Мир в коалицията! Не заради властта - заради стабилността!

За два часа Бойко Борисов успя да помири враждуващите патриоти
Обновена: 27 юли 2018 07:41 | 26 юли 2018 14:33, Камелия Цветанова
194

Снимка: БТА

Само за по-малко от два часа премиерът Бойко Борисов успя да помири вицето си Валери Симеонов и лидера на "Атака", които в последните дни изостриха до такава степен отношенията си, че Волен Сидеров дори заплаши да свали от поста Симеонов.

Още по темата
"Продължаваме заедно, противоречията са изгладени, егото отива назад", отчете премиерът след спешното извънредно заседание на коалицията, което се проведе в Министерски съвет.

"Междуличностните отношения нямат значение. Благодаря на колегите, че загърбиха своето его. Всички признахме за това, което сме сгрешили или не сме били достатъчно организирани, за да поддържаме нормалния диалог между коалиционните партньори, и в голямата и в по-малката коалиция. Те сега са изгладени", добави премиерът.

Според него коалицията е достатъчно стабилна и осъзната "и то не заради властта, не заради постовете и място в парламента, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос".

За да се избегнат подобни ситуация за в бъдеще на заседанието днес е изготвен регулярен график за срещи между парламентарните групи и правителството.

Борисов смята, че няма спорна тема, която да не може да бъде решена с необходимия компромис в интерес на обществото от коалиционните партньори.

"Параметрите, по които държавата работи в момента, финансови и икономически, БВП са най- добрите за всички времена на тази държава. Безработицата е рекордно ниска, инвестициите са в индустрията. Всички програми и еврофондове работят. Имахме изключително успешно европредседателство",  похвали се премиерът.

Волен Сидеров пък призна, че споровете през медиите не са правилна тактика.

Според него точно тези разменени реплики не трябва да се приемат като нещо разрушително. 

"Всеки от нас е човек. Има нерви и начини на реакция", посочи той.

Лидерът на "Атака" е категоричен, че кабинетът трябва да изкара пълен мандат.

"Ако сега отидем на разтурване, към избори това означава хаос. Знаете от социологията, че повечето българи не искат избори", посочи той.

"Действията на патриотичната коалиция оттук нататък не бива да предизвикват съмнение, че искаме прекратяване на мандата", заяви той и обясни, че днес са се разбрали, че трябва да разрешават различията с консенсус, така че да не пораждат размяна на удари и прехвърчане на искри.

Военният министър и лидер на ВМРО обобщи резултатите от коалиционния съвет по следния начин: "Колегите от БСП да не се притесняват, правителството и мнозинство са стабилни. Спокойно да излизат в почивка, да си правят тена и да събират сили за новия сезон от септември нататък".

Той увери, че правителството е напълно стабилно и на социалистите няма да им се налага да работят през август, когато парламентът е във ваканция и им пожела приятна почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунизма дойде и в управляващата България коалиция настанаха утопични времена като като световния сатанизъм ги пази нашите управляващиАко не беше гръцката случка току виж и българското правителство вече да беше загубило власттаТакава сляпа подкрепа от световния сатанизъм към Бойко Методиев Борисов може да се обясни само че той като шеф на държавата ни е сключил напълно официална сделка с дявола то ест със световния сатанизъмжална Ви майка народе
69
3
 
16
 
! Отговори
:) преди 5 години
Не заради властта, НЕ!!! За народа, за Майка България!
68
4
 
28
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Още от самото начало беше ясно, че тези "Обединени и-диоти" са като орел, рак и щука и не могат да се понасят. Единственото, което ги обединява е огромната жажда за власт и пари. Бог да пази България!
67
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера на кое му викат "стабилност". На ниските доходи и повишаващите се цени на всичко ли, на битовата престъпност ли, на калпавото здравеопазване и образование, на демографската агония или на какво??
66
2
 
21
 
! Отговори
ЯЗЪК преди 5 години
ОЧАКВАХ ОЩЕ ДА СИ БЪРКАТ ПО ОТВОРИТЕ..АМА ЩЕ ИМА ОЩЕ ЦИРКОВЕ--КОКАЛА Е ГОЛЯМ И РЪФАНЕТО ЩЕ Е ПО-ДЪЛГО...П ОМ И ЯР И ГРОБАРИ И ПАТРИОТАРИ--БО К Л У ЦИ
65
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия поне се джавкат и наблюдават един друг, на тяхно място БСП и ДПС тихо щеше да си крадат, години наред.
64
1
 
21
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 5 години
Казах Ви, че ще се разберат и да не се притеснявате! Коалицията е стабилна, по-стабилна никога не е била!
63
0
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Слава богу, стабилни сме.
62
6
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Валери Симеонов върши нещо, полезно за обществото. И срещу безобразията в курортните комплекси, и срещу обслужването на корпоративни интереси,като милионите, които братя Домусчиеви дължат за неизпълнени задължения по приватизационния договор за БМФ. А Волен Сидеров е едно недуразумение. Не може да се слага знак на равенство между тях.Представянето на различната мотивация на двамата само чрез "скандали" е начин да се прикрие истината за това, което се върши за корпоративни интереси.
61
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като работите като *** за Нинова пари няма да видите, намерете си по платена работа, свят широк.
60
7
 
17
 
! Отговори
СС преди 5 години
Симеонов прилича на препикано мушкато, какво ли се е случило на тази среща.
59
0
 
20
 
! Отговори
Другарче преди 5 години
А сега се прегърнете и се цунете и кажете: "Извинявай мило другарче. Повече няма да правя така."
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От другата снимка Тиквата се ли.гави на руснаците
57
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Не пей ми се,не смей ми се;от днес нататък почвам да...блея(любима песен на...обединените патрЕЕОте).
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бащицата сдобрява разлаяните п0мияри.
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагли, нагли, чак до простотия!
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе да не е заради ? в джобчетата.
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчерашните 58 000 000 за Домуса , кражба ли беше . Благодаря, че няма Плювналиев .
52
11
 
5
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Те БСП и ДПС не крадат те са прости посредници а самата Русия ни краде и заробва за години напред БСП И ДПС и Волен са средството
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КТБ се разпределя в един гараж , не забравяйте .