Борисов "узрял" за идеята за изграждането на "Белене"

Вяра Емилова от БСП се надява централата наистина да бъде построена
23 май 2018 21:14, Красимир Ангелов
45
Борисов "узрял" за идеята за изграждането на "Белене"
Снимка: Bulgaria ON AIR

В АЕЦ "Белене" са вложени над 3,5 млрд. лв. и трябва да се вземат мерки, за да не се превърнат ядрените ректори в метал за скрап. Това каза премиерът Борисов преди заседанието на кабинета днес. Вяра Емилова, която е член на Изпълнителното бюро на БСП, обяви пред телевизия Bulgaria On Air, че се радва, че министър-председателят е "узрял" за идеята централата да се построи, защото страната ни се нуждае от нови енергийни мощности.

Още по темата
"Преди време Бойко Борисов каза, че това е един гьол, в който са налети изключително много пари", припомни Емилова в студиото на "Денят ON AIR". Тя допълни, че БСП защитава идеята за построяването на атомната централа от години и обяви, че се надява всички да работят заедно, за да се осъществи идеята и АЕЦ "Белене" да бъде построена.

До края на месеца премиерът трябва да отиде до Русия, за да потърси подкрепа във възобновяването на проекта. Вяра Емилова беше категорична, че с посещението си в Москва и Сочи президентът Румен Радев е направил първата крачка, за да има отново диалог с Русия. По думите ѝ обаче, не е трябвало в България да научаваме за предстоящата визита на Борисов от Москва.

"В работното посещение, което проведе Румен Радев, той беше поканил и министри, които всъщност не се отзоваха", допълни Емилова пред Bulgaria ON AIR.

Тя беше категорична, че по този начин показваме нестабилност и борба между институциите, която не е необходима на България в този момент. Вяра Емилова каза също, че президентът спазва предизборните си обещания и работи за размразяването на отношенията ни с Русия.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
10
 
! Отговори
Глас народен... преди 5 години
Хехе и защо тиkвeниk е цензурипана дума?
19
2
 
9
 
! Отговори
Глас народен... преди 5 години
Една ТИКВА като узрее...какво следва?Става на ***/да си подава ОСТАВКА преди "народната любов" да го сготви/да му я поиска...
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой вярвали повече на ГЕРБ?
17
1
 
15
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Узрява все още. Почти е готов. След 460 години ще научи английски език. След още толкова ще се научи да играе шах. Има време. Нека се учи Генерала. Народа го подкрепя.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕ ТОЙ ВЪОБЩЕ МАЙ НЕ НОСИ ***, ЧЕ ДА МУ Е ПО-ЛЕСНО. ЩОТО КОЙ ОТКЪДЕ ДОЙДЕ, ВСЕ ГО.....
15
1
 
21
 
! Отговори
БОКО НАРЕДИ! преди 5 години
До скоро депутатите от ГЕРБ яростно говореха в парламента против АЕЦ. Сега същите депутати от ГЕРБ яростно ще пледират за построяването на АЕЦ.К/акви кукли на конци са тези депутати, ха-ха-ха
14
1
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Тиквата колкото и да е зелена рано или късно узрява и после изгнива!Обаче тиквените семки раждат други тикви и така до края на света!
13
0
 
11
 
! Отговори
Слав преди 5 години
Бочката му просветна ама късно е либе за китка... Всеки *** си заслужава съдбата и не бива да бъде съжаляван или да му се помага,защото *** е по опасен от ядрено оръжие. В случая на България един неуправляем *** води държавата през поредица национални катастрофи..
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле ББ свали *** на Бсп и Русия!
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малеей. Ама и тази ли знае дали трябва да се строи Белене? Щото е член на Изпълнителното бюро на БСП?
10
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ е съгласен да се строи Белене, но без да даваме нито лев повече. Набутаха ни с реактора, натресоха ни гьола, ББ иска да ограничи загубите като все пак построи ши6анатата централа.Това не е "узряване", а контрол на щетите.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ Е МЪДЪР ПОЛИТИК. РАЗБРА ОТКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА. ЩОМ МАКРОН И МЕРКЕЛ ХОДЯТ НА СПЯВКА В СОЧИ, ЩО И ТОЙ ДА НЕ ОТИДЕ? Трима папи са го потупвали по главата, защо да не го потупа и Путин. Може пък пак да му поникне коса, кой знае.-
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми да си я построят ве. Кой ги спира? Щом толкова смятат че ще е печелившо, правят консорциум, намират пари и строят. Когато е готово - произвеждат ток и продават. Както всяко едно предприятие. Държавата така или иначе ще получава данъчни постъпления.Ме не щат така, нали. Искат с пари от данъци да се строи. Уж държавна централа ама после чаасници да я цоцат. А докато стане, безмерно много пари ще потънат. ДГД!
7
2
 
13
 
! Отговори
Бахчеванджия преди 5 години
Ам чи те наште тикви са таквиз - трудну зреят. Матрялът тъкъв...
6
11
 
8
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От запъртък омлет става ли?
4
1
 
14
 
! Отговори
Ali преди 5 години
Още е зелен...
3
1
 
14
 
! Отговори
Миташки преди 5 години
Маи е призрял......
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя наш ***-премиер съвсем изпращя, откакто го *** в Симитли.Слънце грее, дъжд вали, а на Баце му го слагат в Симитли.....
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който иска да строи - моля, да заповяда. Държавата достатъчно е дала пари. Стига толкова!