МВР шефът за чумата: Най-важно е откъде идва!

Министърът призова и хората към дисциплинираност
20 юли 2018 17:30,
61
МВР шефът за чумата: Най-важно е откъде идва!
Снимка: БТА

МВР шефът Валентин Радев настоя, че се взимат всички мерки, за да се ограничи чумата по дребните преживни животни в Странджа. По време на изслушването в парламента по темата той благодари на опозицията, че е направила забележки, тъй като в такива моменти е възможно да се правят грешки.

Радев обясни, че на първо място се търси откъде е влязла заразата, за да може да се предотврати повторната й поява.

Още по темата

"Първата мярка е границата. Как е влязла, не знаем, трябва да открием. Ако не се справим със заразата, какво правим? Всички тирове се проверяват, всички храни", отсече вътрешният министър.

Той призова и хората към дисциплинираност и към спазване на указанията на МВР, тъй като в противен случай се разнася заразата, а опасността е реална.

"Ситуацията наистина е кризисна, затова създаваме Кризисен щаб. Опасността е реална. Всички, които идват да помагат на баба Дора, не съзнават, че това е пренасяне на зараза", каза още Валентин Радев.

Земеделският министър Румен Порожанов пък даде подробна хронологична информация от първия установен случай на заболяването. Той уточни, че са взети хиляди проби, като са изпратени такива и във френска лаборатория.

"Броят на отрицателните проби е преобладаващ, но щом има положителни, значи има заболяване", заключи министърът.

"Към момента единствено в село Шарково имаме едно стадо, което не е евтаназирано, и още 2 от по 10-12 кози", обясни Порожанов.

От думите му стана ясно, че едното е на баба Дора, която стана символ на протестите, и допълни, че там няма установени положителни проби, но животните са в контакт с други в селото, където има чума. Той уточни и че има едно стадо в Болярово под карантина, където експертите не са били допуснати да вземат втора проба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Evreyski nomera
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всички, които идват да помагат на баба Дора, не съзнават, че това е пренасяне на зараза".ЕЙ, ХОРА, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ, РАЗНАСЯТЕ ЗАРАЗА, НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ. *** КАКВИ СТЕ ТАКИВА БЕЗОТГОВОРНИ. Я ВИЖТЕ ИНСТИТУЦИИТЕ, КАКВИ НЕИМОВЕРНИ УСИЛИЯ ПОЛОЖИХА, ЗА ДА ОТКРИЯТ И ПРЕУСТАНОВЯТ "ЧУМАТА". ТО НЕ БЯХА ДУБЛИРАЩИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ТО НЕ БЯХА ДЕЗИНФЕКЦИИ, ТО НЕ БЯХА ВАКСИНАЦИИ, ТО НЕ БЯХА ИЗОЛАЦИИ. А ВИЕ РАЗНАСЯТЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА ЧУМА - СОЛИДАРНОСТТА МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве досега има ли поне едно умряло животно от тая болест?
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не сме в ЕС. ТОЗИ ПРОБЛЕМ ЩЕШЕ ДА ОТПАДНЕ.Както в Турция никой не се занимава с чумави животни.Както в соца си имаше чума по дивите прасета. Но чума по другите животни не бе интересно за държавата.Основното на държавата бе да победиме мръсните и алчни колонизатори от Запада.
24
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До Анонимен АМИ ТЕ ВСИЧКИТЕ В НС ДА ТАКИВА.----ЧУМАВИ...
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Симеонов имал данни кой заразява и щял да ги дава на ДАНС, а Министър Радев не знае! Бе, при нас всичко е на обратно! Вместо данс - манс, разведки и разни служби за информация, анализи и прогнози да докладват на министрите - то обратното!
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един министър луд -шеф на мвр Друг детеубиец все още министър на транспорта А най отгоре над всичките с фалшиви дипломи стой човек пазил и обгрижвал създадени от агенти на ДС наркобарони .
21
2
 
11
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Не е важно от къде идва г-н Тъпук а как да се ограничи разпространението ....Кой те направи и теб министър ..
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Откъде идва чумата ?"пита шефа на МВР. Как да не се чустваш с толкова информиран министър спокоен.Родната полиция ни пази!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чумата дошла от някой овен, метнат в някой багажик, по някой си празник - религиозно-битов. Други въпроси има ли?
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на снимката не е поглед на здрав човек!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама този дори на снимка изгкежда тъпо. Освен да уволнява надолу по веригата за своите гафове друго прави ли? Вече има поне три публични сличая на непроверени самолети на летището. Битовата престъпност е ниска само защото хората са се отказали да се жалват. Разкриваемост - зеро. За чий ни е министър на МВР???
16
4
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
Два дни крих този факт и едва се удържах! Спасяваш ме от голям грях и компромат срещу великия Кремал!
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да й пишат на ч!ума /та по фейса да спре да заразява.Нали така привикват затворниците в родното МВР по фейсбук .Да плаче ли човек ,да се смее. ли човек.Пълен ка! *** е тоя ,сигурно жена му и да чу.ка друг той и тваняма да схване толкова е полицай .Личи си по тъ ?пата мусура.
14
2
 
12
 
! Отговори
май даааа преди 5 години
Разградихте България а сега пищите,пълен бардак е по границата влиза всичко без проблем....
13
4
 
11
 
! Отговори
сега преди 5 години
Руснаците са напръскали стадата с новичок,как не се сетихте с тях да си измиете некадърните ръцете?!
12
0
 
8
 
! Отговори
Саки преди 5 години
Зад него наднича дребната бяла чума.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тая район болестите по животните си върви от времето на ТКЗС та - та. Но тогава нямаше България като част от ЕС . И ЗАПАДА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА СОЦА. ТЪРГОВИЯТА със запада бе с контрол от Москва. Както и валутата от тази търговия.
10
2
 
8
 
! Отговори
-" :- преди 5 години
махнете го тоя, за нищо не става не слагайте и снимката му.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си ходят всички.Какво значи не знаем?Какво значи нелегална търговия с животни?Как така ние граница ли имаме или бостански синор.Значи през границата свободно си вървят животни,наркотици,айдуци...и т.н.То не ,че през пунктовете не минава всичко.Някой да е видял фактура за турска стока???