, че пушек ще се вдига даже и, на който не му харесва си хваща партакешите и напуска управлението. Щом има протести значи управлението на управляващите не е в интерес на народа.
303
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в частните болници събират верни на ДПС кадри,преставящи се за "демократи",които окупирват общински съвети и здравни каси,за да спасяват турско-червения си бизнес от глоби.
302
9
 
5
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
В държавните болници назначават мед. сестри без култура и възпитание,събират ги от улицата и им дават дипломи.
301
1
 
3
 
! Отговори
Рапорт даден преди 5 години
метатсазиралият хемероид се нареди за резидбаТупето прие като морзова азбука неколко суджукаПредателят пусна кръФ, изпусна газ и нави гумно като селска наденица, оми го с пигоч за да лъщи и го поднесе като човешки биологичен шоколад нападнах от бял червей
300
2
 
12
 
! Отговори
naschenez преди 5 години
Mahaite go tozi *** Borisov!!!
299
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исках да кажа: срещу Дондуково-Позитанската шпионска централа.
298
6
 
2
 
! Отговори
Обрани от комунизма преди 5 години
А протести срещу Дондуковата шпионска централа кога?
297
3
 
10
 
! Отговори
Каунистан преди 5 години
Величав мързел е налегнал поданиците на лицето Бой Бор,чак до болка.Няма кадри за нищо(освен за контрольори и началници).Малкото можещи и работещи са направили шефовете си техни заложници.Работят когато и както си искат(шефа работи денонощно, а подчинения по Кодекса на труда-ама нали фирмата е на шефа???!!!).Мед сестрите са по-особен случай.Трябва им малко повече ухажване и по-повечко възнаграждение. Вярно е,че ключовете за живота се пазят от сестрите и често пациента си плаща за вратите на Рая.
296
0
 
32
 
! Отговори
Ива преди 5 години
Аз съм медицинска сестра емигрирах ,защото в България като сестра получавах години наред заплата с която мизерствах и не можех да гледам децата си и себе си.Всичко си е същото няма контрол върху парите ,които си разпределя лекарската мафия.На Бойко всичко му е ясно ,но керванът си върви ...наказани за нищо няма.Мед.сестри един ден няма да има,но на политиците не им пука така или иначе за никой в тази държава.докато са на власт гледат единствено да напълнят бездънните си търбуси и банкови сметки.
295
1
 
2
 
! Отговори
диплом за WC мастер преди 5 години
прътеното свършизапоча озирането
294
0
 
27
 
! Отговори
Нямам думи преди 5 години
Преди години Иван Костов питаше "Къде са тези бедни хора?!". Този наглец ще го надмине по самозабравяне. Балканският обединител... Той ли не знае къде отиват тези 5 млрд.??? Може би Цецо не му е казал кои частни болници са "наши" и колко може да се краде чрез тях. А дали пък не се замисли как се разпределят тези 5 млрд.? Има няколко болници с киосмическо оборудване и 100, които са на ръба на оцеляването и няма аналгин. Така е, когато Тодор Живков и Царчето са ти двата университета...
293
2
 
7
 
! Отговори
председател преди 5 години
До избирателПредседател се пише, неграмотнико! 3 пъти бях председател на изборна комисия, първия път за АЕЦ Белене референдума по 30 лева ни платиха за 24 часа, на другите два пъти: по 60 лева и 90 лева. Нищо отгоре и нищо "под масата", мишок. Като си толкова отворен - що не се цаниш за член на изборна комисия. Само злоба и плюене по форумите, все друг ви е виновен на вас - Ай Сиктир! Сами си ги избирате, САМИ! Щото сте проЗти като оня от Банкя! Скачате ли още? Кой не скача е червен!
292
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно,кълбото ще се размотае от по-неуките,от по-простите,те няма да заменят кон за кокошка и ще ви нахлузят юздата .
291
0
 
31
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Не е сериозно да казваш ,че отделяш 5 милиарда лева за здравеопазване и с това да си измиваш ръцете. Това е все едно аз да давам на децата ми по 100 лева на ден без да се интересувам как ги харчат.Тук просто се краде,а народът спи.
290
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очакваните странични ефекти са налице- след 30 години.
289
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за слепите е видно кой краде "бедния български народ"-БМБ и шайката му,която е плъзнала пипала навсякъде- заеми,нзок,ктб,чез ,вик,топлофикация...сега за последно ще продават земята на чужденци.Земята,моля ти се,която е достатъчна да ни изхрани,ако имаме нормално управление.
288
0
 
11
 
! Отговори
Хан Съдран преди 5 години
Фалшив герой..Ами като нема нужда от ток,защо се напиня да вкарва китайци да печелят?Само за едното потупване?Съмнявам се.Онова спиране на тока беше по план,защото тогава така се правеха цветни революции.Сега се правят по-опасно, да не дава господ
287
15
 
9
 
! Отговори
Нова АЕЦ не е нужна преди 5 години
По време на комунизма когато работеха и 6-те реактора на АЕЦ Козлодуй в България постоянно не достигаше тока и постоянно го спираха, сега само с 2 реактора въобще нямаме проблеми с тока и даже изнасяме ток. Нова руска АЕЦ въобще не ни е нужна поради липса на недостиг на ток. Руските под.логи обаче искат нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.