Нинова: Борисов се провали като строител, обединител...

БСП с "Визия за България", ще я представя през юли
10 юни 2018 13:30, Анисия Иванова
152
Нинова: Борисов се провали като строител, обединител...
Архив: Булфото

Борисов се провали във всичките си мисии - на отмъстител, строител и обединител. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на Националния съвет на партията, съобщиха от пресцентъра на партията.

"През първия си мандат Борисов бе отмъстителят, който обещаваше да вкара в затвора всички престъпници и виновници за кражбите на прехода. Нищо такова не се случи. През втория си мандат бе строителят на магистрали и пътища. От доклада на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата става ясно, че пътищата в България са по-лоши, отколкото в Танзания, Алжир и Мали. В проучването страната ни е поставена на 93 място по качество на пътищата. И тази мисия на Борисов не е изпълнена", каза Нинова.

Тя припомни, че днес премиерът е в ролята на обединител.

"Обединява Западните Балкани, обединява Европа с Русия, а не може да си обедини министрите в собствения си кабинет - Валери Симеонов обвинява Ангелкова в корупция и сезира главния прокурор, а българският народ е по-разединен отвсякога", коментира Нинова. По думите й БСП е готова с алтернатива - "Визия за България", която да представи на 21 юли на национално съвещание.

Тя уточни, че по проекта работят съветите към националния съвет на партията, както и експерти, които не са част от тези органи. Също така във визията ще бъдат включени и предложения на учените от БАН, които вече са представили на левицата свои предложения за политики и решения.

Нинова коментира и друга актуална тема - измамите в българските митници.

"Времето показва истината. На вота на недоверие към управляващите проблемите със системата БАЦИС бяха един от акцентите ни. Тогава ни критикуваха, че не сме били достатъчно аргументирани. Сега, няколко месеца по-късно, доклад на ОЛАФ установява точно това - подправени данни и фиктивно преминаване на товари", обясни Нинова.

Тя се позова на европейската служба за борба с измамите, че "в системата са били подавани данни за товари, които фиктивно преминават транзитно от Полша, Унгария, Германия, Франция, Литва и Словакия, за да достигнат Сърбия и Турция. Сръбската и турската страна са съобщили, че такива товари не са пристигнали на място. Разследването е обхванало 110 случая". Нинова припомни, че тогава именно от БСП са сезирали институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво БСП?! Напоследък герберасите започнаха да възприемат неща, за които БСП настоява от 300 години и Греб доскоро разправяше, че така застрашават евроатлантизма ни! И за газ тръгнаха с дамаджаните, и Белене напират да строят....!
37
9
 
22
 
! Отговори
Май преди 5 години
Парите от Импексите свършват.... А власт йок.... Нервна е другарката...синчето в загниващия капитализъм си харчи
36
28
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова е един истенски лидер за който аз лично и бих казала едно голямо браво Тя е човека който е запознат с нещатата в държавата .Затова е казала на Бойко Борисов истената в лицето му че нищо не енаправил за България .
35
9
 
22
 
! Отговори
снайпера преди 5 години
Баце що я не тресне тая, иначе нема да се опрай, отсекъде си го търси
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВизияТа (на БСП=БКП=ДС=ДПС=червени олигарси) за България я знаем и ПОМНИМ и няма да я забравим.
33
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сигурно Нинджа ако бе клошарка щяхте да я обичате!? Добра е ако е приватизирала и не разбирам защо е лоша, а тиквите заграбиха държавата и са добрите! Особено най едрата тиква - пребоядисаният на евроатлантик партиец!
32
13
 
10
 
! Отговори
Комисия за корупция преди 5 години
Ето видеото за което може да се уверите че борисов като кмет на софия е продавал държавни имоти на мутрите за жълти стотинки ,сега ще строят блок на детска площадка гледайте видеото и погледнете на жената документите в ръка продавач купувач продавач бойко купувач христо ковачки и кмета на красно село е замесен и тои е мафиот,дилъри на дрога обикаляха с тетрадки и събираха гласове за христо апостолов(ицо боксиора)
31
11
 
21
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
Нинова, БСП и БКП няма нещо, в което да не сте се провалили. И държавата провалихте и бъдещето на 2-3 поколения и пак си мислите, че имате шанс за власт. Няма да я видите никога повече, защото червените бабички вече не ви стигат
30
14
 
8
 
! Отговори
Комисия за корупция преди 5 години
Борисов е разпродал софия докато е бил кмет,а сега още по големи щуротиии върши,в Дианабад до басейна тия комплекси на кой са ,кой прави ресторант на ъгъла на Никола Габровски на басеин дианабад държавен парцел строят мутрите сталииски ресторанти тоя боклуккк разпродаде държавата,изгледаите видеото за кв .Борово загледайте се на продавач и купувач подписа продал е 7 декара в Борово за жълти стотинки на ковачки а сега се въртят и се правят че не знаят на кой в затвора отиваш Суджук
29
13
 
13
 
! Отговори
c преди 5 години
Не знам дали Нинова е права или не но не виждам след 10 години управление на Борисов да намаля миграцията и българите да са доволни, точно обратната международните доклади все негативни. Преди няколко дена чета че чуждестранните инвестиции намалеле с няколко стотици милиона евра спрямо същия период на 2017. Те не са прости чуждите фирми, а щом ни отбягват има нещо гнило. Объркаха образованието, здравеопазването, теглят милиарди заеми абе напредваме много, икономически ПОДЕМ към ДЪНОТО
28
2
 
17
 
! Отговори
м преди 5 години
По време на приватизацията големите грабители на държавата създадоха такива закони, че да са недосегаеми от съд и прокуратура, това е истината и затова няма осъдени и Нинова затова е невинен ангел.
27
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, права е! Всички мислим така!
26
7
 
23
 
! Отговори
от Крушовица преди 5 години
Како кажи как приватизира Техноимпекс без един лев в джоба?
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Горна Оряховица тече Фестивал на суджука!
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Защото заради комунистите не живеем в нормална и правова държава и това не са комунисти, а болшевики и капиталисти нямащи нищо общо с Марксизма.
23
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като са толкова крадливи комуниститре, защо няма един осъден, или дори на съд?А на Суджука всичките му министри отидоха на прокурор...То там е ясно, че ще им пръднат на хуйчетата, щото Цацата е Боко пудела, но все пак е показателно що за крадци и мошеници са гербаджиите...
22
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука да върне откраднатите 16 милиарда заем!Да каже къде е тефтера на Филип Златанов!Да разкаже как умори Мишо Бирата и Ало Ваньо Танов!Да разкаже и за житие битието си като мутро - бияч и пласьор на амфети!Да разкаже и как гнусната му метреса стана милиардерка с Цветелинкин-Банк!
21
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червената бабичка вече не е постоянно ухилена както в началото- какво става,плановете й май перманентно зациклят?
20
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вожда е всичко друго но не и обединител,единствено става за крояч поне има представа как изглежда ножицата и коя лентичка да поизреже.
19
9
 
28
 
! Отговори
Българин преди 5 години
...оценки дава историята , а Нини я няма дори и в предговора...