Тол системата: Нови пари - за ремонти и нови пътища

Депутат от ГЕРБ: Който руши пътя, той ще си плаща
26 юли 2018 21:18, Красимир Ангелов
17
Тол системата: Нови пари - за ремонти и нови пътища
Снимка: Bulgaria ON AIR

С въвеждането на ТОЛ системата у нас в хазната ще влязат над 700 млн. лв. До този момент от камиони и автобуси бяха събирани едва 12 евро на превозно средство. За сравнение със съседните ни държави таксата е близо 60 евро. С всички пари, които се събират от тежкотоварните автомобили, ще се рехабилитират пътища и ще се строят нови.

Така депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов коментира в студиото на "Денят ON AIR" въвеждането на ТОЛ системата у нас. По думите му законопроектът вече е внесен в Световната банка, която ще напише доклад, препоръки и приблизителни пътни такси, които да бъдат въведени.

Още по темата
"България няма как да бъде заобикаляна от транспортните фирми. Ние досега събирахме само 250 млн. лв. на година от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона и автобуси. След въвеждането на ТОЛ системата вече ситуацията ще се нормализира. Който руши пътя, той ще си плаща. Досега основните приходи идваха от винетните стикери", отбеляза народният представител от ГЕРБ.

Според него опозицията не се е държала адекватно в парламента при предложението за въвеждането на ТОЛ системата.

"Те казаха, че са "за" въвеждането на такава система, но в същото време ще гласуват "против". Социалистите просто не можеха да обяснят своите действия. Правят несъстоятелни изказвания, с които вредят както на рейтинга на депутатите, така и на обстановката в парламента", категоричен е Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че управляващото мнозинство е стабилно, защото няма въпроси, по които не може да се намери сходство, а има само единични търкания в коалицията.

Какво още каза гостът вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елементарно - слагаш бариера на магистралата - София Бургас. За автомобил 4-5 лв., за автобус 20 лв. за ТИР 40-50 лв. за микробус -7-8 лв. за моторист - 3 лв. Другото , я камилата, я камилара.
13
0
 
8
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Пътищата се рушат защото се строят некачествено! За парите, които събират - така говореха и като вкараха винетките - толкова пари ще се събират, толкова пътища ще се оправят - к..а ми Янко. Крадат като за световно - затова няма пари за пътищата. Тая тол система я въвеждат единствено с цел крадене на пари и нищо друго. Пътищата пак ще са в окаяно състояние.
12
8
 
3
 
! Отговори
Grigor преди 5 години
До КратунКато искаш да имаш пътища, ще плащаш. С мрънкане не става.
11
0
 
7
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Превозът е услуга, която се калкулира в цената на стоката. Тези пари няма да се появят от въздуха. Ще ги платим всички ние.
10
0
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Преглътнете сега тол системата, пък после и да питате къде са пътищата, все тая. Извинения ще се намерят всякакви.
9
4
 
6
 
! Отговори
Народен преди 5 години
Тол системата ке има тепърва до избива180 млн дадени от Б.Б. А пътищата не разбиват от камионите а от лошо качество на настилката.
8
0
 
10
 
! Отговори
СС преди 5 години
И НАЙ ПРОСТИТЕ ЗНАЯТ ЧЕ НАЙ ГОЛЕМИЯ РУШИТЕЛ НА ПЪТИЩАТА Е ВОДАТА.СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ СЪЩИЯ ЩЕ ВИ ОБЯСНЯВА КАК Е РЕД И НА АВТОМОБИЛИТЕ .НЯМА ДА МОЖЕМ ДА МРЪДНЕМ ЗАРАДИ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ
7
3
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
,Mnenie- А мини ти през Македония и Албания, щом си такъв тарикат! Явно гледаш само по картата, ама не си пътувал така.
6
3
 
2
 
! Отговори
MNENIE преди 5 години
Трафика заобикаля България - през Турция , Македония и Албания и Гърция .ТИР-вете ще минават по Евтиния Маршрут .И какво следва - Депутата Станислав ще има 1 000 000 000 лева в Активи и ?
5
0
 
8
 
! Отговори
И за острови преди 5 години
И за хасиенди.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутат от ГЕРБ: Който руши пътя, той ще си плащаЗащо ви плащаме хиляди налози бе умник ? Искам еднодневна винетка и тя да е правопропорционална на едногодишната по цена щом сте толкова дребнави и "умни".
3
0
 
18
 
! Отговори
Тол системата преди 5 години
Това са нови пари основно за крадене. Така беше и с винетките. Когато мадридския мушеник ги въведе обяснението беше че няма пари за подръжка. Когато паризанската унучка от геп ги увеличи обяснението беше същото!
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе вЕрвам ви "пътя към ада е постлан с добри намерения". Както винаги трябва да се почне от някъде (особено у нас) после колко му е да се включат и леките автомобили под предлог, че има неравнопоставеност.
1
0
 
19
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Дали за пътища ??? Дано не е както парите от здравната каса. Къде са 1,5 милиарда ???