Борисов погледна поляна и отсече: След година – "Хемус"!

Премиерът даде начало на строежа от Буховци до Белокопитово
Обновена: 16 авг 2018 16:45 | 16 авг 2018 14:07, Красимир Ангелов
301

Снимка: БТА

Участъкът от автомагистрала "Хемус" между Буховци и Белокопитово ще бъде готов за малко повече от година, обеща премиерът Бойко Борисов по време на първата копка за строежа на трасето.

"За година и 2-3 месеца ще се справим с този участък. Строителите са в готовност, тръгваме и в двете посоки - към Шумен и към Търговище, така че да се работи максимално бързо", посочи премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата

Дължината на участъка от магистрала "Хемус", който започва да се строи от днес, е с дължина от 16,3 км.

По време на церемонията премиерът припомни, как предишни управляващи са извадили АМ "Хемус" от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски пари.

"Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че, като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци", добави  Борисов.

"Десетки такива поляни съм гледал, но след година и два - три месеца са вече готови магистрали. Много ни е красива държавата, виждате тук хълмове, планини, но за строителство е много неудобно", подчерта премиерът и увери, че до 2024 година магистрала "Хемус" трябва да бъде напълно готова.

"Минаваме от приказки към реални действия за Северна България. Дългоочакваният проект за доизграждането на автомагистрала "Хемус", в източната й част, между Търговище и Шуменска област, вече е факт. Убеден съм, че с общи усилия ще успеем качествено и дори предсрочно да завършим успешно настоящият участък", обяви от своя страна и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Стартираме с един изключително тежък участък, който включва 7 виадукта, едно мостово съоръжение и 10 селскостопански подлеза", отчете министърът и отправи апел към строителите и надзорниците на новия участък от аутобана за качествено изпълнение и денонощни усилия.

Новата отсечка от магистрала "Хемус" трябва да бъде завършена най-късно през 2020 година. Стойността на договора е 119 785 000 лв. без ДДС, които в изпълнение на ангажиментите на правителството са осигурени от републиканския бюджет по програма "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура".

Предвидено е изграждането на редица сложни съоръжения –  пътен възел "Буховци" при пресичането на магистралата с път III-5102 Буховци – Макриополско, както и три връзки – на първокласния път Търговище-Варна с п.в. "Белокопитово",  п.в. "Варна – Търговище" и п.в. "Търговище – Варна".

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД "Хемус-16320", а строителният надзор се осъществява от ДЗЗД "Консултанти Хемус 2 - 2016".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
6
 
9
 
! Отговори
Ех народе народе преди 5 години
кой те прокле да те яха тоя *** вече 10 години...че почва и да ти харесва
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Борисов погледна поляна и отсече ... ""................Браво Бойко !министърЧЕТО Нанков обаче много фалшиво ми изглежда ... много фалшиво, много лъжливо, много несериозно ... посредствен артист в провинциален театър.
140
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятелю както и да го гледаме тия са новите милионери от демкрацията затова се ромозираха наи вероятно теча е голям ми дано данс да гледа в което се съмнявам но ко се е гледало няма да е така приятелю повярваи ми то е пред очите ти гледаш и недоумяваш за кратък период става това плюс се не знае какво брех каква администрация има не гледа ли не знам
139
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов какво точно работи ?
138
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При задължително гласуване всички ще гласуват задължително за ГЕРБ. Каквото нареди комунистическият диктатор, такова ще бъде.
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ба ти пък от закуска да се пести толкова много ли не знам освен вече да нее бръкнал в кацата смеда и да е пуснал корени
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колега първите пет са за обучителн период що да се не икономиса след това то затова е на евтин период пести за закуска
135
16
 
8
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 5 години
Както искат предсрочни избори ***, така и ще ги загубят болезнено от ГЕРБ с катастрофална разлика. Тогава Нинова ще си хвърли оставката, така както си хвърлиха оставките Станишевци, Виденовци и Догановци. Всичките в БСП са смешници. На всеки километър се посират.
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С изключение на първите пет след това се знае
133
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм свидетел че на долни богоров 40 години не съм виждал подобно нещо предполагам и други споделят
132
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата като същий Пенчо Кубадински на сред полето ще има град Димитровград, та и тиквата нали си е стар *** се е изказал точно по същия начин.
131
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, ходи си на острова или в Испания. Малце на отмор. Балканите ги оправи, Македонията също, айде стига вече. Че като се хванеш нещо да оправяш - то вземе, че се развали.А и другите са по почивки никой не ти чете пиарите.
130
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това шкембе не е от салата. Тоя нещ аст ник открадна 12 милиарда през последните 10 години.Ако не успее да избяга при другите престъпници, като падне от в ласт ще бъде съден.Помнете ми думата.
129
4
 
18
 
! Отговори
:) преди 5 години
Е тоя се ненаяде.Няма такъв наглец.Прави магистрали,кради Бойко,кради!
128
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойке, кога ще раждаш ***?
127
5
 
14
 
! Отговори
Брадвата преди 5 години
Шкембе за милиард евро. Да ни е жив и здрав деммбелинът, поне до утре
126
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала, Бойче! Каза и действа пича, не е като онова ракообразно Руди Радев зеления чорап и бримката му Иво Петков, самолетната баластра
125
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Всички ние погледнахме терминал 2 и отсекохме: След година чао...А на бас, че на местните избори ГЕРБ ще е номер 1 !?Помни ми думите!
124
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на борисов показа че и през отпуската работи тия де са един румен петков и един йонко иванов виждам по тв другото дее на хаваи
123
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34Ударни темпове! 20км магистрала на година в равнината... Тунелът под Шипка ще го приключат за 1400 години България...Тунела под Шипка щеше вече да е готов ако не беше Орешарски!(Не това не е шега)Когато БСП-то направи преврата нарочно промени закона така, че да не може да се продължи работата по тунела.После докато се преразгледа от правителството Борисов 3 мина сума време.