Краят на председателството: Еуфория или реализъм?

Отговорите от Димитър Ганев, Светлин Танчев и Атанас Костадинов
30 юни 2018 19:50,
41

Доколко удачно избираме и защитаваме своите цели? Защо не бяха представени български идеи и предложения за новите нормативни съюзни документи.

Вместо да работи за влизането ни в Шенген и еврозоната, България избра ролята на мост, обслужващ чужди цели. Но те не ни водят към “повече” Европа, а към капсулиране в югоизточния й ъгъл...Защо българските акценти не включиха политиката за пълното ни европейско интегриране? Не е ли по-перспективно да вървим целенасочено към европейския център, а не към неговата периферия?

Няколко общи евроатлантически структури и някои национални правителства са против включването на България в еврозоната.

Мотивите са различни, а общото за тях е, че въвеждат принципа на субективното оценяване по новоизмислени популистки критерии, като “устойчивост на икономическата интеграция” или “степен на стабилност на институционалната среда” и т. н. Каква е реалната обстановка у нас, за да настояваме за прием в европейския “клуб на богатите”? Може ли само по политически причини да ни включат в еврозоната?

Тези и още теми коментират в студиото на “Q & A” по Bulgaria ON AIR политологът Димитър Ганев, икономистът Светлин Танчев и депутатът от „БСП за България“ Атанас Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
1
 
! Отговори
Хе преди 5 години
Държавата ни е богата и затова похарчихме абсурдни милиони за едни хора,дето днес са тук,а утре не си спомнят за нас.Все едно да ми дойдат гости вкъщи и аз да похарча голяма част от спестеното,а че утре ,ще ям хляб и сол,това не е от значение.Отде се намериха толкова милиони за харчене за глупости,а на хората казват,че пари няма.Е има,как да нема.
34
0
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
"Някой може ли да ми разясни какъв точно е смисълът на това "председателство" по принцип?" Ама, много си т.99ъп!!! Разрови се в Нета и ще се информираш. Има много информация, ако знаеш какво търсиш. За 6 месеца щом не си се разровил, значи сега няма смисъл.Да живее ГЕРБ!!!
33
4
 
2
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Абе, появяват се разни момчета бобовисти и ни обясняват как в България е всичко наред и дрън, дрън и т.н. Почвам да се чудя дали са българи, дали живеят в България ??? Стига локуми, ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ, ЧЕ НЕЩАТА НЕ СА ДОБРЕ И ВСИЧКО ОТИВА КЪМ РАЗРУХА.
32
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай сиктир с туй прицидателстви. Ща ми задръстване улиците. Ми за маневриране що не го спирате бре ? А ?
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** се прави на лъскав, а австрийците още с откриването в една прocтa и красива планинска обстановка рекламират себе си!
30
0
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Цветанов ти ли си бе?
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво е неуспешно прецедателство? Сигурно да ги изядат бълхите в хотела, келнера да разлее таратола на главите им и никой да не почеше Свинкята!?
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че свърши тази пародия, че заради няколко трътлести тунеядци държаха половин година цяла София блокирана.
27
18
 
4
 
! Отговори
Браво Бойко Борисов преди 5 години
Браво на ГЕРБ! Браво на г-н Бойко Борисов!!!Честито чудесно представяне на Европредседателството!Това се разбира и по отчаяните и безпомощни напъни на ***-*** да лъжат, да плюят и да си повтарят до безкрайност опорните точки на леля Корни (г-жа дебела Лъжа).Умират от яд, че навсякъде ГЕРБ жъне само успехи!Тях никой не ги знае кои са и не им обръща внимание.Лаят като някакви злобни палета и плюят Цар Лъв, но никой не им обръща внимание.Само ЕС и НАТО - цивилизованият избор!
26
4
 
17
 
! Отговори
Лоша новина преди 5 години
поради изчерпването на средствата, пенсионерите ще трябва да ядат европредседателство, но за съжаление и то свърши...
25
8
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
ако не ви се е изяснило до сега - ЕС е картел на най-богатите, а България изпълнява ролята на пепеляшка.. но, за разлика от приказката я ползват и за ***..
24
6
 
6
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Най- успешно ще е като приключат затварянето на улици заради смотаните им кордони!
23
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас!Навремето така ни надуваха главите със `социализъм` и `комунизъм`. Сега `европредседателство`Какво значи `успешно европредседателство`? Такова животно няма ни у нас, ни другаде. Най-успешното за ГЕРБ беше, че не гръмнаха Борисов. Сигурно затова той така се радва. Какво може да искаш от ***.
22
4
 
14
 
! Отговори
питам, преди 5 години
политологът Димитър Ганев, икономистът Светлин Танчев и депутатът от БСП за България Атанас Костадинов.Къде бЛяхте по време на европредседателството та не зададохте въпросите на политиците ни-Защо не бяха представени български идеи и предложения за новите нормативни съюзни документи.Сега е след дъжд качулка.
21
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво точно му е успешното на това председателство? никой не изброи точно и конкретно тези успехи: първо, второ, трето ... и т.н.Успешно и толкова. Успешно бяха "усвоени" едни 300 милиона лева грешние пари
20
5
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Пак да попитам, по време на чие управление и мъдро ръководство, личен избор, или каквото и да е, името Калинка стана нарицателно за кадърен, компетентен и добре образован партиен кадър, спуснат отгоре, защото бащата се познава лично с когото трябва, или пък кадърът е бил отпред или отзад на когото тпябва, в партийната Йерархия?
19
6
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Аз да попитам, от утре, Лили Винетката на какво ще бъде министър?Или кабинетът е разчетен да изкара само до края на Европредседателството? Жалко за Лиленцето, тя така влюбено гледа Вожда, че чак се чудя, дали като го гледа и не свършва...
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как бре? Нито един автомобил не им е "загаснал" по време на мероприятието.Връх на постиженията в света.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че какво му беше на социализма, изве_гите управляваха, управляват и днес. Подлеци мошенмици тогава и сега държаха икономиката и правеха законите. Нищо ново само дето сега някой внуши че на запад е по-хубававо и всички гледат на запад. Парите са всичко днес намаш ли пари, може и теб да те няма.
16
18
 
9
 
! Отговори
живял през комунизма преди 5 години
До АнонименА на всеки 1-ви май , 24-ти май и 9-ти септември задължително ни караха да излизаме на манифестации и да крещим като ненормални - Вечна дружба , КПСС - БКП !Който не отиде на манифестацията пишеха му неизвинени отсъствия ! Това беше задължително както за учениците и студентите ,така и за работниците ! Репресиите отделно ! Беше ужас ! Сега вие младите не можете да го осъзнаете какво беше през комунизма , затова понякога си позволявате да пишете тъпотии колко добър бил комунизма !