Джамбазки към БСП: За Македония да мълчат, да се извинят, срам!

Според евродепутата червените се опитват да отклонят скандала "Очите"
Обновена: 14 авг 2018 12:59 | 14 авг 2018 12:45,
128

Евродепутатът Ангел Джамбазки призова БСП да се засрамят и да се извинят за стореното от БКП по отношение на Македония.

Престрелката между него и лидерката на социалистите Корнелия Нинова стигна и до Брюксел. След като преди дни Джамбазки каза по адрес на БСП, че "Те са отговорни, че има македонска нация. Всичките до един са за разстрел.", Нинова поиска европарламентът да се разграничи от Джамбазки. Тя изпрати писмо до председателя му Антонио Таяни и настоя да се вземат мерки срещу българския евродепутат.

Още по темата

Ангел Джамбазки пък отговори на това в ефира на Bulgaria ON AIR. Според него след като БСП се смята за приемник на БКП, а комунистическата партия участва в създаването на Македония, то ръководството на БСП дължи единствено извинения на българското общество по темата.

Воеводата беше категоричен, че не е призовавал за разстрел на някого от сегашното ръководство на левицата, а думите му се отнасят за ръководителите на БКП, които са извършили националното предателство.

"Няма как да си замълча, когато стари доносници, стари номенклатурчици и хора, които са били години наред в апарата на БКП, ми говорят за Македония. Те трябва само да мълчат и да се извиняват. Те трябва да се срамуват", категоричен е Ангел Джамбазки.

Евродепутатът смята също, че причината за активността на БСП по темата "Македония" се крие в опита им да отклонят вниманието си от себе си и скандала около задържането на заместник-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, който беше и изключен от групата на социалистите в града, след като беше задържан заедно с Митьо Очите в Турция.

В ефира на Bulgaria ON AIR, Велизар Енчев настоя Ангел Джамбазки да понесе отговорност за думите си и призова главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира."Той призовава публично да се използва огнестрелно оръжие", каза Енчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
4
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Не се лъжете че комунистите са "гербаджии" и "евроатлантици"- днес те са русофили,путинисти и милионери!
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки е нахално македонстващо патриотарче. Македония е рожба на отношението на тамошните българи, все още под турски робство, към Фердинанд и останалата българска политическа върхушка. Мнозина не са искали да бъдат поданици на Кобурга, Радославов и цялата тази ***! За това са автономисти. Цяла България е помагала на въстаналите си братя - офицери и други доброволци, оръжие, логистика.После войните!Поведението на сръбските и гръцки окупатори, убийствата и насилието са изиграли зловеща роля
101
4
 
9
 
! Отговори
питам преди 5 години
джамбазлъковски какво може да работи щото повече нема да стане евродупетатто с обикаляне и с празни приказки по телевизиите не може да се прехраннва
100
13
 
6
 
! Отговори
Исти преди 5 години
Джамбазки е до голяма степен прав- някои кадри на Бесепе са предатели и заслужават това,което той им пожелава,други са излъгани наивници подлежащи на опрощение а трети- махленски мошеници,много от които които може да бъдат оневинени след покаяние.
99
3
 
14
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Хубаво Джамбазки громи комунистите по македонската тема,ама мълчи по въпроса как ВМРО и Фердинанд в съюз опропастиха България-заради ***.о.тските македонски чукари и болните амбиции на Кобурга изгубихме Беломорието!И сега сме вечни маргинали без свободен излаз на Световния океан!
98
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки, и АГЕНТ ИВАН ЛИ МИСЛИ КАТО ТЕБ?А АГЕНТ БУДА?
97
6
 
14
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 5 години
ВСИЧКИ В ГЕРБ СА КОМУНИСТИ ИЛИ ПОТОМЦИ НА КОМУНИСТИ.ШАЙКА!
96
5
 
4
 
! Отговори
Хр.БОТЕВ преди 5 години
Ще да пия на пук врагу,на пук и вам, патриоти,аз вече нямам мило, драго,а вий... вий сте ид.иоти!
95
6
 
17
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
94
6
 
11
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
93
8
 
17
 
! Отговори
безродници преди 5 години
Бойко Борисов и повече от половината от членовете на ГЕРБ са бивши членове на БКП, а останалите са техни деца и внуци . Лиляна Павлова е внучка на Тодор Павлов и т-н. и т.н.Те, Джамбаз не носят ли отговорност или отговорност носи Нинова, която никога не е била член на БКПМиналата година т.н. патриОтари бяха против името Северна Македония, а сега като крадат патриотично с герберите и Пеевски и се набутаха в държавни органи са съгласни. Засрамете се ***. Всичките партийци сте такива.
92
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До УчителяУчителю, ватенка нямам, а твоя фрицовски шинел не е ли вече прояден от молците?Защото аз съм от поколението, което спокойно играеше рок енд рол, туист, боса нова и т.н., учеше английски и модерни танци в курсове и школи, ходеше по 2-3 пъти в западни държави, въпреки тиражирания сега плач от странни хора (нови "антифашисти"), на които това им "било забранявано". И ... прав си, имаше хулигани, но бяха малко, защото младите учеха и имаха перспектива, която не беше чужбина, а Родината.
91
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп ще съществува, докато я има България,след това ще изпадне в нелегалност.
90
4
 
13
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
Господин Джамбазки , въпреки продажната Ви фамилия/ с турски корен/ще Ви припомня , че главния фактор за заличаване на българското самосъзнание в македонските глави имат сръбските националисти под ръководството Йосип Броз Тито!Апетита му обаче не е бил само до Македония , а до цяла България!Георги Димитров и БКП колкото могат се противопоставят на агресивната сръбска политика , още повече , че Сталин също е държал България да бъде наказана за участие във фашистката коалиция!Четете повече !
89
3
 
9
 
! Отговори
Стига вече бе! преди 5 години
А на мен не ми трябват никакви извинения, ни от БСП, ни от СДС, ни от НДСВ, ни от ГЕРБ, ни от смешните сини модификации, които не могат да се разберат, какво са и какво искат, играят западни парвенюшки сценки, безмисловно копират и внушават чужди думи, навици, традиции, а неравностойно предават нашите...Не ни трябват никакви извинения, ЗАЩОТО Е ФАЛШ, НАЧИН ПАК ДА ОЦЕЛЕЯТ, ДА СЕ ЗАБРАВЯТ ПОДЛОСТИТЕ КЪМ БЪЛГАРИНА, ВЕЧЕ 30 години. НЯМА ПРОШКА!ВЕК НЯМА ДА СТИГНЕ ДА СЕ ИЗРЕДЯТ ДА СЕ ИЗВИНЯВАТ!
88
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми аз не забялязах Козя да са фенове на руснаците и сърбите,така че спокойно може да си отстоим правото за името НОВА МАКЕДОНИЯ!Толкова българи проляха кръвта си във възстания и бяха измъчвани,загубихме маса и територии,загубихме излазите си на Бяло и Средиземно море,заради Македония и сега да се из пи к а ем на делото на тези българи,които са се борили за Македония,като отстъпим на сърбоманите,ще е най-голямото предателство.
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ей джамбазХем ужасно невъзпитани и ограничени.
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Историята се решава от великите сили.Ако си мислите,че нещо зависи от вас,живеете с илюзии.Към момента Козя решава кой ще е премиер.Ако сменят Руби коня през есента след изборите в сащ-ще видим.
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 42Не, сега е стотина други "демократични"партии, начело с една, сети се коя, съставена от бивши висши БКП функционери и служители - ревностно изповядващи евроатлантизма и неговите "ценности".А със супер интелигентния си джендърски речник, никой няма да ви закачи на муфтата. Много сте, ха, ха, "политнекоректни" . И ще си въртите опашка ту тук, ту там. Без кокалче. За мръвка и не мечтайте.
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименС твоите уста говори Москва! Срамно е за българин, но ти не си такъв, нали!По-скоро ти ми приличаш на Москволюбец,щом искаш да угодиш на сърбоманите в Македония.Македония не се намира на мястото,на което се е намирала древна Македонияи от 5-6 век след Христа до сега са живяли българи в днешна Македония,до преди да бъдат македонизирани насилствено сърбите след 1945 година.Нито сърби са живяли в днешна Македония,нито гърци!Там има и две български стари столици Скопие и Охрид!