Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...

Цветанов: Борисов се извини, че "Южен поток" е направен от БСП
Обновена: 31 май 2018 18:34 | 31 май 2018 15:45,
217
Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на единната позиция на ЕС. Това коментира шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод визитата на министър-председателя ни в Москва и срещата му с руския президент Владимир Путин.

Още по темата

"Той се извини за това, че всъщност "Южен поток" е бил направен от социалистите, когато те управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки европейските разпоредби. "Южен поток" беше грешно конструиран, грешно заложен и там лъхаше на корупционни схеми", отвърна Цветанов задочно на критиките на БСП за визитата в Москва.

Той настоя и че се е стигнало до ситуацията с АЕЦ "Белене" точно заради соцлидерката Корнелия Нинова и нейната партия.

"В момента има два реактора, които са платени от държавата, и трябва да се вземе ясното решение в парламента дали този проект може да продължи. Но той трябва да продължи на пазарен принцип, защитавайки националния интерес и в никакъв случай да не правим така, както беше заложен в началото", каза Цветанов.

Той добави, че това ще се обсъжда в енергийната комисия и пленарна зала в дебат за отпадането на мораториума за АЕЦ "Белене", но не уточни дали ГЕРБ ще го подкрепи.

"Предстои дебат, след което ще се влезе в пленарна зала. Имало е случаи, когато са внасяни решения от МС, които след постигане на политически консенсус са променяни от парламента", допълни той.

Цветанов припомни и че когато се говори за Русия, не трябва да се забравя позицията на ЕК и нарушаването на международното право, свързано с анексирането на Крим и случая Скрипал.

Шефът на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пък бе категоричен, че посещението на Борисов в Москва е било полезно за България.

"Това е нов момент на отношенията с Русия, защото имаше срив в тях, особено след 2014 г. с прекратяването на "Южен поток". Сега се възстановява възможността през България да мине част от газопровода, който в момента се строи за Турция. Това няма как да не е положителен момент за България, защото ние ще печелим от това", каза Сидеров.

"Самият факт, че министър-председателят бе приет от президента на Русия, мисля че е стъпка напред, особено след като показахме в друга ситуация, че не винаги се съобразява с натиска отвън да се поддържат враждебни отношения с Русия - говоря за случая Скрипал и руските дипломати", добави лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май в скоро време Баце и Цецо ще стягат багажа за Щатите...Само бай Дончо да не им хлопне вратата и конфискува сметките,че тогава жална им м.а.й.к.а
90
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо, кво стана със закуските, май американците ще ти дръпнат килимчето.....-:)хайде отивай да се молиш в Русия, виж началникът ти как не се срамува да се моли на Путин
89
1
 
16
 
! Отговори
И ЦВЪКИ ЩЕ ГЛАСУВА преди 5 години
Мораториумът пиши го отпаднал. Боко заповяда на депутат-под-логите си в НС да гласуват утре за отмяната.Решено!
88
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЧЕ Е ЯСНО, ЧЕ СТРОИМ БЕЛЕНЕ, ЩЕ СТРОИМ ЮЖЕН (ТУРСКИЯ) ПОТОК, но трябва да се постави и въпроса за ПЕТРОЛОПРОВОДА БУРГАС - АЛЕКСАНДРУПОЛИС.С няколко думи - ще строим всичко, което ни заповядат от Москва. Така реши Меркел. И Макрон също.
87
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мораториумът никога няма да отпадне гарантирано от народа Стига с това Белене които иска да ходи на Козлодуй там има всичко за 7и8 блокове да строят никакво Белене
86
38
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов както винаги говори смело и точно!
85
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румъния ще бъде европредседател от 1 януари 2019 и днес обяви главния си приоритет. Това не са западните Балкани, които вече са изпята песен. Това ще бъде ЧЕРНОМОРСКОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО
84
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Палачинката се обръща, което е особено неприятно за цвъкалото. От три дни са му са се размърдали камъните в жлъчката и му излизат киселини.Сега ще гласуват за отмяна на мораториума за АЕЦ Белене същите *** от ГЕРБ, които го наложиха преди пет години. ЗАБАВНОТО Е, ЧЕ КАКВОТО Е ГОВОРИЛ ЦВЪКИ ТОГАВА, СЕГА ЩЕ НИ УБЕЖДАВА В ОБРАТНОТО.
83
1
 
35
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Цветанов! Веднага заминавай за Белене! В концлагер! И там тихо и кротко, помоли старшината да те гръмне 2 пъти! Ама 2 пъти! Че на такива тъ.пи и ал.чни пар.чета като теб, нищо не им се получава от първия път...
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1/2 визита в Москва. Много бързо са се разбрали
81
2
 
38
 
! Отговори
КАКВО СТАНА преди 5 години
В МОСКВА--ПУТИН БИ ШУТА НА БОРИСОВ--НАШИО СЕ ПРИБРА КАТО ПОПИКАНО МУШКАТО--А ЦВЪЦКО СИ Е..ЦВЪЦКО--*** ПРОПАДНАЛО....
80
5
 
15
 
! Отговори
По - добре късно преди 5 години
отколкото още по - късно! Тиквуша - дръж се здраво за Матушка Русь и Българите ще ти простят всички грехове - запомни Това!
79
0
 
21
 
! Отговори
НАЙ-ПОСЛЕ преди 5 години
ПРЕКРАСНАТА НОВИНА ЗА ТЪРГОВСКАТА ВОЙНА МЕЖДУ ЕС И САЩ МНОГО НИ ЗАРАДВА.ТГАЗИ ВЕЧЕР СМЕ НА СПЕШНО ОРГАНИЗИРАН БАНКЕТ.
78
0
 
33
 
! Отговори
Красная Москва! преди 5 години
Драги сънародници, след като Тръмп реши да наложи мита на европейските производители на стомана и алуминий и практически обяви търговска война на ЕС се случи нещо интересно. Българските политици, досущ като ветропоказател смениха посоката, защото вятърът задуха от Изток. Да, ама явно не са гледали филма "Москва слезам не верит"! Няма такива като нас с право ни наричат въртиопашки. Срам и позор плюха Русия и сега подред да се молят като робе. Интересно е, че дори евролидерите ястреби омекнаха.
77
0
 
22
 
! Отговори
Цурето ин акшън, ниц преди 5 години
Редно е Бойко да изрита Цецо по вертикала от горе надолу та мааалко по къс и по ефтинко да им излезе едностания сандък да му сковават гербалните полит-служби
76
1
 
16
 
! Отговори
Цецо се гаври с Буда преди 5 години
Руснаците ни върнаха иХтиотъ
75
0
 
38
 
! Отговори
чукча преди 5 години
10 години храчене и плюене по Русия,Борисов се опита да замаже с едно-Извинявайте...Трябваше да вкара и Вие руснаците сте прости и аз съм *** и давайте газа защото вчера вкарах три гола със задна ножица...
74
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е що ви треаше да се тупате по гърдите и да спирате проектите, като сега с подвита опашка отидохте да ги просите обратно?Защо още от началото а и по принцип не отчитате на първо място националния интерес?И така просто от интерес да попитам: Що стана с грандиозният "ХЪБ БАЛКАН"?
73
2
 
24
 
! Отговори
Тиквоооо! преди 5 години
Що не си у Бостаня - кво търсиш при Мечките?!
72
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ***. ли е или милиционер-физкултурник?!?Въпроса е риторичен...