Ядосан на Патриотите: Бойко Борисов пощади бездимните цигари!

Дотираме чужди компании по този начин, негодува премиерът
4 юли 2018 18:00,
125
Ядосан на Патриотите: Бойко Борисов пощади бездимните цигари!
Снимкa: Reuters, архив

ГЕРБ ще изтегли законопроекта за по-висок акциз върху бездимните цигари, заяви премиерът Бойко Борисов.

"Казах на Цветанов, след като партньорите ни не искат да изтегли законопроекта за повишаване на акциза върху бездимните цигари. ГЕРБ сме против това да бъдат дотирани цигари, но щом настояват, ще го направим", заяви премиерът при кацането си в Солун.

Още по темата

Поводът за думите му е е внесеният от ГЕРБ и депутати от Патритотите законопроект за промени в Закона за акцизите и данъчните складове, за който депутатите от ВМРО обявиха, че ще гласуват в пленарна зала твърдо против.

"Когато не събираме пари от бездимните цигари, това е загуба за държавния бюджет. Ние ще дотираме тези чужди компании, които Патриотите подкрепят, като не ги събираме. Те също са вредни, затова на тях го пише.

"ГЕРБ повече няма да става тупан, на който сутрин няма работа и излиза да се изказва. Много им стисках зъби, достатъчно", каза още Борисов, цитиран от "Труд".

Премиерът припомни, че европредседателството е свършило и даде знак, че няма да прави повече компромиси с коалиционния си партньор “Обединени патриоти”.

Борисов заяви и че ще поиска от Патриотите 15 млн. лв., които няма да влязат в хазната след оттеглянето на законопроекта за акцизите.
 
"В България всеки говори за реформа, но когато някой реши да направи нещо за обществото, всеки започва кой, майка му, леля му. Какво общо има с производството на цигари?", каза още Борисов.

"Имаме най-ниските данъци в Европа, най-ниското ДДС. Чувам непрекъснато дайте още милион, дайте милиард. Да си направят сметка и другите партии, че един ден и те ще управляват. Има си мандати, няма да сме вечни", добави Борисов.

Премиерът рязко прекрати брифинга с думите "Този зверски популизъм няма да излезе на добре".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
г-н Бойко, Моля ядосай се и на кевр и им нареди да не увеличават парното,тока и водата!щото ние никакви цигари не пушиме , ама всички плащаме тея неща
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има предсрочни избори, боко ще ги предизвика, за да се отърве от партриотите.Омръзнали са му вече с наглостта си.
14
2
 
17
 
! Отговори
а преди 5 години
Най-новото е WСимеонов ходи по дюнерджийници да изпровба до колко е солено месото им....хаххахаххаха
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Той и на съдебната власт нарежда. Ние сме като територия на всеки по-силен от нас нямаме собствена позиция.
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резил !!!Собственикът на ГЕРБ нареди на Народното събрание да махне ( стотен поред ) проектозакон !Парламентарната република с вожд Падишах !
11
0
 
37
 
! Отговори
Коментар преди 5 години
В парламентарна република изпълнителната власт нарежда на законодателната, министрите си разменят функциите, вицепремиер ходи по морето и по дискотеки, изобщо що за държава сме?
10
2
 
21
 
! Отговори
Пръдливата чешмичка преди 5 години
Бойко е естествения наследник на пияндурника Джункер.
9
1
 
32
 
! Отговори
ТОЗИ преди 5 години
Абе този е наистина патологичен лъжец. Нали идеята беше да набутат повече пари на фабриките на Шиши и приятели. Освен това е пълна лъжа, че ДДС е най-нисък, първо защото ДДС прагът е 50 000 лева, което е супер смешно за фирма. Второ, не всяка фирма може да си иска ДДС обратно, а напротив - то се краде, както се разбра с протекции и споразумения с Прокуратурата, които излиза така, че са в схемата. Трето по света има много диференцирани ставки - за храни, лекарства и т.н.
8
0
 
20
 
! Отговори
Бай Ставри преди 5 години
Въй, тоз баш баканин ногу сърдит бря, бря.. Предчувства май, че скоро ше му дишам влажно на ушето.
7
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-НИСКОТО ДДС ? ДАЛИ ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА , АКО РАЗБЕРЕ, ЧЕ Е ИЗЛЪГАЛ ?
6
12
 
10
 
! Отговори
БАЛАНС преди 5 години
ЗНАЧИ ТЮТЮНЕВАТА МАФИЯ СТОИ ТВЪРДИ ЗАД ПАТРИОТИТЕ ?затова лобират за нея!
5
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чичо винету, в капиталистическа англия 25.000 лв. годишно са необлагаеми, или малко над 2000 лв. месечно! данъкът им е 10% при доходи до 5000 лв. месечно. книги и доста лекарства са с НУЛА% ДДС. признават ти до 50% разговори по мобилния, гориво и всичко останало на ЛИЧНИЯ ТИ ТЕЛЕФОН ИЛИ АВТОМОБИЛ, ако е свързано с работата. още ли някой вярва, че сме имали най-ниските данъци? не, едни от най-високите са, и срещу тях получаваме тикви!
4
9
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Ще си пушиме нема лабаво отивам да си купувам краварски цигари за да финсирам войните на чичо Сам и да има за краварски паметници само НАТО долу Русия
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов заяви и че ще поиска от Патриотите 15 млн. лв., които няма да влязат в хазната след оттеглянето на законопроекта за акцизите. .На какво основание ще ги иска? На заем, като комисионна или като пропуснати ползи? В пари ли ще ги иска или може и в суджуци?
2
4
 
34
 
! Отговори
Червен каскет преди 5 години
Направо в ЦАР трябва да го повишим,за всичко се грижи!
1
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Имаме най-ниските данъци в Европа, най-ниското ДДС. .Дали му е пораснал носът след тези думи?