Заради войската Марешки се ядоса: Каракачанов, ходи си!

Според него хората не се интересуват от армията
62
Заради войската Марешки се ядоса: Каракачанов, ходи си!
Снимка: архив "Булфото"

Заради неспазване на приоритетите на българското общество лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на военния министър Красимир Каракачанов.

Според Марешки хората въобще не се интересували от модернизацията на армията, а пък Караканачов настоявал да се похарчат милиарди за самолети, така че главата му трябвало да падне.

Още по темата

Депутатите ще обсъдят утре решението за купуването на нови бойни самолети, а това се случвало не навреме, смята лидерът на "Воля".

"Опонентите ни казаха, че ако не храним своя армия, ще храним чужда, заиграха се със страховете на хората,че едва ли не имало пряка заплаха за сигурността на държавата, но няма подводно, въздушно или пехотинско нападение", коментира Марешки.

Докато управляващите се занимавали с харченето на милиарди за нови изтребители, хората се чудели как да си платят сметките и се интересували от образование, здравеопазване, ниския стандарт на живот и доходите си.

"А кой ще лети хич не ги интересува, приоритетите на управляващите трябва да са съобразени с проблемите на хората", настоя той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
2
 
! Отговори
Каракочанов преди 5 години
Нека Барешки даде личен пример как се отива от парламента,пък аз ще си помисля.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие четете ли че се говори за изплащане за 13 години? По 100 млн на година. Изобщо мислите ли или само плямпате? 2 милиона да са пенсионерите. 2 млн по 4 лв на месец увеличение са 8 млн на месец. 12 месеца по млн....Ето ти вноската за година. А пенсионерите са повече. Та с 3-4 лв на месец ще я цъфнете сигурно. Не се чудете , че сте бедни. Като стадо сте
48
5
 
7
 
! Отговори
Самолети не са нужни преди 5 години
Нови 4-5 самолети не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България при тази огромна бедност няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия. Ние сме в НАТО и в ЕС и мощната им колективната защита трябва да се използва оптимално от нас.
47
1
 
1
 
! Отговори
до 48 -Иво преди 5 години
Всички знаем , че ни е нужна армия , естествено е...Страна без армия ....? Но въпросът е : откъде пари , Иво ?
46
6
 
2
 
! Отговори
иво преди 5 години
Абе тоя чува ли се , как да не се интересуваме от състоянието на армията ни , като Балканите сме много взривоопасни , а запалки има и от запад , и от изток !!!
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
скоро всички ще си ходят , но най-много през терминал 2 .
44
1
 
9
 
! Отговори
шибек преди 5 години
Истината е , че без въоръжена армия сме голо бърдо..Нужна ни е стратегия за въоръжаване на армията ни . Но на каква цена ? Колко още ще се отнема от продънения джоб на бедняка , защото да не забравяме , че повече от 2/3 от населението е под минимума за живот у нас.За сметка на какво ще е техниката в армията ? Може би на " излишъка" в бюджета или млрд -те заем за които никой не дава отчет ? Моето търпение е над нормалата , предполагам и на болшинството от българите-също.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде народе най накрая да излезем всички на улицата и да ги избием с камъни всички в парламента пак вдигат тока, убийства, правят си каквото си искат тия гадове във властта, айде най накрая да се събуди тоя народ и да ги подпалим живи тия гадовее.
42
7
 
7
 
! Отговори
бай х преди 5 години
магарешки да си пие апчиньята и да не бабре многу многу , оти тие работи не са му много ясни
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
39 много нелепо съчинение. 100 млн са коледни бонуси на 2 млн пенсионери по 50 лв. Иначе са няма 5 лв на пенсионер на месец. Така че повече мислене. Армията има нужда от нова техника. А надолу е писано България да си поиска парите от рекета на Русия и това вече е сума
40
8
 
6
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Марешки,по полека че хоратя няма да направят същата грешка при следващите избори...Не може да няма армия ,ами дай да свалиме шортите и който мине........
39
3
 
6
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До 19: Мир се пази най-вече с дипломация, а не с оръжие! Ама ти откъде да го знаеш?!
38
3
 
4
 
! Отговори
nNn преди 5 години
До Бай ОняАма разходите на Швейцария за отбрана спрямо БВП са по-големи и от тези на САЩ и Русия, там на всеки 6 месеца опълчението е във военно обучение нямащо нищо общо с накогашният ни "запас", а кадровите военни са 30 хил офицери и ПВО, но при нужда армията им става 300 хил за 7 часа и до 1.5 мил за 48 часа!!!
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе съм виждал швейцарски пенсионер, д абърка по кофите със смет, защото пенсията му е 189 лева ...Прав си, със 100 млн, няма да забогатеят пенсионери, но целта ни не е да "забогатяваме", а да постигнем условия на живот, които считаме за стабилни и нормални. А и с таван на енсията от 700-800 лева, направо се чудя, как все още има млади професионалисти в страната ни ...
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щвейцария затова ли си поръча 25 броя Ф-35? Много ще забогстеят пенсионерите със 100 млн на година. Модернизацията ще се изплаща 13 години по толкова
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Красъо ,толкоз аптеки имаш бе , пий си хапчетата човече !
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
достатъчно е да видите колко от нашите родни 'политици' са с американско, руско, турско, че и израелско гражданство, и ще се сетите колко им пука за държавата. щях да му повярвам на марешки, ако не беше завършил в москва, не се беше оженил за дъщерята на руски олигарх от кгб, беше създал 'бизнеса си' със собствени честни български пари и яростните му крясъци срещу ес и нато се бяха случили по време на кампанията му, а не след посещение на москва.
33
0
 
10
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
До ЛОБИЗЪМШвейцария няма никаква армия а само местно опълчение, не ме разсмивай. Но швейцарците не са застрашени от никого. А ние сме у чрево адово и на Балканите заобиколени отвсякъде с кръвни врагове, сърби, гърци, мамилигари, че и сръбските македонски бройлери! Всички ни мразят, с изкл. на турците. Но и те стават опасни покрай лудия Ердоган. Разбира се с 5 нови самолета втора ръка нищо няма да се промени. Необходимо е изграждане на изцяло нова армия, а преди това на работеща и икономика.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, колко е изглупяло населението на тази територия. Затова сме загубили всички войни, от глупост. И не поумняваме.
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
29 ми те дават. Тази година 4,4 милиарда. От другата- 1,4 милиарда отгоре. Хората дават да се вдигне държавата. Ама комунистите си мислят, че е за тяхно благо. Почнете да мислите. Хората платиха десеторно повече до тук. Яко са ви промили мозъците