Борисов и Горанов мислят как да помогнат на клиентите на "Олимпик"

Идеята за предсрочни избори – летен мираж на левицата, отсече той
Обновена: 19 авг 2018 17:56 | 19 авг 2018 15:35, Красимир Ангелов
209

Снимка: МС

Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещение в Стара Загора, където провери ремонти дейности в града.

Още утре премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

Още по темата
"Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера", добави още Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

Премиерът коментира и друга наболяла тема от последните дни - срива на търговския регистър. По думите му, са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда.

"Виждате, има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата", каза още министър-председателят.

Бойко Борисов припомни, че държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната. "Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много", подчерта още премиерът.

Той коментира идеята за предсрочни парламентарни избори като летен мираж на левицата, която в момента е на ваканция. Той подчерта, че в страната има недостиг на работна ръка, огромен финансов резерв и намален външен дълг с 2,5 млрд.лева. Извънредното свикване на парламента е пореден опит за популизъм на опозицията, дни преди началото на редовната сесия, коментира премиерът.

Борисов отличи Стара Загора, където по думите му се реализира най-мащабното строителство през XXI век - реализират се европроекти за близо 52 милиона лева. В града на липите Борисов разгледа изпълнението на реконструкцията на централната градска част, моста в южната част на града, езиковата гимназия "Ромен Ролан", основно училище "Железник" и парк "Аязмото".

Санирани са 80 блока в града, строим нови жилища за социално слаби, държавата осигури 2 млн. лева и започваме да изграждаме нова канализация в квартал "Самара", добави кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той подчерта че скоро държавата ще стане акционер и в новоизграждащия се индустриален парк край града.

По-късно премиерът беше посрещнат в митрополията от Старозагорския митрополит Киприян. Двамата обсъдиха първото обновление на парк "Аязмото", 120 години от създаването му, като първа екологична инициатива на Балканите в полза на гражданите, реализирана от БПЦ в края на XIX век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които са си правили застраховки при тия са си мислели как минават метър пред другите балъци сега да си носят последствията.
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не му се сърдете.Така казват началниците.Ако не е той,ще е друг подобен,от когото нищо не зависи,но има стабилно досие.
50
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, ти си знаеш, че ти е много трудно да управляваш държавата. *** си Бойко. Скрий се някъде и цъкай с дистанционното пред телевизора. Водиш държавата към фалит.
49
5
 
19
 
! Отговори
ист преди 5 години
Бойко ако иска да помага на тарикати, дали си парите на Кипър, да си бръкне в джоба и от него да помага. Бойко да не прави помен с чужда пита.
48
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селя.ндур.......ДГД цензурата.
47
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Бойко , Бойко - прибрахте парите на хората и сега се правиш точно ти на луд а !На кой е Олимпик кажи много добре знаеш Баце?
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е този *** със ръцете в джобовете на дънките....на всяка снимка?
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, защо плащате двойно за всичко? И за бензина плащате двойно, и за застраховките плащате двойно, и за тока плащате двойно, даже и премиера е станал двойно по-угоен.
44
1
 
29
 
! Отговори
екипа на Днес.гб преди 5 години
Бойче,шефче. Обичаме те. Добре,че си ти .иначе от нас никав *** не става
43
0
 
9
 
! Отговори
на Олимп преди 5 години
Мислех че мислят как да помогнат на светофари откръга Олимп.
42
1
 
11
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
И още данни Главен прокурор 99.154 лева , Председател на КФН 98.873 ЛЕВА .гЛАВЕН ИНСПЕКТОР НА ВСС 87.824 ЛЕВА . Премиер 83.917 лева . Из директор на БНР 79.952 ЛЕВА Среден пенсионер 4.116 лева .Доцент на БАН 12.187 ЛЕВА Кмет на малка община 22.603 лева . ЗАместник министър 41.838 лева . Кмет на голяма община 42.234 лева и тн
41
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След срещата с Горанов най-много да обвинят Орешарски за фалита на олимпик и до там!
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санирани са 80 блока в града, строим нови жилища за роми.
39
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е като латерна. Повтаря като мало-умник едно и също. Как не се уморява? (Ми, то верно, луд умора нема:).Не си гледа работата, ами проверява "ремонтните дейности в града".Нали на Доган подигравателно викаше "хидроинженер". А, ти какъв си? Изкопчия? Асфалтаджия? 'Щото за багерист не ставаш! А кофпомпи не трябват.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата иде на бял 🏇 ще ни спасява 🐷 мръсно!
37
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намален външен дълг с 2,5 млрд. спрямо кой момент? Преди да вземат 16-те млрд. нов дълг или първо взеха 16 и след това намалиха с 2,5?
36
1
 
28
 
! Отговори
Шайка преди 5 години
Бавно и стъпка по стъпка води Бочката води държавата към фалит. Ежедневни грандиозни проблеми във всяка една сфера на държавата. Ама ние сме си виновни, а той по тодор-живковски се подсмихва и ни гледа сеира. Наближава времето да си подаде оставката и пак да си го изберем. И така, докато той и кликата му останат сами в България.
35
2
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
" БОРКО- ВНИМАВАЙ ЗОРКО И ЗАЕДНО С ГОРКО СЪЗНАЙ НЗК " !!! ДА- НАЦИОНАЛНА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ - ТОЧНО НАВРЕМЕ И В ОТГОВОР НА ДНЕШНИЯ -УБИЙСТВЕН КАПИТАЛИЗЪМ -АМЕРИКАНО-ЕВРЕЙСКИ !!! ПАРИ ЗА ДЪРЖАВАТА -ВЛОЖЕНИ В БЪДЕЩЕТО И ...И СИГУРНОСТ ЗА НАШИЯ НАРОД !!! МОТОТО Е :" ДА ГО Д.... СЕМИТИТЕ НА РОТШИЛД" !!!
34
1
 
31
 
! Отговори
Коки преди 5 години
бойко, като се съберете на първа среща, трябва да подадеш оставка, ***, окрадохте всичко, ама знай, че нищо няма да занесете на онзи свят. Мошеници.
33
1
 
24
 
! Отговори
Да им помогнат преди 5 години
Борисов лесно може да реши проблема. Вади няколко милиона и плаща на пострадалите. Лесно е ,все едно муха го е ухапала.