Масуд, Терез, козички, крава... Така не може да се упралвява

Вицето Симеонов се закани на Каракачанов: Ще го опъна на 100 метра
Обновена: 19 юли 2018 11:30 | 19 юли 2018 10:15,
208

Вицепремиерът Валери Симеонов призна, че му идват в повече протестите за Масуд и Терез, кравата Пенка и козичките на баба Дора както и съобразяването на държавата с тях. Той е категоричен, че така държавата не може да се управлява.

Симеонов предупреди, че се забавя сериозното отношение към мерките, които трябва да бъдат приложени за недопускане на външни хора и движение на заразата от чума по животните в Ямболско.

"Трябваше много по-рано да се сложат постове и да не се допускат външни хора", настоя той пред Bulgaria ON AIR и добави, че в това отношение властта не се е справила, тъй като обстановката изисква пълна стерилност.

Още по темата

След вчерашния протест на животновъдите пред Министерския съвет бяха освободени четирима души от земеделското министерство по искане на премиера Борисов.

"За какво бяха тези уволнения? Тази чума може да засегне цяла България", каза вицепремиерът и подчерта, че трима от четиримата уволнени служители са професионалисти.

"По този начин не може да се управлява държавата. Когато улицата, протестите и телевизиите диктуват дневния ред на обществото, значи има нещо сбъркано в управлението", категоричен бе гостът в "България сутрин". И продължи в колоритния си стил: "Масуд и Терез, кравата Пенка и козичките на баба Дора ми идват малко много".

Валери Симеонов изрази своите съмнения дали протестиращите животновъди отглеждат добитъка си по правилата и дали не са "консуматори на европейски помощи".

Битката с шумните заведения и задочният спор с министър Ангелкова

"В себе си съм убеден, сравнявайки шумовата среда миналата и тази година, че има ефект. Основните нарушители бяха предприели много сериозни мерки по обезшумяването", каза Симеонов.

"Аз съм вицепремиер и последният с който ще се координирам е Николина Ангелкова", заяви лидерът на НФСБ.

Според него е повече от ясно, че министърът на туризма осигурява "чадър" на определени заведения по Черноморието.

Във вторник омбудсманът Мая Манолова пък не беше допусната да участва в заседание на Националния тристранен съвет. Валери Симеонов оправда действията си като председател и отстраняването ѝ от залата с правилника на Съвета.

"Пристига Мая Манолова, без да е предупредила нито мен, нито някой от присъстващите, без да е поканена. Този Тристранен съвет си има правилник, не мога да го наруша", отбеляза той.

Симеонов се въздържа от оценки на коалиционните партньори, но допусна, че може да се стигне до избори заради, по думите му, липса на каквото и да е съобразяване с партньорите.

А по повод зачестилия "приятелски огън" от страна на лидера на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов, Валери Симеонов заяви: "Каракачанов е доста по-млад от мен, за да ми дава оценки дали съм уморен или не съм. Мога да го опъна на 100 метра гладко бягане... Ще го скъсам на гладко бягане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
16
 
! Отговори
Пенка-Д Масуд Тер преди 5 години
По-добре се замисли, защо на хората им се налага да протестират, че да накарат изпълнителната власт да спазва собствените си закони и наредби?!
128
1
 
4
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 135Това са два различни случая драго герберче!В случая със заразата има наложен контрол на границата за да не се допусне заразата на нашата територия. В случая които ти казваш вината е твоя персонална защото не си подменил кабелите или си създал предпоставка за пожар.Достатъчно просто ли го казах?Проблема е дошъл от липсата на контрол по границата или защото някои си граничар е взел рушвет.
127
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 133Само да те питам, явно ги разбираш нещата...Аз имам цех за дограма. Плащам си всички данъци. Ако ми се запали цеха и всичко изгори към кого следва да се обърна да ми плати: Бойко, фонд работна заплата на мързеливите пожарникари (които не дойдоха на време и спят по цял ден) или към застрахователя си?
126
0
 
14
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Като не можеш да управляваш така, ходи си тогава.
125
4
 
11
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 119Точно тук грешиш. Земеделците плащат данъци и от тези данъци се плаща на държавни служители. След като болестта е дошла от Турция, това означава, че граничарите не си вършат работата. Затова сега ако имахме поне 1 политик с мозък на земеделците животните трябва да се изплатят на пазарна цена и парите да дойдат от фонд работна заплата на агенция митница в него район и толкова! Така хем виновния наказан, хем хората щастливи, хем гражданите не плащат. Просто като за тиква просто!
124
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо бе другари така яростно цензурирате и съвсем нормални думи като чyма например? Кого се опитвате да прикривате?
123
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов е прав, но забравя че най-напред трябва да се изолират стерилно козичките от Позитано заразени смъртоносно с неизлечима руска чума.
122
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велери Симеонов май остана един от малкото в чийто думи можеш да чуеш гласа на разума. Аман вече от популисти и отстъпки пред хипи-гей деградантите, на България и трябва твърд консервативен лидер, на който не му дреме от мнението на разни маргинали. На България и трябва политик от ранга на Тръмп, Курц или Орбан, за да спрем свободното пропадане, но не мисля че Симеонов се вписва в това определение.
121
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея от продажната опозиция БСП и ДПС са готови на всичко за да изкарат некой лев.
120
3
 
25
 
! Отговори
за уволнените преди 5 години
Боко отново показа стил в своето оцеляване.Той е готов всекиго да изгори само той да оцелее.Чудя се как му се навиват да управляват с него като той не го брои за хора и само ги ползва за *** да се избърше с тях.Който и да е свършил работа, Боко казва АЗ, Аз, Аз...Стане ли гаф всички изгарят, а той "целия в бяло"
119
0
 
13
 
! Отговори
326 преди 5 години
Тия управляващите за да искарат 5 лева са готови на всичко.
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спират кранчетата едно по едно, сега Т.Е.Л.К овете,утре ВИ.К-овете.
117
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всяка цена да събори ГЕРБ. Събори ли се България събаря се доминото на целия Балканскиполуостров, от там се събаря целия Евро Съюз. Кой, Кой има изгода. Първо докарват чу.*** по сви.нете на север, сега чу.*** по козите и овцете от щг, а утре зарази в някой лагер по морето с една цел сваляне на правителството и не само, отслабване на държавата ни и в това същите тези продажници.
116
1
 
11
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
То и на нас електората ни идват в повече вашите кражби и престъпления, но ви търпим все още.
115
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поставена е цел до отпуските през август правителството да е съборено, да има служебно правителство от ОФ начело с БСП, което ще назначи президента. А всъщност руските марионетки БСП дори в Росия им нямат доверие и ги презират. Забелязахте ли, че представеният за ветеринар в Шарково или Болярпво по телевизиата в друг репортаж в костщм си бъбреше като стар познат със президента ни на жълтите павета ден преди организирания протест на животновъдите в София.
114
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно 5 боллевишки трола изброих предлагат ни видиш ли народе да сме гласували за 126 годишната Паряснице докарала милиони беди и проблеми на народа ни 17 банки факираха откраднаха парите и станаха олигарси докараха 300% инфлация убиха все що искаха и днес пак ни викат да сме гласували за БКП_БСП най старата Парясница погубила безброй животи Вдигнете се като един и да изберем Партията на В.Симеонов и да изметем 126годишния ***
113
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ситуацията с козичките напълно олицетворява старото правило, че ако се опитваш да се харесаш и угодиш на всички, накрая никой няма да те харесва. Буци го следва от години по максимата дайте им каквото искат, мир да има и нещата лека по лека отиват надолу.Просто е очевадно как животновъдите откровенно изнудват държавата за пари, без да имат право на това. Никой не им е виновен, че не са си застраховали стадата. Щото сега активите за тях, пасивите за нас, които нямаме овце.
112
5
 
10
 
! Отговори
sofiataxidriver преди 5 години
Горкия! До такава степен си е повярвал, че иска да " бутне" Бате Бойко! Абе, Черкезино грозен - фатмашкото ти тесногръдство ще те изяде преди другите. Мая - лоша, Президента - шофирал самолет, Бате Бойко не му се бил отчел... Щял да скъса Шкембе Войвода на 100м. гладко бягане, 'ми че него и баба Дора ще го скъса!
111
1
 
1
 
! Отговори
до Кати преди 5 години
Браво Кати , наблюдателна сте. "Управлява "е написана грешно .
110
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Всяка разумна инициатива на Симеонов среща яростния отпор на мафията, спомнете си за опита му да ограничи денонощната реклама на хазарт и да въведе адекватно данъчно облагане на хазартните игри. Беше спрян под натиска на влиятелното хазартно лоби