Борисов-Нетаняху: Съвместно производство в отбраната

"Израел никога няма да забрави геройството на българския народ"
13 юни 2018 12:30, Елка Василева
70

Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

С израелския министър-председател Бенямин Нетаняху днес ще обсъдим възможността за съвместно производство в областта на отбраната. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов по време на съвместно изявление с израелския му колега Бенямин Нетаняху, цитиран от правителствената пресслужба.

За мен Израел е изключително важен фактор за сигурността и стабилността в Близкия изток, изтъкна още българският премиер.

В своето изказване премиерът Борисов отбеляза, че отношенията между Европейския съюз и Държавата Израел невинаги са били на нужната висота, като изрази надежда, че мирните споразумения, в които Държавата Израел е страна,  ще се подпишат.

"Бенямин Нетаняху е глобален лидер, който умее да води умерена и балансирана политика. България може да се похвали с успешно сътрудничество с Държавата Израел в сферата на сигурността, медицината, новите технологии и др.", обясни Борисов.

Той сподели, че обмяната на добри практики между двете страни е особено успешна в сектор „Сигурност“ и като пример българският премиер изтъкна съвместните учения на български и израелски пилоти.

Министър-председателят Бойко Борисов бе категоричен, че в днешно време на България и на българския народ им се налага да взимат много тежки решения, но историята помни едно такова решение, което би могло да се определи като подвиг.

"Със спасяването на българските евреи от депортация нашата страна се е опълчила на една страшна машина, каквато по онова време е била фашистка Германия", подчерта премиерът.

Той благодари на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху за думите му, че Израел никога няма да забрави геройството на българския народ.

"Ние винаги ще бъдем признателни на България, чиито граждани са лягали на релсите, за да предотвратят депортацията на българските евреи. Оценяваме високо вашите усилия за борбата с антисемитизма, радикалния ислям и тероризма", заяви министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Израелският премиер изтъкна, че неговата страна през годините винаги е усещала подкрепата на България в международните отношения. По думите на Бенямин Нетаняху наличието на активен политически диалог между него и министър-председателя Бойко Борисов се отразява благоприятно и върху взаимоотношенията между двете страни.


70
Още от Балкани
Македония става Северна, а българските интереси?
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ще си купим стари израелски Ф16 вместо грипен, е за това е
64
11
 
2
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 1 седмица
да жевее БОЙКО БОРИСОВ!
63
2
 
8
 
! Отговори
Болгар преди 1 седмица
Да се знае! Евреите ционисти убиват България! Какво сториха евреите на България? Малко е полето да се опише. Като се почне от евреите ашкенази унищожили Стара Велика България, до падането ни под турско робство, венецианските банкери евреи спонсорират Отоманската империя. Еврейката Сара предава Велико Търново. Евреина Иречек и фалшивата история учена идосега. Продължаваме с еврейския комунизъм унищожил цвета на нацията ни и откъснал Македония и еврейския капитализъм изгонил 3 млн. българи от тук.
62
1
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 1 седмица
Из София се носи мълвата,че Босисов е незаконен син на Т.Живков и майка му май е еврейка.Съдейки по очебийната прилика между бай Тошо и Тиквата и гледайки каква про еврейска и про ционистка политика води нашия ,май ще излезе вярно този слух за произхода на Тиквунии.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВЗЕМЕТЕ И НАЛОЖЕТЕ ДО СНИМКА НА ТОДОР ЖИВКОВ СУРАТА НА БОЙКО БЕХАР И ЩЕ ВИДИТЕ ,ЧЕ БИБИТКО И БАЙ ТОШО СА КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА .КОЛКО ПОВЕЧЕ ОДЪРТЯВА БАНКЯНСКИЯ ЕВРЕЙСКИ ТУЛУП ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЗАМЯЗВА НА ТАТО И ЗАТОВА СМЯТАМ,Ч1Е МАЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ВЯРНО ,ЧЕ ТИКВАТА Е НЕЗАКОННО К***ЛЕ НА БАЙ ТОШО
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А ХИТЛЕР КАЗА - КОЛКОТО ЖИВИ ЕВРЕИ СА ОСТАНАЛИ ПО СВЕТА ТОЛКОВА ПЪТИ ЩЕ МЕ ПСУВАТЕ..
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
всичката крадлива паплач г.рберастка трябва да се измете както и останалите техни партньори
58
0
 
6
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 седмица
ПОНЕЖЕ СЪМ СТАР И БАВЕН НЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ПОЛЗАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОТ ТАЗИ ЗА МЕН БЕЗСМИСЛЕНА СРЕЩА ПОНЕ ЗА НАШАТА ТИКВА.НАТАНЯХО СЪС СИГУРНОСТ Е ИМАЛ ЦЕЛ И Я Е ПОСТОГНАЛ.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А газ от Израел кога ?
56
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
без "Мосю Гилотин",или поне "Въжето",управия НЯМА да има по нашите земи!!!!!!!

Положението ни е УЖАСНО,но така ви дресираха,че освен за "МОЛове",за друго да не мислите.

.."Нови 500 години"?...
55
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
До Shark
доколкото си спомням те отдавна го направиха.-Свалиха българската "плоча" от "Алеята на спасителите на юдейския "народ"...
54
0
 
12
 
! Отговори
47 преди 1 седмица
Продадоха Балкан на Гад навремето,сега гласят летището.
53
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тиквата пак ходи да се целува с мъже. А какво ли се случва на срещите при закрити врати, леле мале не ми се мисли.
52
3
 
3
 
! Отговори
лижещия преди 1 седмица
До До мажещия
Ако станем прецедентска република,може и да ни оправи.
51
0
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 седмица
хаджи Бойко,на грък да не работиш и евреин да не ти плаща ! Това запомни от мен !
50
17
 
3
 
! Отговори
До мажещия преди 1 седмица
Ама нали Румбата гимнастика си е тука!Той ще оправи всичко!Нали е от въздухарските сили!
49
4
 
21
 
! Отговори
Лъже и маже преди 1 седмица
Бойко, ПАК избяга от България. Двама пилоти умряха заради тебе и шайката ти, ти се скри. Страхливец! Чакай от Натаняху трохи, има да чакаш. Май ти не чакаш, само заради бягството си си там. Лъжец и страхливец си, не си мъж.
48
3
 
17
 
! Отговори
Shark преди 1 седмица
"Израел никога няма да забрави геройството на българския народ" - естествено, и при първия удобен повод ще ни прецакат, и здраво ще ни го зачукат.
47
2
 
14
 
! Отговори
:)) преди 1 седмица
Ах Нетаняху колко си хитричък!? Колко си манипулативен, аха! С баданарката по егото на ББ и надувай балона, надувайте момчета! :)) Нетаняху е отличен матипулатор, но в този случай реалистите питат какво иска Нетаняху от България? Интерес материален какъв гони?
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз Нетеняху дето беше редом до Путин на парада на Червения площад ли е?