Борисов и Горанов мислят как да помогнат на клиентите на "Олимпик"

Идеята за предсрочни избори – летен мираж на левицата, отсече той
Обновена: 19 авг 2018 17:56 | 19 авг 2018 15:35, Красимир Ангелов
209

Снимка: МС

Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещение в Стара Загора, където провери ремонти дейности в града.

Още утре премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

Още по темата
"Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера", добави още Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

Премиерът коментира и друга наболяла тема от последните дни - срива на търговския регистър. По думите му, са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда.

"Виждате, има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата", каза още министър-председателят.

Бойко Борисов припомни, че държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната. "Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много", подчерта още премиерът.

Той коментира идеята за предсрочни парламентарни избори като летен мираж на левицата, която в момента е на ваканция. Той подчерта, че в страната има недостиг на работна ръка, огромен финансов резерв и намален външен дълг с 2,5 млрд.лева. Извънредното свикване на парламента е пореден опит за популизъм на опозицията, дни преди началото на редовната сесия, коментира премиерът.

Борисов отличи Стара Загора, където по думите му се реализира най-мащабното строителство през XXI век - реализират се европроекти за близо 52 милиона лева. В града на липите Борисов разгледа изпълнението на реконструкцията на централната градска част, моста в южната част на града, езиковата гимназия "Ромен Ролан", основно училище "Железник" и парк "Аязмото".

Санирани са 80 блока в града, строим нови жилища за социално слаби, държавата осигури 2 млн. лева и започваме да изграждаме нова канализация в квартал "Самара", добави кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той подчерта че скоро държавата ще стане акционер и в новоизграждащия се индустриален парк край града.

По-късно премиерът беше посрещнат в митрополията от Старозагорския митрополит Киприян. Двамата обсъдиха първото обновление на парк "Аязмото", 120 години от създаването му, като първа екологична инициатива на Балканите в полза на гражданите, реализирана от БПЦ в края на XIX век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
21
 
! Отговори
Б.Борисов до Днес.гб преди 5 години
Да триете всичко лошо дето се пише за мен.- Тъй вярно. Шефе.
31
1
 
19
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Такъв комита няма са роди ни на земята, ни на луната, ни в най-далечната и голяма черна дупка бе...То ни с думи можеш го опишеш, ни с песен да го изпееш, щото думите са малко, пък нотите и те не стигат.Всичко става кога само той каже, само да не каже угре слънцето да не изгрей, че кво ша правим бе.Кога беше зимата, мойта жена го гледа по талевизийте и току са провикне-Как не съм една снежинка, да литна да прелитна, да кацна на Бойко на устата и там да са разтопя...Много го обича бе-хак да му е!
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той за урана във водата криеше,та за една конкурентна фирма ще обявява......а и не облъчените още помним как се вурна от Лраварника и обяви че една банка ще фалира след седмица"позна'и трите крави помним ,където наредиха да спрем всички изгодни за България проекти.....Ако това е държава.....
29
0
 
21
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До Анонимен 26Не само цецка, а цацаров, той какво свърши. Но според мен ще пуснат някоя калинка да опере пешкира. цецка е най-слабия министър на правосъдието.
28
0
 
19
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
Заплати на шайката държавни разбойници . Председател на УС на БНБ 264.957 годишна заплата , Депутат в европейският парламент 200. 613 лева пак годишна заплата, Председател на конституционният съд 139.832 лева ,конституционен съдия 137.251 лева. Заместник председател на КЗД 106 861 ЛЕВА , Председател на сметната палата 107.815 лева ,президент 104.623 лева председател на ДКЕВР 102 986 ЛЕВА и тн Тези данни ги има в сайта будна ера четете там защо сме най бедни в целият свят.
27
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко може да помогне като се застреля в главата.
26
1
 
24
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Политиците за последните 15 години откраднаха сигурно 50 милиарда. КТБ, търговския регистър, сега това застрахователно дружество. И най-вече герб, бсп също и дпс откраднаха, ама най-вече герб. И няма един осъден и хванат.
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецито *** мата куга ши подаде остаФка?Или тя е вЕрна на Вожда, щото и нейния дядо са го убили комунистите.Сигурно за това е станала партиен секретар.То не бяха излизания на затворници посред бял ден, то не беше *** на информация от ТР, който е в нейния ресор.
24
0
 
28
 
! Отговори
Скапана държава преди 5 години
Странното е, че никой няма да понесе никаква отговорност. И тази компания като е стъпила на българския пазар, нали е трябвало да отговаря на някакви критетии и на българското законодателство, да изпълни някакви условия за тази дейност. Явно не е отговаряла и някой трябва да понесе наказателна отговорност. И за търговския регистър, там трябва оставки и наказателна отговорност. Смятам, че и в двете случки пръст има правителството на герб+оп. Според мен са се нагушили яко. Прокуратурата ДА НЕ СПИ.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а на Орехов за 0.9 милиарда щяхте да му извадите очите.При това искаше да ги изтегтли за да запуши дупката в НЗОК, която Дянков и Борисов най-нагло окрадоха.а сега вече 36 милиарда заеми за 8 месеца, 16 милиарда несъбрани от НАП, 20 милиарда изличени от дисковет на Търговския регистър ...заспало овче племе, заслужавате си напълно съдбата да живеете в най-бедната и най-корумпираната държава.в ЕС ви приеха по милост и от геостратигически интересив една Сърбия и една Македония са по-добре
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не се е изменило в държавата БГ , никой нищо конкретно не казва и никой за нищо не е виновен . Скачените съдове си функционират заедно с калинките от всякакъв и род в тях .Хей хора , така няма да има оправия , ама никога ! !
21
1
 
25
 
! Отговори
мани мани преди 5 години
То не беше здравна каса,ктб,чез-гинка,застрахователи,пенсионни дружества,които трябваше да имат 15,а имат 3 млрд....а с номера с търговския регистър идчезнаха 20 млрд несъбрано ддс....
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тя и Гинка с 2лв в джоба иска да купи предприятие струващо стотици милиони,НО Боко ни лъже че държавата НЕ можела да се меси....после пак ние плащаме на прошля.ците дълговете!Според Боко държавата е лош стопанин и трябва Турция да управлява стратегическите обекти в България!Ми като си лош стопанин махай се!
19
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който си е правил застраховка при тия да се оправя не сме длъжни всички да плащаме заради тяхната глупост.
18
1
 
31
 
! Отговори
ошфорко преди 5 години
Ако не беше шефът на Олимпик свързан със СИК,нищо такова нямаше да се случи.Проблемът е в самия проблем.
17
1
 
35
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 5 години
Накратко с вашите пари смятам да обезщетявам пострадалите фалита на Олимпик, който аз проспах. Накрая естествено ще си припиша всичките заслуги, сякаш тези пари съм ги вадил от джоба си. Вина за некомпетентността ми, довела до ужилването на гражданите разбира се не трябва да ми се търси. Смяна на темата- я вижте какво блокче съм санирал!
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ще купи гръцкия остров Кипър и ще спре фалита на всички тамошни застрахователи.
15
18
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
гласувайте за другарката "истина" нинова, само тя е "загрижена за вас".
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пфу тиквената сикаджийска мутра ще мисли как да спасява нещо си, вЕрвате ли ?!?!?!
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко едно застрахователно дружество всеки месец изпраща отчети до КФН.Тия от КФН къде са дремали и що получават изобщо заплати.Ама нали са наши хора - герберастки калинки, на тях никой няма да им търси отговорност.А заплатите там започват от 5 800 лв нагоре.