Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"

Те се събраха с колите си пред Народното събрание
Обновена: 18 авг 2018 07:16 | 18 авг 2018 06:20, Елка Василева
269
Десетки шофьори на среднощен протест заради фалита на "Олимпик"
Снимка: БНР / Добромир Видев

Десетки недоволни граждани се събраха с автомобилите си около полунощ пред сградата на Народното събрание и се опитаха да блокират движението по жълтите павета. Среднощният протест беше насочен срещу действията на Комисията по финансов надзор при фалита на застрахователната компания "Олимпик", предаде БНР.

Шофьорите не са сигурни дали ще могат да получат обезщетения за полиците си в компанията, които са невалидни от днес. Според тях властите не са реагирали достатъчно бързо по проблема.

Още по темата

Малко след полунощ, когато полиците им вече бяха изтекли, недоволните се опитаха да направят обиколка на паметника на "Цар Освободител" пред сградата на парламента. Заради част от спрените коли на протестиращите се стигна до кратко спиране на движението, преди да бъдат преместени.

"Да ни обяснят как ще се прибираме. Как може да има обезщетение от фалирала компания", попита един протестиращ.

МВР обяви, че оставя няколко дни гратисен период за тези шофьори и няма да ги глобява.

До края на септември съдът в Кипър, където е базирана компанията,  трябва да се произнесе дали да започне процедура по ликвидация на "Олимпик". Ако това стане, потърпевшите български граждани ще имат 35 дни, за да предявят претенции към нея. Българският гаранционен фонд ще може само да посредничи.

Прекратените полици на компанията в България са на стойност 9 милиона и 350 хиляди лева и са на 197 551 граждани, съобщи заместник-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн.


 


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Tristar

абсолютно си прав. Пак някой си помисли, че удря кьоравото, защото друг го зариби като му обеща не знам си какво си. защо хората не се научат най - после да използват мозъка си? как може да вярваш, че финансова институция е готова да ти дава големи пари? Трябва да си много ***. Колкото е по -стисната една финансова институция, толкова повече вяра трябва да й имаш. Но то това нашите хорица не го научиха. и за това че са глупави държавата трябва да плаща. Как ли не!
251
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Много ясно

Хайде, хайде, досега като не беше ГЕРБ цъфтя и връзва. Нека не използваме всяка ситуация и да крещим и да вдигаме стойки. С това политиканстване доникъде не сме я докарали. И сега няма да я докараме. нямам какво да кажа повече, няма смисъл.
250
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Излъган в БГ
Виж какво, драги, такава е капиталистическата действителност. Има всякакви играчи- и честни и мошеници. Едни оцеляват а други фалират. И какво, за всяка фалирала компания държавата да те компенсира? Забрави. Ти затова имаш акъл, за да можеш да преценяваш. А като не можеш, си наеми финансов консултант, той да преценява вместо тебе и като те издъни, го съди и искай пари от него. Явно това не може да ви влезе в главата и това е.
249
2
 
0
 
! Отговори
Вал преди 5 месеца
Фирма "Трън"ще ви върне изгубените пари.
Статене акционер на фирмата с една акция от 3 лева.
248
0
 
9
 
! Отговори
Излъган в Бг преди 5 месеца
Олимпик кипърска ок, ами другите какви са: едната италианска, другата австрийска, третата френска и т.н.
И за тия ли държавата не носи отговорност.
Има ли чисто българска. В ква държава живеем. Задължава ни със закон да плащаме , а не гарантира нашите полици. Комисията сега да излезе и да разкрие собственоста на всички застрахователи
247
0
 
9
 
! Отговори
Гост преди 5 месеца
Защо си мислите че застрахователна компания с по скъпи полици не може да обяви фалит и нейните клиенти също да бъдат ощетени????
246
0
 
2
 
! Отговори
Skk преди 5 месеца
До 243 не колега 13.50 са взели не 10.50.
245
4
 
4
 
! Отговори
Олимпик звучи гръцко преди 5 месеца
Олимпик звучи гръцко. Навремето имаше една пирамида във Варна дето се казваше Ала Бала. И Али Баба да я кръстят - пак ще има кой да си занесе парите.
Малко ли са пенсионерките дето хвърлят парите от балкона.
Сега остана и те да се съберат да искат пари.
244
1
 
0
 
! Отговори
Бааа Бона от запаса преди 5 месеца
Да върнат рушвета . Калпазани ниедни .
243
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия от ДАНС, по колко са взели за да си затварят очите че шефа на Олимпик е търговец на оръжие?
242
1
 
26
 
! Отговори
Олимпик преди 5 месеца
Кфн да не се прави света вода ненапита а да върне на ужилените от олимпик 10,5 лв. взета за всяка застраховка. Сега потърпевшите при сключване на нова застраховка още веднъж ще спонсорират кфн с по 10.5 лв. И равносметката е веднъж кфн взела за около 197 000 застраховани в олимпик над 2 милиона лева и сега ще им вземе още 2 милиона лева. Тя шефката им затова взима по 13 000 заплата., 2 пъти повече от министър председателя, щото не носи отговорност и никой не я контролира. Храним търтеи
241
2
 
14
 
! Отговори
SS преди 5 месеца
До 236 Точно така, партиите не са виновни, че народа масово е безобразно пpoст и ги търпи на власт, а не ги изрита с камъни и да бъдат публично обесени.
240
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
важно е да се протестира. тези от перник които идват и ще похарчат повече пари за бензин
239
4
 
17
 
! Отговори
Skk преди 5 месеца
Само ти не разбра защо е среднощен. Да повтора в среднощ се прекратяват застраховките затова, той е през деня да беше кой ще ги чуе то паршамента е празен. Идеята е да отидат и кати им изтекат застраховките да ги оставят там за да не нарушават закона, въпреки че чино са си платили задължителната наложена от държавата застраховка. Сега стана ли ти ясно или да повторя?
238
16
 
7
 
! Отговори
50 преди 5 месеца
Абе вие хлебарки ли сте?
Защо не през деня?
Ааа,да не смутите Боко и Цецо!?
Шубета сте вие!
237
8
 
20
 
! Отговори
Много ясно преди 5 месеца
Да не би герб да управлява, че да е виновен за някаква компания на пазара за задължителни застраховки?? Герб е отговорен само да вдига цените и да прибира парите ви, за да има за техните първенци. Останалото са си лично ваши проблеми, плебеи нещастни
236
19
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 5 месеца
До 30. Я пак си спомни кога фалира КТБ, че нещо гледаш грешен календар. Ех, да ва ева в долните клепачи, сигурно и моста в Генуа падна по вина на ГЕРБ. Ай, сикктир.
235
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Партиите не са виновни, че народа масово е безобразно пpoст и все гледа келепира на дребно. Сами са се набутали при фалшив застраховател и сега няма к'во да реват.
234
23
 
9
 
! Отговори
Tristar преди 5 месеца
Оказава се, че малко над 80% от невалидните полици са на 4 вноски, което означава, че най- голямата загуба която може да има човек по дадена полица е в размер около 40-50 лв. И сега тия тръгнали да протестират, при положение, че когато са си сключвали са били наясно, че тарифите на Олимпик са нереално ниски.
233
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако идеята на фалита е да се насочи недоволството на хората , така че да принуди държавата да обезщети измамените значи работа е на ДАНС да разбере кой стои зад тази атака и да го тури на мястото му или поне да го изобличи.Щото пак мирише на КТБ -един краде -ние всички плащаме.