Йотова смъмри властта за животните: Наказателна акция!

Държавата трябвало да обясни рисковете на хората
16 юли 2018 13:45,
55
Йотова смъмри властта за животните: Наказателна акция!
Снимка: Булфото

Държавата не беше на мястото си при овладяването на кризата с чумата и избиването на животните, каза във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя не коментира радикалните мерки, взети за овладяване на епидемията при дребните преживни животни, защото преди всичко трябва да се гарантира здравето на хората в тези региони, пише "24часа".

Още по темата

"Ще изчакам разбира се и европейската експертиза, но за мен това не е най-важно. По-лошото е, че през тези дни имах усещането за липса на държава или по-скоро държавата, която се отнасяше със своите граждани като с поданици - без много обяснения отиват, правят се някакви много радикални мерки, не се обяснява на хората нито рисковете, нито опасностите, нито им се дава някаква надежда, че когато тези действия бъдат извършени, те ще бъдат обезщетени по някакъв съответен начин. Всичко стана като някаква наказателна операция в очите на хората, а това не бива да се допуска", каза вицепрезидентът.

Според нея най-важното, което трябва да се направи занапред, е пълна прозрачност.

"Аз смятам, че при такива кризи беше важно да се свика дори извънредно заседание на парламента, да се изслушат министрите и ръководството на Агенцията по храните или поне ресорната комисия, защото хората, когато видят публичния ангажимент на държавата, когато видят, че някой мисли за решаването на техните проблеми, ще бъдат много по-спокойни и всички тези страхове, че видите ли ще укриват животни или ще ги пренасят на други места, биха отпаднали", допълни Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
1
 
! Отговори
няма алтернатива преди 5 години
Чета статиите и се убеждавам че на изборите трябва да гласувам за ГЕРБ.В своята алчност да овладеят властта БСП откровено надминават комунистите.Шумкарите от ВСВ са били къде по-скромни и трудолюбиви хорица.
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отговорните лица в държавата да се самосезират и да разследват незабавно Корнелия Нинова и БСП за умишлено заразяване с чума, с цел падане на правителството и обсебване на властта!
44
1
 
5
 
! Отговори
ИГРАТА Е ДРУГА: преди 5 години
Др. Д.ИЛИЕВ И ЦВ.ДИМИТРОВ , СА СТАРИ КАДРИ НА БКП/БСП И СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО САБОТИРАТ РАБОТАТА В ЖИВОТНОВЪДСТВОТО , ЗА ДА СЕ ПРОВОКИРАТ МАСОВИ НЕДОВОЛСТВА В СТРАНАТА И УВЕЛИЧИ ЕВРОСКЕПТИЦИЗМА ,КАТО СЕ ТОРПИЛИРА ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО!БАЩАТА НА ЗООТЕХНИКА ЦВ. ДИМИТРОВ Е БИВШ ШЕФ НА КДПК ПРИ Т.ЖИВКОВ , А Др. Д.ИЛИЕВ Е СТАР ДОНОСНИК ВЪВ ВВМИ ИНСТИТУТА В СОФИЯ, ЖЕНЕН ЗА ПРОФЕСОРСКА ДЪЩЕРЯ ОТ ИНСТИТУТА!
43
4
 
9
 
! Отговори
ИГРАТА Е ДРУГА: преди 5 години
ИЗБИВАНЕТО МАКСОВО НА ЖИВОТНИ В СТРАНАТА СЕ ПРИЛАГА СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО , ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ДЕФИЦИТ НА МЕСО И МЕСНИ ПРОДУКТИ НА ПАЗАРА И СЕ УВЕЛИЧИ ВНОСА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ТЪРГОВЦИ И ТЕХНИТЕ ПЕЧАЛБИ!ПРИКАЗКИТЕ , ЧЕ БРЮКСЕЛ Е ЗАПОВЯДАЛ ДА СЕ ИЗБИВАТ ЖИВОТНИТЕ Е НАГЛА ПРОВОКАЦИЯ --ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ОМРАЗА КЪМ ЕС И БРЮКСЕЛ ОТ НАРОДА И УВЕЛИЧИ ЕВРОСКЕПТИЦИЗМА !БЪЛГАРИЯ --НЕ ГУБИ НИЩО ОТ ЕДНА МАСОВА ИМУНИЗАЦИЯ НА ЖИВОТНИТЕ В СТРАНАТА , ЗАЩОТО НЕ Е НИКАКЪВ ИЗНОСИТЕЛ НА ЕВРОПИЙСКИЯ ПАЗАР!
42
2
 
8
 
! Отговори
ИГАТА Е ДРУГА: преди 5 години
Др. Д.ИЛИЕВ ПРИЛАГА ПРИНЦИПА НА /СТАМПИНГ АУТ/ В заразения район , за да угоди на големите вносители на месо, ДА СЪЗДАДЕ ДЕФИЦИТ НА ПАЗАРА НА МЕСО , ЗАЩОТО ГОЛЕМИТЕ ВНОСИТЕЛИ И ФЕРМЕРИ ИМАТ НУЖДА ОТ ДЕФИЦИТ , ЗА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ПРОДУКЦИЯТА ИМ И СЕ ИЗВЛЕКАТ ГОЛЕМИ ПЕЧАЛБИ ОТ ПРОДАЖБИТЕ НА МЕСО И МЕСНИ ПРОДУКТИ.БЪЛГАРИЯ НЕ Е НИКАКЪВ ИЗНОСИТЕЛ НА МЕСО --НАПРОТИВ- ПОДДЪРЖА СЕ НЕПРЕКЪСНАТ ДЕФИЦИТ НА ПАЗАРА НА МЕСО В СТРАНАТА!ПРИНЦИПА НА МАСОВОТО ИЗБИВАНЕ НА ЖИВОТНИ СЕ ПРИЛАГА НАРОЧНО !!!!
41
2
 
7
 
! Отговори
Др.Дамян Илиев преди 5 години
Др.Дамян Илиев е коневъд но не и човек от практиката на ветер. медицина!Има един основе принцип при борбата със заразните болести:Затваряне на огнището на заразата , кръгова имунизация около него , и избиване на всички болни в центъра на заразното огнище, показали клиниката на заболяването!Останалите живи , си създават стабилен имунитет , ако оцелеят!ВСЪЩНОСТ ИГРАТА НА Др. Д.ИЛИЕВ Е ДРУГА !
40
1
 
6
 
! Отговори
24/7 преди 5 години
Хахаха...поредната специалистка на държавна хранилка.
39
1
 
5
 
! Отговори
коневъд преди 5 години
До тв.Не ветеринанарна медицина ами всичкология.
38
5
 
9
 
! Отговори
тв преди 5 години
Абе,какво става в тая държава-Радев,Нинова,Йотова и цялата опозиция са завършили ветиринарна медицина!?Разбират от всичко?
37
1
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
До И двете 36 Абе те не ядат суджук , ама да знаеш колко им се иска , ама Бойко не дава.
36
3
 
5
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До Случаен 24 Че то Корделка влезе нелегално в Района , а сега Йотова и ръкопляска и дава акъл.Всички от БСП сякаш ги е правил Димитър Благоев.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
UTOVA IMASH MILIONI,KADE GI HARCISH?DAI MALKO I NA BEDNITE KOMUNETA.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо Президента ,Йотова и Корнелия не виха така силно ,като изтрепаха хиляди кокошки в Дончево и унищожиха хиляди яйца?
33
4
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
kakva 4uma be xora az sam na 60 ne pomnq da sa ubivali jivotni dosega tova sa pravi s cel da stane kato na zapad xorata da ne gledat jivotni po ka6tite
32
4
 
10
 
! Отговори
Истина е ! преди 5 години
Вместо Радев получихме червената деполитизирана дебелана Йотова, ***(г-жа Лъжа) и дългата глуповата Деса в комплект.
31
4
 
8
 
! Отговори
K7 преди 5 години
А защо няма болни диви животни? Срамувам се заради пра-дядо ми Странджански хайдук. Странджа е района в който турците ги е било страх да преминават
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
33 Дали са на едно място положителна проба и са евтаназирали всичко защото на друго място животните били болни от нещо, но не от чу.***, нямат симптомите за чу.***, но с еприема че е чу.*** и давай наред. Експертизата след умъртвяването доказала че няма симптоми на чум.а на умъртвените животни. Или с други думи не е имало чум.а а нещо просто са се разболели животните и се приема че е чу.*** че да ги избият. Сега братска Европа ще ни праща застоялото си агнешко.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес бг закъснявате, къде е доклада на Центъра за оценка на риска по хранителната верига? Всички вече го пуснаха вие още бавите, какво стана неудобен ли е докалада? Да не забравите другия и по другия месец да пуснете и за вносът на агнешко и от коя държава. Да видим спонсора ви с кой е сключил сделка.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я се скрий с твоето лицемерие! На кого всъщност от вас политиците му пука за хората?
27
3
 
8
 
! Отговори
До 26 0т 24 преди 5 години
Аз съм съгласен с вас това, което казвате за ваксините! НО щом като има обявена зараза, никой няма право да се движи свободно из района! А камо ли да спи пред кошарите! Подсъдимо е! Никой не знае какво има и какво няма! Всичко в въпрос на доказване, но предпазни мерки трябва да има! Казва се КАРАНТИНА!