Европа – дом на всеки африканец, който поиска? Не!

Мигранският поток няма на спре, прогнозира външният ни министър
22
Европа – дом на всеки африканец, който поиска? Не!
Снимка: Reuters, архив

Според българския дипломат №1 Екатерина Захариева Европа не може да приеме всички млади африканци, които не виждат перспектива в страната си.

Още по темата

В Пловдив, където участва в Пловдивския икономически форум, тя предупреди, че в следващото десетилетие населението на Африка ще се удвои и мигрантският натиск върху Европа няма да изчезне след умиротворяването на Сирия.

"Страните основателки на ЕС, включително Франция и Германия, трябва да дадат отговор на въпроса докъде са границите на сигурността на Европа и се надявам скоро да имаме този отговор", каза Захариева, цитирана от БНР.

Европа трябва да има обща миграционна политика и обща политика по въпросите на убежището, а също и да работи превантивно по отношение на Африка и Близкия изток, каза още външният министър и добави, че друг важен въпрос е опазването на границите.

Тя коментира, че преди Гърция и Македония да се разберат за името, е имало много голяма подкрепа за евроинтеграцията на Скопие, която е отслабнала, след като споразумението е било постигнато.

"Сякаш Европа не вярваше, че балканците ще се разберат", каза Захариева и посочи, че след приключването на гръцко-македонския спор на Балканите остава само една конфликтна точка – отношенията между Сърбия и Косово.

Екатерина Захариева добави, че между България и Македония все още има нерешени въпроси, но те ще се решават позитивно и по пътя на диалога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички хора са дошли от Африка.
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като почнат да ги стрелят по границите или в морето веднага ще престанат да идват.
15
0
 
32
 
! Отговори
ined преди 5 години
Много лесно могат да го спрат АКО ИСКАТ - просто всеки хванат в Средиземно море трябва да се връща обратно в Африка.
14
0
 
30
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Да, ама колко по-лесно е да клечиш на сянка и да мързелуваш...Това са хора с друг манталитет, свикнали на мъзел, без всякакви технически и работни умения. Дори столетия колониализъм не са ги научили на нищо, как ще ги накараш да работят?
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
къде сте видяли африканец или арабин да работи бе..
12
0
 
26
 
! Отговори
Край преди 5 години
Същите дето ни викаха че не сме толерантни към "бежанците" сега ни убеждават че не трябва да ги приемаме. Това е доказателство че демокрацията не работи - иначе тия любители на "бежанци" трябваше отдавна да са отекли в канала на историята.
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За хората от Африка и Близкия изток трябва да се създаде работа в собствените им държави. Например изграждане на микроязовири и залесяване на обезлесените от войните земи, добиване на подпочвените води на Либия
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така че можем да им забраним на африканците да идват тука а селяни и граждани няма значение стига да спазват законите и правилата дето са определени демократично от хората тука..Ами да, примерно софийският градски съвет съвсем демократично решава да забрани на селяните да се заселват в София. Както беше едно време с жителството.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е хуманно да се приемат мигранти от Африка и Близкия изток!!!Техните организми са пригодени да живеят в страни с по-силно слънцегреене и не могат да си произвеждат витамин Д, което води до депресии ипсихични отклонения в поколенията. Недостатъчното производство на витамин Д не може да се компенсира със синтетични хапчета. А на всичкото отгоре те са мюсюлмани и жените им се покриват от главата да петите с тъмно платно, което още повече засилва нидостига на този витамин.
8
0
 
28
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Не ,не ама да ,като поканят и цялото си село от джунглата до десетина години бели хора на запад ще са сензация ;) !!!
7
13
 
7
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 5 години
Защо никой не се натиска да ходи в Русия и не се качва на руски кораб ??Вероятно г-н Вл.Владимирович не е инструктиран от другаря Д.Тръмп........?!
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво може и не може хората в днешно време в цивилизованите страни решават с избори и референдуми и т.н. Така че можем да им забраним на африканците да идват тука а селяни и граждани няма значение стига да спазват законите и правилата дето са определени демократично от хората тука.
5
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да забраниш на хора да се придвижват свободно е все едно на вас да ви забранят от село да идвате в града...........Сега с минусите ще преброиш селянитe :)
4
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според българския дипломат 1 Екатерина Захариева Европа не може да приеме всички млади африканци, които не виждат перспектива в страната си..А преди хиляди години как е можело? Нали сегашният европейски човек е дошъл тук от Африка. Сега просто пристигат далечните му роднини. Всички живеем на Земята. Да забраниш на хора да се придвижват свободно е все едно на вас да ви забранят от село да идвате в града.
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел и Макрон вече са се споразумели новите мигранти да остават в граничните държави от ЕС и ще връщат там и пристигналите в Германия и Франция през последните месеци. Остава ни да се надяване, че ББ ще оркаже да ги вземе тук инженерите и другите нелегални мигранти.
2
4
 
13
 
! Отговори
ОБЯВА преди 5 години
Африканско племе канибали приемаме с готовност и с голяма радост всички бежанци без разлика на националност и държава.
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тебе трябва да ти забранят да говориш ку,,ха лейко или да го правиш само в тесен семеен кръг,или само когато около теб няма камери и микрофони!По темата по която подскачаш тука от радост от неделя насам вчера един българин от Скопие,при това осъзнат българин и то без паспорт че е такъв ви каза в прав текст какви сте всички български политици!Той като за пред камера беше цензурен ама аз да го кажа нецензурно-БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ=ПРОДАЖНИ И СТРАХЛИВИ!!АРЕ СКРИЙ СЕ.