Социалният министър за протестите на майките: Вече граничат с анархизъм!

Бисер Петков призна, че вече се съмнява в мотивите на родителите
149
Социалният министър за протестите на майките: Вече граничат с анархизъм!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Социалният министър Бисер Петков призна, че напрежението, което създават хората с увреждания вече граничи с анархизъм.

"В последните седмици и месеци сме свидетели на ескалиране и ултимативност на исканията на хората с увреждания, граничещи с анархизъм", отсече той пред депутатите.

Още по темата

Освен това имало и противоречия между отделните организации, които защитават правата на хората с увреждания.

Петков дойде в парламента по искане на управляващото мнозинство, за да представи хода на подготовката на законодателните промени, свързани с гарантирането на правата на хората с увреждания.

Според него безспорно темата е в центъра на обществения интерес в резултат на серия от протести на организации на хората с увреждания срещу действащата система.

"По-голямата част от исканията за реформи в политиките, свързани с хората с увреждания не са нови и имат своите основания в ратифицираната от България през 2012 г. Конвенция за правата на хората с увреждания", каза министърът.

Той допълни, че гарантирането на правата на хората с увреждания е един от основните приоритети в управленската програма на правителството.

Заради това ще има законодателни промени, но усилията на министерството били в посока те да са подкрепени от всички хора с увреждания.

Според Петков в края на октомври или в началото на ноември промените в нормативната уредба ще бъдат готови.

Министърът призна, че вече се съмнява какви са мотивите на майките на деца с увреждания, защото те са отказали да се върнат в работната група, която изготвя законовите промени.

"Вероятно последните текстове, които бяха обсъдени, не ги удоволетворяват, но това е работен процес и те могат да правят предложения", обясни той.

Петков смята, че противопоставянето на организациите прави вземането на решения много трудно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
12
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Майките на децата с увреждания са само инструмент , с който организациите "защитаващи" техните интереси изнудват държавата за пари. До децата и наистина нуждаещите се пак нищо няма да стигне, а даденото ще бъде изядено по веригата за проекти, стратегии, експерти и т.н. и т.н. (верига от хрантутници, печелещи от нещастието на хората)
42
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министре, министре ,,,нали сме в Европа бе мръзнсник ..само вие ГЕРБерите искате да крадете и усвоявате ,,а народа кучета го яли .. РЕВОЛЮЦИЯ и бесило за вас политиците трябва ..вие не знаете как живее народа
41
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Samo GERP
40
4
 
25
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Щеше да е анархизъм, ако имаше държава, но такава НЯМА! Отровена е от КОРУПЦИЯ!
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, като ти видяха физиономията на пейчицата, ден след "подавам оставка, здравейте, пак съм министър", на която изглеждаше като пасивен труженик, преситен от ласки, и решиха, че и те ще любят докрай. Не само синдикатите и Бойко.
38
16
 
11
 
! Отговори
Несъгласен преди 5 години
Не го разбирам аз този протест.Да искат пари,да настояват за някакви социални придобивки-да,но "личен асистент" ?С две думи,тя да е на работа а някой друг да и гледа детето,тя ще получава 500 лв.,държавата ще плаща на помощницата 1000 лв.Сметката нещо не излиза.Да не говорим,че в поне 90% от случаите това ще бъде баба,леля или друга роднина.Защо си мисля,че тези майки,бащи странно защо няма,та те се опитват да командват и манипулират държавата.Вече започнаха с оставка и назначаване на министър.
37
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре ще протестират бащите на скакатите. Нали щяха да хващат Терминал 2 тези досадници?
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПравославенА според мен си доста *** и употребяваш думи чието значение на познаваш, най-вероятно възпроизвеждаш по зададена команда.
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди година 100 процентови инвалиди от Вълчи дол, окрадоха и убиха човек в село Войводино заради менче и тава. Има описан случая в Интернет. Инвалиди, пък ходят и поразяват, а ние ги храним със сигурна пенсия, интеграционни добавки. Малко им били добавките. Нахалнички!
34
5
 
13
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Системата е опоречена, когато раздаваш пари калпак винаги става така. В крайна сметка децата ли са важни или парите не разбрах от цялата тази врява? Оставам с неприяното впечатление че е второто. Не е ли по-ефективно, подобни деца в работни дни да се отглеждат и образоват в държавни центрове, а майките им да работят? Стига вече с тези безкрайни претенции, трябва да се защити обществения интерес.
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сит на гладен не вярва"молете се на Бог да не ви идва до главата ,че това е по-страшно от ада , да гледаш детето ти как страда не е живот ,а мъка 24ч ,всеки ден,всяка година - Мъка !
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БръчковЛъжеш! Гласуват за трибуквени партии. Виж протоколите в страницата на ЦИК!
31
6
 
19
 
! Отговори
Православен преди 5 години
А според мен управлението на Борисов е фашизъм!
30
3
 
15
 
! Отговори
АМАН от престъпници преди 5 години
НАд 3 000 000 000 ограбени от народа бяха насочени към партиино подставени компании.за тн "саниране". Цените бяха невероятно ограбващи..Заради нагли престъпници на власт БЪлгарите в БЪлгария сме пред ликвидация..Има тотално обезлюдяване на Цяла Северна БЪлгария.Има видимо обезлюдяване и на София.Села и малки градове броят години до края..
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
90 % от махалите се водят инвалиди и дънят денонощно кечеци,ядене и пиене с нашите пари!Да спрат пенсиите на *** и да ги дават на нуждаещите се!Толкова е просто!Но как така ще закачаме електората и привилегиите му!?Ще става още по зле защото работещите намаляват а интегралите неработещи се увеличават прогресивно!
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да подкрепя искания свързани с раздаването на пари срещу лежане. Нагло просене и злоупотреба с общественото състрадание е цялия този цирк, не може едни хора да рекетират цялото общество! Още по-жалкото е че прозират и политически интереси тук.
27
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A детски защо няма за здравите деца, които ще работят и дават баницата на болните? Стига с тези мними самотни майки. всеки вряка и най-нахално иска. Защо не протестират против сивата икономика, против вредните храни, против чипса. Кога ще въведат новата концепция за ТЕЛКа и да проверят какви са тези инвалиди, дето и при война е нямало такова нещо? Искат ни 40 години стаж, да работя до 65 години, за да лапат калпазани и тарикати от моя труд.
26
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луди пари се дават за жени, дето природата е решила, че не трябва да се размножават. За ин витро, за всякакви силни медикаменти по време на бремеността. А какъв е ефекта върху плода виждаме. А и пият, пушат, безразборен секс, безумни диети и т.н. А, че този протест е организиран от първия ден си личеше. То тениски, то балони, постановки преди и в Парламента и т.н. При решаването на даден проблем се работи бърху причината за него, а не за последствията. Свободия или демокрация?
25
2
 
6
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 5 години
НА всеки нагло престъпен обект изграден по оперативни програми има табели.Примерно гледаме често табела на голям четириетажен дом с шест гаража изграден с ограбени милиони от народа по оперативна програма"развитие на селските региони".Министерство на земеделието е направило подарък на бизнесмен з а около 1700 000 живи кървави лева ограбени от народа>Годишно народа само за този обект плаща лихви около 200 000 лева. Такива обекти са за над 5 000 000 000/лихвите са над 560 000 000 годишно.
24
2
 
3
 
! Отговори
Супер турбо Трол преди 5 години
Боя настанаааа, ла го набиим нии !