Изгонената Мая Манолова: Опасно е! Какво крият?

Не чакам покани, за да си свърша работата, отсече тя
Обновена: 18 юли 2018 10:39 | 18 юли 2018 10:37, Вера К. Александрова
42
Изгонената Мая Манолова: Опасно е! Какво крият?
Снимка: архив "Булфото"

Омбудсманът Мая Манолова разкритикува остро членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество заради решението им да я отстранят от последното заседание.

Вчера Манолова бе изгонена от вицепремиера Валери Сименонов с аргумента, че не е поканена. Бизнесът и синдикатите не я защитиха.

"Чрез моето отстраняване те отстраняват българските граждани. Много е опасно, когато органите в държавата се капсулират. Какво крият?", запита Манолова пред Нова тв.

Вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество обсъди законови промени, които отнемат правото на миньорите да се пенсионират по-рано като хора, извършващи първа категория труд при тежки условия.

Още по темата

Това е било валидно до миналата година, но с премахването на определена наредба вече не важи.

"Предупредих, че за последните 80 миньори от последния останал подземен въгледобивен рудник ще има проблем", каза Манолова.

Тя изрази надежда, че водещият заседанието на Тристранката – вицепремиерът Валери Симеонов, "следващия път ще прочете и спази закона", според който омбудсманът трябва да присъства на дискусии, засягащи правата на гражданите.

"Не мога да чакам покани да си свърша работата. Мое законово задължение е да съм там, където се обсъждат правата на гражданите", беше категорична Манолова.

Тя отхвърли обвиненията на един от синдикатите за това, че е замесена в "далавера", свързана с миньорите.

"Това е недостойно поведение. Нима складирам въглища в мазето си?", отвърна Манолова.

Тя коментира и напрежението около евтанизирането на животни в Бургаско и Ямболско заради чума.

Според Манолова правата на стопаните на избитите животни са нарушени, защото не били подробно информирани за действията на властите.

Омбудсманът коментира и проблемите на хората с увреждания и техните близки.

"Реформата, която социалното министерство обеща, не се случва и няма да се случи. Апелирам към чиновниците там да поемат отговорност и да не лъжат хората. Пари се наливат, но те не стигат до хората, които наистина имат нужда от тях", категорична бе Манолова.


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 2 години
Не и върви на тая женица,и това си е!Преди време един таксиметров шофьор отказа да я вози,от Партията я"наказаха" да върши"обществено полезен труд",а сега грубо започнаха да я гонят от срещи и "седянки"!Не и върви и това си е:))))
41
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
поредното мръсно погазване на Закона от Шайката и подпиращите я сателити!

Ето:

-Закон за омбудсмана:

-Чл. 20. (1) Омбудсманът има право:

1. на достъп до органите, техните администрации и лицата по чл. 2, включително и да присъства при обсъждане и вземане на решения от тях;

....
?!?!?!?!?!?!

ЗАЩО СМРАДАЛЕЦА Е ПОПРЕЧИЛ на Омбудсмана да си върши ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ,произтичащи от Закона?!?!?!
40
6
 
1
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 2 години
Миньорите трябва да навършат необходимата за тях възраст и тогава ще си получат ЗАСЛУЖЕНАТА ПЕНСИЯ! Сега да се преквалифицират и да си търсят работа, а не да ползват пари, предварително, предназначени за ХОРА И ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ!
39
6
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 2 години
Мая е толкова ***, че не може да брои до три! "ТРИСТРАНКА" означава, че там се събират три организации да обсъждат въпроси. Мая може да е слушател, но не и УЧАСТНИК! Иначе щеше да е "ЧЕТИРИ-СТРАНКА" или ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ!
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи миньорите ще ги отрежат от първа категория, а милиционерите, понеже са много уморени да лежат под сенките, ще си вземат 20-те заплати и ще се пенсионират рано. Найс, а?
37
12
 
10
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 2 години
Кюстендилката Мая Манолова – внучка на секретаря на държавния глава Тодор Живков д-р Никола Манолов и усмихнат член на БСП, е омбудсман и се грижи за гражданските ни права – пример за чудна българска демокрация. На 29-тата година от началото на демокрацията България е разделена отново: наследниците на комунистите са тези, които единствено имат качествата да ни управляват. Останалите граждани са просто народът, който, както и да гласува, все тях избира.
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че Валери Симеонов е нарушил закона е едната страна на въпроса. Другата страна е какво точно са решили за миньорите на тази тристранка?! Защо се мълчи за това? Толкова ли много Валери Симеонов е прецакал миньорите?!
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом са изгонили Мая Манолова в нарушения на закона, дупe да им е яко на миньорите.
34
18
 
7
 
! Отговори
Манoлова - жалка преди 2 години
Няма отърваване от птеродактила Мая Манолова, няма. На всяка манджа мерудия. По-глупава, себична и проста червена краанта не знам дали има. За жалост тя продължава да вреди на България.
33
11
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Да не забравяме как едно време на яз. Копринка, Мая я рязпъваха другарите - безплатно! Надувахая като гайда :)))))
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бой на всички без исключение
31
5
 
16
 
! Отговори
СаД преди 2 години
На някои от пишещите не може да се угоди. Ако нищо не прави е корумпирана, ако нещо тръгне да прави не и е работа. И така докато не подкрепяме защитата на гражданите и не сме единни ще бедстваме. Стига политически пристрастия, а нека подкрепим тези и в.това, което защитава нас, без значение от коя партия са.
30
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОмбуЦманът навсякъде ли може да ходи, или за него(нея) не важат законите.
29
8
 
14
 
! Отговори
Коце кмета преди 2 години
Мая, по-важно е да разнищиш случая с пристигащите бежанци, това е много по-голям проблем! През последните дни в София се наблюдават много повече черни и пингвини отколкото обикновено! А партньорите на Меркел се кротнаха, което означава, че тя е намерила решение. Е познайте кой е помогнал - Тиквата или да?
28
13
 
6
 
! Отговори
Край преди 2 години
за да си омбудсман трябва да те избере парламента - демек да те е одобрил Борисов, че можеш да му опонираш после и да си застъпник на гражданите пред него.
Госпожата е "юрист" от Благоевградския институт за детски учителки. Барабар с Младен Михалев - Маджо и още знайни и незнайни корифей на мисълта.
Активно партнираше на Бареков в т.н. костинбродски бюлетини.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вас всеки продавач в телекомите ни, който е с основно образование може да ви излъже, пък се подигравате на Мая, че са я излъгали майсторите на лъжите.
26
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Права е в случая Мая Манолова - има право да присъства на това заседание, както е записано в Закона за омбудсмана. Май нещо се готвят да прецакат миньорите и затова Валери Симеонов се опитва да се прави на господар.
25
3
 
22
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Поне стана ясно, че синдикатите са вълци в овчи кожи, обичащи суджук.
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"нопористата устата недоучила кюстендилка"

Ти пък защото много си учил и хич не си устат, затова си седиш и тролиш пред монитора, вместо ти да си омбудсман като си толкова учил.
23
15
 
2
 
! Отговори
Край преди 2 години
Това е ББ в пола - ММ. див популизъм с нисък умствен капацитет и желание да е винаги пред камера.