Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите

Русия и Китай са потенциалните заплахи за мира, заяви той
30 юни 2018 13:15, Александър Попов
139
Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В панела с участието на представителите на Европейския парламент и на Конгреса на САЩ се обсъждаха политическата ситуация и диалогът между ЕС и САЩ, каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Той участва в съвместни изявления в рамките на 82-то Междупарламентарно заседание Европейски парламент - Конгрес на САЩ - трансатлантически диалог между законодателите, чиито домакин е Народното събрание.

Цветанов добави, че е впечатлен от приятелските отношения между двете страни. Има искреност, доверие, убеден съм, че това е подходът, с който трябва да дадем посланията за повече Америка в Европа и повече Европа в Америка, каза той.

Цветан Цветанов посочи, че част от темите, които са били обсъждани, са свързани с потенциалните заплахи от трети страни. Русия, Китай са едни от основните потенциални заплахи за мира и стабилността, фалшивите новини, свидетели сме всекидневно на провокативните действия от някои държави. Но ЕС и САЩ заедно могат да се противопоставят на всички тези заплахи, каза Цветанов.

Той посочи, че 82-та среща е в София във връзка с българското европредседателство. За първи път София е домакин на подобен формат, на този диалог, който се води между Европейския парламент и САЩ. Темите вчера и днес са свързани с един от основните акценти на българското председателство - Западните Балкани, обсъждана е била и киберсигурността. Трябва да бъдем подготвени за потенциалните заплахи и предизвикателствата, свързани с киберсигурността, отбеляза Цветанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
12
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Ако Цецо се беше оттеглил от политиката,ГЕРБ щяха да изкарат едно 2-3% отгоре като гласове.Обаче пък щяха да загубят 5-6% които Цецо успява да организира(купуване,надписване-такива работи)....Сметката е направена,дето се вика.
72
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Русия е в 19 векСкоро Турция ,Иран и Сирия ще се присъединят към руската *** и ще станат " велик икономически и военен съюз "
71
9
 
2
 
! Отговори
Русия е в 19 век преди 5 години
И северно корейците напускат съюза с Русия. Остава им само Куба, засега...
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна за съществуването на дълбоки разногласия вътре в организацията и призова страните членки да направят всичко, за да избегнат разрушаването на единството.
69
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основният проблем на българите сега е, че България в фрашкана с проруски платени ***. Главната цел на българите сега е да се изчистят от платените проруски ***. САМО И ЕДИНСТВЕНО тогава България може да се оправи и да започнем най-после да взимаме големите западни заплати.
68
3
 
0
 
! Отговори
Бг.+ ЕС + НАТО преди 5 години
До турчинПравилно. Но докато има такива продажни популисти така ще е и занапред...............................................................Конкретизирай се по-точно кое му е продажното и кое популизъм в неговите действия ?!Ако визираш ,че е казал ,че Русия е заплаха за мира - Да "много е продажно" според рубладжиите ! Те не обичат Русия да бъде критикувана независимо дали заслужава критика или не !
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луд умора намя, още претоплят старата манджа със СССР, вече 30 години минаха, дори в Русия вече са забравили за СССР. Но Русия отново е световна сила а ЕС и НАТО се разпадат.
66
1
 
12
 
! Отговори
инфо преди 5 години
В Лондон се е провел митинг пред посолството ни срещу Борисов и геноцида на правителството на ГЕРБ срещу народа.Но нашите медии послушно мълчат...
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С кого сме приятели ,със САЩ.Като сме приятели ,защо за тях няма визи ,а за България има входни визи за САЩ.Цветанов ни мисли ,че се прости и неразбиране от политика.Нагъл американски слуга.....
64
10
 
1
 
! Отговори
СССы се разпадна преди 5 години
рубладжиите се напъват и кръв с.ерат за да се разпадне е ЕС!ЕС е велика икономическа сила , а не мизеруващата СССР! Дори и да има вътрешни шпиони рубладжии , ЕС ще намери механизми да се запази защото хората са доволни ! Който е работил в западна Европа и не е доволен ,нека опита да работи и в Русия та да му дойде акъла в главата! От ЕС може да излязат още 1 или 2 мизеруващи бивши съветски колонии , България и Румъния! ЕС ще мине и без тях ! За Румъния се съмнявам че ще напусне ЕС ,но Бг може
63
0
 
13
 
! Отговори
цирк преди 5 години
Голям смях пада целия свят знае кой са агресорите и терористите САЩ и че те са заплаха за човечеството а тази *** говори глупости за да се хареса на господарите си!жалка работа...
62
0
 
6
 
! Отговори
турчин преди 5 години
До Бг. + ЕС + НАТОПравилно. Но докато има такива продажни популисти така ще е и занапред.
61
14
 
3
 
! Отговори
Европейският съюз преди 5 години
Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.
60
1
 
9
 
! Отговори
идиот е този преди 5 години
Не знам как ще влагат сега парите си у нас "заплахата за мира" Китай?
59
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бг. + ЕС + НАТОТрябва да изгоним рубладжиите от парламента и от бизнеса , тогава всичко ще се оправи ! Докато имаме руски сателити в страната ,никога няма да се оправим !
58
0
 
9
 
! Отговори
позор преди 5 години
След тази реч вече знаем кой е наредил и крепи това правителство,а думите му за велики държави като Китай и Русия оставам без коментар.
57
11
 
0
 
! Отговори
Бг.+ ЕС + НАТО преди 5 години
Браво Цветанов !Срещу руските агресори трябва да се взимат мерки защото като видят някой по-слаб и веднага го грабват за гърлото ! България + ЕС + НАТО = гаранция за спокоен и свободен живот !
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом такива отпадъци станаха морални критерии в България...няма да ни бъде като нация!
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е една - Меркел е пътник, и с нея ще си заминат и БъБъ и Цъцъ, и по-точно ще заминат към затвора, а останалите им лакеи в Греб, ще бъдат лустрирани.
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦеЦе, голям еурогейатлантик стана, по-голям католик и от Папата. Сигурно сега на предстоящия 4 юли, ще окичи и 6-те си апартамента с хамериканските знамена, да се отчете подобаващо пред своите мастери.