Пред хилядите на Бузлуджа: Мачкай, Корнелия! Тя: Народе…

България се управлява от шайка, каза лидерката пред множеството
Обновена: 28 юли 2018 16:44 | 28 юли 2018 12:56,
563
Пред хилядите на Бузлуджа: Мачкай, Корнелия! Тя: Народе…
Снимка: БСП

България има една желязна лейди! Мачкай, Корнелия!

Този призив отправи от трибуната на Историческата поляна под връх Бузлуджа един от ораторите на традиционния събор на социалистите - председателят на Национален синдикат "Защита” Красимир Митов.

75 000 души по данни на БСП се събраха в подножието на историческия връх. Това превръща събора на левицата в най-многобройният от 2005 г. насам, уточни "Фокус".

"Нека да се обединим, народе!", призова пък лидерката Корнелия Нинова множеството си съпартийци.

Още по темата

Тя разказа пред симпатизантите си предложенията на БСП от "Визия за България" – да не се приватизират и концесионират държавните богатства, да се подпомагат младите хора, да се даде предимство на държавата в здравеопазването.

Нинова приветства всички от страната и от различни краища на света.

"Събра ни болката, че сме най-бедните, грижата, че децата ни са  с най-ниското образование, гневът, че по улиците умират хора заради липса на здравеопазване и унижението, че онези които изградиха България живеят с 200 лева", каза още червената лидерка.

Тя допълни и възмущението от това, че престъпниците които ограбват домовете на хората, се разхождат на свобода.

"България се управлява от шайка, която ограбва България. Тя посегна на на най-скъпото ни. Всеки, който не е съгласен и критикува, е посочван за враг и провокатор, на всеки такъв му се затваря устата. Народе, посегнаха на най-святото ни, правото ни да мислим свободно и да бъдем с различно мнение", каза Нинова в словото си.

Нинова обяви, че в страната има прослойка, която си купува политици от всички цветове и че тя е опонентът на БСП.

"Сигурно и в нашите редици няма да има доволни от нашите предложенията към нашия народ", каза тя и призова социалистите: "Не се отказвайте, бъдете неподкупни и последователни".

Лидерката на социалистите поиска най-после да се сложи край на прехода и да се събере национална енергия за друг път на България.

Пред множеството говориха и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, който призова за предсрочни избори, и говорителят на БСП Елена Йончева, който настоя за разследване на корумпираните, и председателят на Национален синдикат "Защита” Красимир Митов, който настоя да не се дават не три години, а още три дни на сегашното правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.