Очаквано кабинетът "Борисов 3" оцеля! 131 са "За" това

Единодушно от БСП и ДПС гласуваха против правителството
Обновена: 29 юни 2018 11:07 | 29 юни 2018 09:17, Камелия Цветанова
217

Снимка: Dnes.bg

Очаквано кабинетът "Борисов 3" оцеля след гласуването на внесения вот на доверие от БСП за провал на политиката му в сферата на сигурността.

Зад премиера и министрите му застанаха 131 депутати от ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля".

Още по темата
Единодушно от БСП и ДПС гласува против правителството.

Това е вторият вот на недоверие, с който опозицията се опита да събори кабинета. Първият беше в края на януари, когато левицата го обвини, че държавата е на ръба заради ширещата се корупция. Тогава само левицата гласува в подкрепа на вота.

Дебатите по втория вот, които се проведоха на извънредно заседание във вторник, продължиха безпрецедентно кратко време.

След като никой от ГЕРБ не взе думата, а на трибуната не излезе и нито един министър, изказванията отнеха едва 90 минути.

"Воля" пък бойкотира вота и бе изпратила по същото време двама депутати да занесат кокошки, пуйки и каракачанска овчарка на Цветан Миланов от монтанското село Якимово, който спи с петлите си, за да не му ги откраднат. А лидерът Веселин Марешки по същото време пълнеше дупки във Варна.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче откри дебата с 20-минутна реч. Тя напомни, че три врачански села се самоорганизират да си оправят дупките по улиците, за да не се пребиват. Каза за стотиците неразкрити кражби и грабежи (60%), 85-те процента неразкрити телефонни измами, които са изтеглили 5 млн. лева.

"3 милиарда и половина си плащат данъкоплатците, за да ги бият и ограбват", заключи Нинова.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също се изказа.

"Да дадем мощен отпор на омразата и радикализма. Всички граждани на държавата трябва да живеят в заедност, както е завещал Васил Левски и по модела на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган", заяви той, след като още преди време даде заявка, че депутатите от движението ще подкрепят вота.

Макар че не взе думата по време на дебата, шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов направи просторно изказване в кулоарите на парламента.

"Колегите от БСП винаги когато правят един вот, да ни питат за консултация къде са слабите политики. Не видях никакъв аргумент. Съжалявам, че нямаше смислен дебат", коментира той.

Според вътрешния министър Валентин Радев вотът бил несъстоятелен, а това била и причината той да не е мотивиран да отговаря на опозицията.

Другият министър, чийто ресор бе атакуван от БСП, Красимир Каракачанов отсече, че по-безсмислен и жалък вот не билвиждал.

"Бях се подготвил за всяка от 9-те им тези от мотивите, но когато никой нищо не те пита, как да им отговоря?", обясни той защо не е излязъл на трибуната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
5
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам на изборите да свалим ГЕРБ и да издигнем БСП!
80
1
 
3
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Цветане, проблема е НАКЪДЕ ВЪРВИ КЕРВАНА !
79
3
 
2
 
! Отговори
До екстремиста преди 5 години
Ако намеря ще ти окача едно синьо въже че ми се повръща от гнусната ти Болшевика мутра
78
4
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ ОТ БИВШАТА НОМЕНКЛАТУРА СА ГЕРБ...ЩЕ ГИ СВАЛИМ, ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ОКАЧИМ НА ЕДНИ СТЪЛБОВЕ С ПРИМКИ; ЗА ОНЕЗИ КОИТО ИМ СИМПТАЗИРАТ СЪЩО ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ СТЪЛБОВЕ
77
1
 
10
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Защо при регистрирани на таблото 192 депутати има 235 гласа ?
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главната спънка е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Съдебната система е в основата на всяко демократично общество. Пряка номинация за членове на ВСС от неправителствените организации, отпадане на тайното гласуване и ограничаване на правомощията на председателите на съдилища. Ето с това трябва да започнем, това ще бъде едно добро начало.
75
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обществото ни е готово за промяна за по добра работеща демокрация. Парламентарна република е предпочитана за държави които са били част от социалистическия блок, но вече сме готови за президентска република като форма на управление, защото се рязвиваме.
74
1
 
7
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Може ли някой да каже на Деса Атанасова, че сме парламентарна република и че Комисията по социална политика не е на правителството... Може ли някой да напомни на ГЕРБ, че като бяха опозиция, не влизаха в зала!!!
73
0
 
2
 
! Отговори
Е преди 5 години
И
72
5
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 5 години
Миме до преди 1990г освен БКП имаше ли други партии бе червенушко нормално е и в ГЕРБ и ДПС и Патриотите и СДС и Демократични партии да има политици от БКП важно е че тези хора днес изповядват Демократични ценности и стига ни надува главата освен БСП други партии няма изповядващи войнствен комунизъм И да ГЕРБ и БСП са коренно различни партии и идеологии
71
3
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До Лелка ЗелкаЩо за въпрос? Разбира се, че комунист ще отиде при друг комунист и заедно ще си правят кефа. То в Герб се влиза само като покажеш червена книжка и докажеш поне 3 поколения назад верни на партията сатрапи и комунисти. Няма да се изумя ако клетвата която полагат не е някоя комунистическа песен и не карат всички да целуват портрети на Ленин, Сталин, Бай Тошо и Бай Тиква. Бай Тиква= Блаканския Ким Чен Ун.
70
3
 
2
 
! Отговори
Бял Българин преди 5 години
Основният проблем на българите сега са мигрантите. За всичко е виновна Меркел. Европа трябва да се изчисти от Меркел и на Германия да и дойде един нов як и стабилен канцлер който да изгони мигрантите, САМО И ЕДИНСТЕНО тогава ще се оправиме и ще взимаме големи заплати за да имаме пари и да можеме се кефиме яко на живота като истински бели хора.
69
3
 
10
 
! Отговори
папата преди 5 години
тоя несреттник Марешки преди изборитЕ ПЛЮЕШЕ по тиквата имаше пяна на устата тоя несретнник ,влезе в власта и сега взе четала и памука и подпира топкките на суджукаа е няма такива двуличници като тияяя боклуццииии
68
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 години
ГЕРБ и БСП са едно и също, а требе да ни дойде нещо друго и различно да ни оправи и да ни дава големи заплати да се наслаждаваме не живота.
67
3
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 71Когато онази биомаса Цвъчка Цвачева бай ви Тиква искаше да я прави президент плака ли по телевизията, че станала член на БКП и още си пазела червената книжка до портрета на Сталин и Бай Тиквонии? Аре бягайте от тук.ТРЯБВА НИ ВЕДНАГА ЗАКОН - БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ДА ИМ Е ЗАБРАНЕНО ДА СА НА ДЪРЖАВНА РАБОТА ИЛИ ИЗБИРАЕМА ПОЗИЦИЯ И ВО ВЕК И ВЕКОВ ДА СА В ТРУДОВ ЦЕНТЪР!Няма бивш комунист - има само жив или умрял. Комуниста си е такъв до гроб!Така, че и Бай ви Тиква ще си е комунист докато пукне!
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 59За разлика от гербаджиите не съм нито бивш комсомолец,нито комунист,шокира ме тяхната злоба и терор над населението,техните думи и действия.Искам да престанат да тероризират,убиват населението и му дадат повече свобода,това искам!
65
4
 
8
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
Резултата от вота за недоверие предваритело беше ясен.Нишо ново,просто БСП иска да се шуми около нея.Кучетата си лаят,ама кервана си върви.
64
4
 
5
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 71Герб да плюе комунистите е прекрасно защото това означава, че всяка сутрин като стане и се погледне в огледалото плюе и по себе си!Всички Герберчета са бивши БКП-ци. Единствената разлика е, че БСП са дъртото БКП, а Герб младежкото БКП.Когато вожда ви целуваше на Бай Тошо орехчетата мед ви капеше от устата за БКП- нали? Когато Цв.Цв. го уредиха да изтика училище за умствено изостанали пак се радвахте. Когато Свинетка я храниха с лопатата защото дядо и бил предател и убие пак бяхте за БКП
63
3
 
8
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 57И как точно БСП и Герб не са едно и също?И двете партии са с поне 90% членове с червени книжки и 10% наследници на такива с червени книжки.И при двете се налага цензура на всички които мислят различно.И при двете водачите са с коефициент на интелигентност на амеба.И при двете всички политици през живота си не са завили 1 болт и не са изработили нищо, все на държавна службичка където да си взимат заплатка.И при двете депутатите не ходят на работа.И при двете има безумна корупция.Та?
62
1
 
5
 
! Отговори
Лелка Зелка преди 5 години
Като се саморазтури БСП-то, Нинова дали ще се запише при Бойко ?