БСП в политическа летаргия и игра на опозиционен театър

Столетницата се страхува от предсрочни избори
Обновена: 2 авг 2018 22:35 | 2 авг 2018 21:42,
17

БСП са в политическа летаргия, а лидерът им Корнелия Нинова се бои от предсрочни избори. Това смятат политолозите Георги Киряков и доц. Мария Пиргова.

Двамата са на мнение, че председателството на България на Съвета на Европейския съюз през първите 6 месеца на тази година е маркирало голяма част от политическия сезон, в който имаше и два вота на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов. Според доц. Мария Пиргова обаче те са били просто театър и игра на опозиционност.

"Нито бяха подготвени от страна на опозицията, нито бяха проведени, нито управляващите се отнасяха сериозно към тях", коментира тя в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

Колегата ѝ Георги Киряков пък акцентира на това, че много законопроекти в парламента се гласуват заедно от депутати на ГЕРБ и БСП. По думите му реалната опозиция на правителството в този момент е президентът Румен Радев.

"БСП е в летаргия. Трябва по-активна опозиция в парламента да бъдат, трябва повече инициативи и политики да предлагат на обществото. Трябва да улавят основните проблеми, които съществуват в момента", смята Киряков.

Той дори подчерта, че партията на Корнелия Нинова може да последва съдбата на много леви политически сили в Европа, които не могат да съберат достатъчно гласове за влизане в парламента.

Доц. Мария Пиргова дори смята, че българската левица не е водена от Корнелия Нинова към избори, защото лидерът на БСП се бои от тях и кабинетът "Борисов 3" няма да бъде свален, а политическият елит, в който влизат управляващи и опозиция е изключително компактен.

"Опозицията не иска да го бутне, БСП отиде много надясно. Тя няма никаква връзка с реалните проблеми на хората", каза доц. Пиргова пред Bulgaria ON AIR.

Политолозите коментираха и ситуацията с десните политически сили у нас. Киряков е на мнение, че политическите сили у нас, които се определят за такива са по-скоро либерали, а според доц. Пиргова в СДС няма никакви нови идеи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 12 До но румънците си утепаха Чаушеско , а ние откраднахме одеялота на нашия сатрап.
11
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Убийствен коментар. Браво.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ние знам, че всички трябва да говорят, че от ГЕРБ и Борисов по-добри няма. Няма тяхна алтернатива и това е. Истината, че те са толкова добри, че в крайна сметка докараха България да е 2 пъти по зле от Румъния, а Румъния 2008 г. баха далеч зад нас. Идете и вижте, че Румъния е вече развита Европейска страна. Погледнете селата им, пътищата и индустриалните зони, които са навсякъде, погледнете след това и България. Нашата страна е една София, Пловдив и Бургас и където и да пипнеш е воня и к-ция.
9
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя - БСП - няма никаква връзка с реалните проблеми на хората . А кой има ? Наверно тези хора от народа , които 28 г. имат ненормален начин на живот . Това чия ценност е Българска или Европейска .
8
4
 
13
 
! Отговори
annybody преди 5 години
До От АтинаВина в БКП? Дума да не става!Много си ни е хубава опозицията даже, по-вреслива и красива опозиция не сме имали - ***, Таско, Зарко Анин - какво повече искате?Би било добре вечно да си я държим като опозиция, вижда се, че този сайт е окупиран от два трола, които с крясъците си също потвърждават колко ни е хубава опозицийката - начело с достойния ни президент.
7
2
 
8
 
! Отговори
за какво им плащат преди 5 години
През 1980 те беше модерно да се става социолог.Благата щяха да потекат като от рога на изобилието и трябваше социолози до обясняват на млакото поколение този неоликновен феномен.Беше създадена една паразитна прослойка която си въобръзявя че разбира жт всичко. Като се почне от производство и се стигне до удовлетворяване на нуждите на нуждаещите се. Всички те искат хляб да ядат, но практически са безполезни за обществото.
6
1
 
9
 
! Отговори
ООООХ.... преди 5 години
ПИСНА МИ ДА ЧЕТА КОЙ КАКВО Е КАЗАЛ И КАКВО МИСЛИ- НА ВСЕКИ МНЕНИЕТО ЛИ ЩЕ ОБЯВЯВАТЕ- ТЕ "СОЦИОЛОЗИ","ПОЛИТОЛОЗИ" СТАНАХА НА ПЪТ И ПРЕЗ ПЪТ- НА ВСЕКИ МНЕНИЕТО СТАНА КАТО НА ПАЗАРА ДВЕ ЖЕНИ КАЗАЛИ......
5
5
 
23
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Е, този път анализите са доста верни. Даже и върлата бесепарка Пиргова е видяла истината.
4
6
 
15
 
! Отговори
Партизан комунис преди 5 години
Фащам манлихерата и хуквам у Балкана.Шъ зема сам властъ.
3
20
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
айдееее...Задействаха "Леката артилерия"..След мученето на Райчев,сега пуснали тия..Но нема лошо,това само показва СТРАХА на Мутриянците!..Вива Лас Вейгъс!..
2
10
 
11
 
! Отговори
V преди 5 години
Няма кой да предложи нещо ново. Как да се справим с маргеналите? Ченгеджисти, роюи и гербераси. Както го правят тука. Как да се спре геноцида над работника. С 500лв работника не може да създаде семейство, а ченгеджиста с 1000ще си хвърли гнишото службогонско семе. И ще учи децата си че не трябва да облича работни дрехи а да гони само държавна хранилка. Така ще се маргинализира обществото защото занаятите се птедават от баща на син. А работника няма как с 500 да създаде семейство.
1
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия да не си прави оглушки,ами да действат и вземат властта!Или президента да направи собствена партия.