Буря в чаша вода сред Патриотите... А Борисов докога ще издържи?

Предсрочни избори са нежелан развой - дори от БСП
26 юли 2018 11:11,
56


Представителите на патриотична коалиция се оказват все по-отдалечени във възгледите си едни от други. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заплаши със смяна вицепремиера Валери Симеонов, а приятелският огън в "Обединени патриоти" (ОП) не е от вчера.

"Това е буря в малка чаша вода. Ако се явят разделени на европейските избори няма да имат евродепутат. Личният и партийният интерес съвпадат, ще стоят в коалицията", прогнозира проф. Михаил Константинов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според него дори една от трите партии в ОП да напусне коалицията, то тя веднага ще бъде заменена. Константинов обаче е на мнение, че раздорите при патриотите се превръщат в товар за нервите на премиера Борисов, който по думите му има сметка да си изкара мандата.

Никой не иска предсрочни парламентарни избори, включително БСП, категоричен е в позицията си Константинов.

"ДПС в никакъв случай не иска да тръгне на избори. Нямат икономически щети от това управление", отбеляза той.

"Аритметично погледнато няма опасност за правителството. Обективни предпоставки това управление да пада няма, но субективни не липсват. Валери Симеонов не е играч. Доказал е, че умее и му харесва да плува срещу течението. Извоюва си статус да звучи като съвестта на това управление, но това е непредвидимо поведение", коментира политологът Първан Симеонов.

По думите му на практика патротите вече не съществуват като коалиция. Колкото по-насипни са, толкова по-стабилни са, отбеляза той в "България сутрин" и добави, че не вижда външен фактор, който да иска да сваля правителството.

"Наесен ми се струва, че протестите ще се съберат в едно и на ГЕРБ ще им е много трудно. Постоянните скандали износват тъканта на властта", каза още Първан Симеонов.

"Най-важният фактор е това, което става по света. Ресурсите са на изчерпване, борбата става все по-зверска", завърши Михаил Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов трябва незабавно да накаже Сидеров,който вече преговаря с БСП за място в новата власт.Така "работят колежките" му на магистралата.
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП си властва вече близо 75 години и като че ли повечето българи не се замислят защо сме на това дередже. Спете още - обичат ви!
45
2
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
До 48 Пак ще ги убият!На тия наш'те не им трябват такива светли и морални съдници,щото са толква гузни,виновни и мръсни в душата,че няма да ги търпят и ден!А ние 'що още ги търпим?
44
3
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Ех, ако се събудят истинските патриоти като: Левски, Ботев, Бенковски, Караджата и много други и видят *** на тиквената партия, нарекли себе си "патриоти" , какво ли ще се случи ?!
43
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е народа да измете на бунището такива *** като мухобоико този *** цвъцко и така наречени крадливи паричен фонд
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предсрочни избори са страшно необходими, но в тях не трябва да участват гербажии, бесепари, депесари, патриоти, атакисти и всичката останала пасмина.
41
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Трябват нови избориЗа да дойде Орешарски и да фалира КТБ ли?
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдбата на патриотите, въпреки предизборните им стратегически гърчове, е предопределена. От мига, в който се коалираха с ББ, са политически трупове!
39
2
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 5 години
Какво нещо са парите за отрепките ни политици.
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственикът на ГЕРБ ще издържи до осигуряване на поредната патерица , разбирай жертва ,предател на избирателите си . Така с 12 % от населението и нищож. като Янето , Боленчо 1 и 3 , Кунка , Лукарско , Валерката , баш Каракачанката ..... Изброените нямат право да погледнат избиратели които излъгаха .
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ресурсите са на изчерпване, борбата става все по-зверска"...И световната война все по-желана и все по-неизбежна.
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери Симеонов се откроява от останалите политици. Някога се държи като хулиган, груб и нагъл, а друг път на нахъсан, с хайдушки плам. Не му са присъщи въртеливите движения. Ако поработи върху себе си може да стане достоен политик. Волен Сидеров е прочетен вестник.
35
3
 
12
 
! Отговори
Нови избори на есен преди 5 години
Или ново правителство или народа ще страда какво предпочитате да сте добре вие или да е добре диктатора и тия от партията му всички гладуват и мизерстват да се сложи край на глада и мизрията е крайно време не може повече време да се чака
34
3
 
17
 
! Отговори
Трябват нови избори преди 5 години
Тук заплата за всеки под 30 годишен е 600 700 независимо каква степен има уравлява една дебела мутра диктатор милиардер и лакейте му милионери а за народа 400 500 и не са сигурни,че ще си ги получиш или 150 200 пенсия това положение е нетърпимо няма човек който да търпи повече парите не стигат да се изхраниш да си платиш наем и тнт няколко процента са на високи заплати или са милионери и нагоре а над деведесе процента са в пълна мизерия това не е живот живот няма за българите
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Edin mirizlivec plue po drug mirizlivec !
32
3
 
8
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Интересно, тоя Константинов като е математик, защо се прави на компетентен по всякакви въпроси и най-вече по политическите? И защо го канят да изказва навсякъде мнението си по въпроси, по които очевидно е некомпетентен? Кой е този математик изобщо?
31
3
 
14
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
В грешка си приятелю, тия не се джавкат по простата причина, че са захапали кокала и /по аналогия с приказката за гарвана и сиренцето/ няма да го пуснат. А по въпроса за вдигането на доходите - ами не ти ли е ясно, че правителството не може да вдига доходите - може само да увеличи минималната заплата /и то с една единствена цел - за по-голям рекет на бизнеса/. Правителството трябва да създаде условия за повишаване на з. - т.е бизнес климата да подобри ама на - от лобизъм се нямат време ...
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До32имах напредвид - първан симеонов
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
първанов каза нещо , което и аз виждам (а и изпълзяването на мазният мошеник софиянски) - сдс или каквото има там около тях и бсп играят в един отбор за свалянето на герб и най-вече на борисв.какво е общото между двамата най-мразени - борисов и костов, кой се сеща?
28
3
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
За рожденият си ден, съм си пожелал - мъжко дяте - македонче и главата на Охо-Бохо на поднос. Та не знам, някой от социаолозите да представлява БСП, та да говори от тяхно име, както желае БСП и какво - не. БСП, на тоя етап, желае, товеа, което искам и аз- СМЪРТ на ГЕРБ! АМИН!