Социалният министър за протестите на майките: Вече граничат с анархизъм!

Бисер Петков призна, че вече се съмнява в мотивите на родителите
149
Социалният министър за протестите на майките: Вече граничат с анархизъм!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Социалният министър Бисер Петков призна, че напрежението, което създават хората с увреждания вече граничи с анархизъм.

"В последните седмици и месеци сме свидетели на ескалиране и ултимативност на исканията на хората с увреждания, граничещи с анархизъм", отсече той пред депутатите.

Още по темата

Освен това имало и противоречия между отделните организации, които защитават правата на хората с увреждания.

Петков дойде в парламента по искане на управляващото мнозинство, за да представи хода на подготовката на законодателните промени, свързани с гарантирането на правата на хората с увреждания.

Според него безспорно темата е в центъра на обществения интерес в резултат на серия от протести на организации на хората с увреждания срещу действащата система.

"По-голямата част от исканията за реформи в политиките, свързани с хората с увреждания не са нови и имат своите основания в ратифицираната от България през 2012 г. Конвенция за правата на хората с увреждания", каза министърът.

Той допълни, че гарантирането на правата на хората с увреждания е един от основните приоритети в управленската програма на правителството.

Заради това ще има законодателни промени, но усилията на министерството били в посока те да са подкрепени от всички хора с увреждания.

Според Петков в края на октомври или в началото на ноември промените в нормативната уредба ще бъдат готови.

Министърът призна, че вече се съмнява какви са мотивите на майките на деца с увреждания, защото те са отказали да се върнат в работната група, която изготвя законовите промени.

"Вероятно последните текстове, които бяха обсъдени, не ги удоволетворяват, но това е работен процес и те могат да правят предложения", обясни той.

Петков смята, че противопоставянето на организациите прави вземането на решения много трудно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на родителите на деца с увреждания, преди 10 г. живота по ли им беше уреден, платен и лесен, ако не, защо сега изведнъж толко настървено се организираха? за мен отговора е един - другарката "истина" нинова!
62
5
 
34
 
! Отговори
74 преди 5 години
Чукай на дърво, че Дявола си няма работа. Една катастрофа (Бог да те пази) и ще смениш страните на барикадата. Тези хора съществуват и трябва да им се помогне. Ако сме хора, естествено. А и за хората с увреждания отиват доста малко пари. Като се тревожиш, че ти се харчат неправилно данъците, по-добре се огледай в политиците и мафията. Една къща в Барселона за любовницата по-малко и парите за клетите инвалиди са готови.
61
9
 
29
 
! Отговори
съдбата преди 5 години
Бих препоръчал на Герберистките *** да се пробват в други теми, нямат идея колко лоша карма събират гаврейки се безсъвестно с нещастието на тези хора, живота не прощава на никой.
60
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анти ГЕРБОк, да даваме. Ами аз и работодателя ми плащаме за мен около 900 лв. данъци. Жена ми също. Детски няма, привилегии за детски градини, доктори и т.н няма. За обикновена операция платих 3500 лв., за зъболекар на двете хлапета около 400 лв. Значи аз, който работя съм репресиран. Откъде да дойдат парите за всички. Искаме всичко и веднага. Ама и на такива като мен ми писна и не искам да се раздава без идея пари на калпак. И ако се махнем и ние, кой ща плаща. Аман вече.
59
3
 
15
 
! Отговори
Разделяй и владей! преди 5 години
Някой има интерес да съществува разделение между хората.Усещането за анархия е ИЗКУСТВЕНО създадено.Вторият протест трябваше да се слее с протеста на майките.ОПОРОЧИХА протеста! УМИШЛЕНО!
58
8
 
23
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Бисереее, Бисере, ако ти и съпругата ти гледахте болно дете, тогава друга песен щеше да запееш. То известна част от населението на България едва смогват здрави деца да гледат, какво остава за болни деца. Може би не знаеш, но не всички в България са милионери или "бизнесмени". Не ни говори за анархисти, защото ти и такива като теб сте си чиста проба прес.тъпници.
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 67Г Л У П О С Т И.Едва ил имаш представа за каакви средства става дума.По същата логика друк ще каже: Цв. Цв, да върне парите! Трети Дебелия да върне парите! Но това е празнословие.
56
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Празни приказки много. Някой обаче можели да обясни докъде и колко може да осигури обществото ни помощ. И колко е разликата между възможности и потребности. Щото всичко това трябва да се изработи от можещите, а голяма част от можещите (непряко ангажирани към принадена стойност) дори и те се хранят от работещите. А работещите все повече намаляват. Решение на такова уравнение е достойно за нобелова награда.
55
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са много загрижени, но ако ги накараш те да се грижат за тези деца, се скриват като мишоци по дупките. Иначе протестъри мноо, НПО-та с лопата да ги ринеш, партийни демагози колкото искаш, но няма кой да свърши работа и за 5 стотинки. Да абдикираш от задължението си като родител, да си си отглеждаш и възпитаваш децата, е най-срамното и деградантско явление въобще в историята на човечеството, не стига това, но и някои отидоха по далеч - търговия с болестта на детето си, гнусна история.
54
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на здравите не им е лесно. И те едва оцеляват с тези ниски заплати. Говоря за работещите бедни. Например заплатите в Бургас и Варна са ниски. Не са както в София.
53
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** да върне парите от Техноимпекс и ще има за по 5 лични асистента на дете.
52
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които им плащат протестите да им осигурят асистенти.
51
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ ....ВЕДНАГА ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА , А ДЕРИБЕЯ ДЕТО МУ Е НАЧАЛНИК ДА ГНИЕ В ЗАТВОРА!!
50
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв анархизъм бе аланколу ? Вашите действия граничат с анархизъм, защото вие се интересувате само то вашите лични интереси г-н министър ! Изключително лошо впечатление ми прави друг министър г-н Порожанов, кагото посети хората в засегнатите от чума села. Той се държеше като ощипана мома, все едно тези отрудени хора са някакви углавни престъпници, сега и този ще нарича избирателите си анархисти. Хората имат право да протестират, нали това е демокрацията ?
49
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Петков нека си представи поне за момент, че в семейството си има болно дете или внуче и след това да направи преценка на казаното от него.
48
3
 
14
 
! Отговори
До 59 преди 5 години
Викам да прочетеш какво съм написал първо, неграмотен манипулаторе! Тези деца трябва да се отглеждат ефективно, най-лесно е да раздаваме пачки за простотии. Ти нали си много загрижен, защо не станеш личен асистент доброволец?
47
3
 
5
 
! Отговори
бивш преди 5 години
поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави , и не бъдете анархисти , опасно е .
46
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НесъгласенМного интересно защо обществото трябва да харчи огромни ресурси за отглеждането на деца без бъдеще, без перспектива, които не знает какво се случва с тях въобще, като плащаме за лични асистенти и т.н. глезотии, а не се създаде ефективна система от центрове в които те да се отглеждат, в които майките да могат да ги посещават и вземат по всяко време!? Да не говорим, защо всички онези ултра загрижените активисти, не се напънат и положат доброволен труд в подобни центрове?
45
4
 
8
 
! Отговори
дебел депутат преди 5 години
в България се живее прекрасно :)
44
13
 
17
 
! Отговори
до коментиращите преди 5 години
повечето сте платени защитници на гърбавото министърче и щракате глупости безсъвестно , аз ви пожелавам по едно болно дете , че борлестите не питат кой от коя партия е .